Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Rivieren Finale Oude Maas 16 oktober 2011

Zwijndrecht!
Aan de Oude Maas moest het allemaal gaan gebeuren; strijden om eer, roem, glorie en hopen op een dikke vis! Deze liefhebbers van het eerste uur waren allen zo scherp als een mes. De berichten waren niet echt rooskleurig. Sommigen hadden voorgevist en niet geweldig gevangen. Er zou zelf zo veel zijn gevist, ook door niet NKS-ers, dat er een hengeldruk zou heersen – tenminste dat waren de geruchten. Toch blijkt de praktijk dan weer anders en is vissen niets anders dan vissen. Waarom…? Nou, gemiddeld werd er namelijk gewoon goed gevangen. Bijna elke boot had wel 15 vissen en dat is gewoon goed. Ook het gemiddelde formaat loog er niet om. Bij aanvang veel 30tigers, maar uiteindelijk zijn er heel wat 50tigers, 60tigers en drie 70tigers gevangen. Ook de technieken die werden gebruikt waren divers en eens temeer toont dit toch wel aan dat de stekkeuze doorslaggevend kan zijn.Fireball Asjen!

Asjen Land, de vismaat van Chris Bloemert was spekkoper deze match. Hij ving aan de fireball de twee 70tigers die uiteindelijk de doorslag gaven. Natuurlijk is het ook hier een samenwerking van Chris en Asjen, maar je moet ze toch echt zelf aanslaan en drillen. Asjen deed dit vakkundig en samen met Chis visten ze zich stevig naar de top 3. Maar ook Peter en Pieter deden het uitstekend en hadden net zoals Marcel en Willem al een paar 60tigers aangeboden. De strijd was dus zeker niet zomaar gestreden. Bij een dergelijke wedstrijd moet je oftewel een 90tiger vangen die de doorslag geeft – of stug doorvissen en hopen dat je centimeters  genoeg hebt - en elke centimeter telt dan. Spannend tot na afloop… want, aan de trailerhelling werd een en ander pas duidelijk. Chris en Asjen hadden het prima gedaan en hebben deze finale op hun naam geschreven.Huldiging: Wilhelmus…

De prijsuitreiking werd ook aan de Oude Maas verzorgd en hier vindt, zoals te doen gebruikelijk ook de huldiging van het kampioenschap plaats. Dus zowel de finalewinnaars en het Nederlands Kampioenen koppel worden dan gehuldigd. Officieler kon het niet, want zelfs het Wilhelmes kwam er aan te pas. Alle prijzen werden uitgereikt – en natuurlijk dankzij de sponsoren; IJsselsport, Shimano, Daiwa, EVIN, Technautic, Castaic en Reaction Strike (met dank aan Think Big). Iedereen had wel een prijsje, maar daar ging het natuurlijk niet om.

Maar ook mogen we Peter Roeg, die eerder dit jaar een 99 cm vis ving op de Oude Maas niet vergeten. En wat te denken van het koppel Jasper Veraghert en Bart Mylle – deze heren werden derde tijdens het klassement en visten op de Oude Maas ook sterk. Uiteindelijk hebben we allemaal gewonnen, want we hadden een prachtige dag op het water. De ervaringen die zijn opgedaan op de Nederlandse rivieren zijn overigens ook onbetaalbaar, zoals ook het vissen met elkaar. Genieten van een opkomende zon – of strijden tegen wind en regen. Gewoon top! Volgend jaar gaan we alles beter stroomlijnen en verder uitwerken. Het bestuur is druk doende om e.a. uit te werken. Het streven is om in december een ledenvergadering in te lassen en te vertellen over de toekomstplannen.In ieder geval gaa NKS Rivieren door en start er ook een pilot NKS Pennen - en als toetje NKS Balaton. Een NKS wat uit gaat breiden in de diepte: Traditioneel, Rivieren, Pennen en Internationaal.


Trotse finale winnaars!


Stolk & Asbroek Nederlands Kampioen en 3e tijdens finale!


2e tijdens de finale voor Peter en Pieter: Knap werk!
Mylle, er is geen betere: Knap 3e...