Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Hollands Diep

De korte vakantiestop van twee maanden is voorbij en de NKS-trein is weer in gang gezet. Deze herstart gebeurde op het alom geliefde Hollands Diep. Een wedstrijd die bol staat van de spanning één van de laatste kansen op een finaleticket en kampioenschap kon weleens beslist worden. Het beloofde dus een stromachtige herstart te gaan worden, waar de nadruk zal liggen op stormachtig. De weersvoorspellingen beloofden in ieder geval veel regen en een harde wind van 4bft. Een wedstrijd voor doorzetters als dit gecombineerd word met de slechte vangstberichten van de afgelopen weken. 


Achter de wolken schijnt de zon.

De wedstrijd
Als om zeven uur het merendeel van de deelnemers zich gaat melden, worden deze al getrakteerd op de eerste hevige regen bui. Onder het motto alles wat er nu al uitgevallen is valt er straks niet meer, vertrekken 56 boten richtingen de welbeoogde stekken. Ondanks de tegenvallende vangstberichten lieten de eerste snoekbaarzen al snel van zich horen. Het leek dus allemaal niet zo taai te zijn als was voorspeld, tenminste voor een aantal deelnemers. Sommigen hadden binnen het eerste uur de zeven gewenste vissen waar anderen stug door visten opzoek naar die verlossende aanbeet.
Op diverse dieptes variërend tussen de 8-14 meter lagen gretige snoekbaarzen te wachten op een voorbij dansende shad, dropshot, sleepje of fireball. Een echte lijn was er in het geheel niet te trekken. De successen verschilden niet alleen qua teams maar ook qua aassoort rubber of visjes het werkte beiden. Het ene teams genoot met regelmaat van keiharde aanbeten en mooie drills waar anderen helaas geen stootje hebben konden uitlokken. Kortom erg verschillende berichten, wat weer een hoop informatie biedt om over te praten tijdens de prijsuitreiking.

Bijzonderheden
Iedere wedstrijd heeft zo zijn bijzonderheden, zo natuurlijk ook deze wedstrijd. Het HollandsDiep staat natuurlijk ook heel goed bekend om zijn kapitale baarzen. In de vorige wedstrijden was nog een trend te zien van geen baarzen of kleine, die bij deze is door broken.  Het duo Markus Brill & Gerrit Broders wisten namelijk een baars van 41,1cm te vangen en sleepte daar mee de prijs voor de grooste baars in de wacht.
 
Gefeliciteerd heren met deze schitterende bijvangst!

Een tweede bijzonderheid deze wedstrijd is het wederom hoge aantal 60+ snoekbaarzen wat ter meting is aangeboden. Van de in totaal 163 aangeboden snoekbaarzen waren er 33 boven de 60cm. De grootste was zelf ruim boven deze lengte. Het duo Klaas van Velzen & Marco van Velzen wiste een snoekbaars van 94,2cm te vangen wat hun de prijs voor de grooste snoekbaars opleverde, gefeliciteerd!
 
Een oude krijger van 94,2 cm verslikte zich en leverde voor het duo van Velzen, de prijs voor de grootste snoekbaars op.

De prijsuitreiking
Een wedstrijd die veel stof bevatte om lang over na te praten bleek tijdens de prijsuitreiking waar duidelijk werd dat van de 56 deelnemende teams er 43 boten één of meerdere snoekbaarzen wisten te vangen. Één team wist naast een aantal maatse snoekbaarzen ook een mooie snoek te verleiden tot een aanbeet. Het duo Eric Peters & Pierre van Aalten boden een snoek van 96,3 cm ter meting aan wat de prijs voor de grootste snoek op leverde.
 
Op een kleine 4cm na net geen meter, wel de prijs voor de grootste snoek, gefeliciteerd!

De spanning was om te snijden als er werd over gegaan tot het uitreiken van de dagprijzen. De nummers twee en drie van deze dag lagen op nog geen 5 cm uit elkaar. Uiteindelijk was de derde plaats met 4003 mm voor het duo Jaap & Jan Uithol.
 
Gebroederlijk visten de heren Uithol zich naar een knappe 3e plaats

Het duo Frans Schoofs & Sjouke van Velzen wist net 51 mm meer te vangen wat hun op een totaal bracht van 4054 mm en een schitterende tweede plaats opleverde.
 
Een gemiddelde van 57,9cm leverde de tweede plaats op, gefeliciteerd!

De eerste plaats kwam mede dankzij een schitterende bonus vis van 94,2cm op naam van Klaas & Marco van Velzen. Deze heren brachten hun dagtotaal op 4335 mm en staken dus met kop en schouders boven het veld uit. Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!
 
Op een taaie dag een gemiddelde van 61,9cm bij elkaar vissen, betekend een verdiende eerste plaats!

Het klassement is na deze moeilijke maar leuke wedstrijd wederom op zijn kop gezet. In de top tien zijn meerdere verschuivingen plaats gevonden en het kampioenschap is zeer zeker nog niet beslist. De climax van dit seizoen zal plaats gaan vinden op 16-10-2011 met als strijdtoneel ´t IJ. Onze dank gaat uit naar de federatie(s) en sponsoren die het wederom mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd op het Hollands Diep te vervissen.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur