Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Ondiep it was...

26-05-2012

Wie had kunnen denken dat er ruim 10 vissen op 60 á 80 centimeter water gevangen konden worden...? En ook nog eens vertikaal vangen én daarbij de electromotor aan diggelen varen...? Vandaag was dit het geval en hierdoor wonnen de heren dan ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Het was lekker druk op het Lauwersmeer en op twee boten na, deed iedereen keurig wat vooraf was afgesproken. Het is altijd lastig als er beperkingen zijn en dit na te leven en te handhaven. Toch is het naar tevredenheid verlopen en had zelfs de broedende zeearend er geen hinder van. Een aardig briesje en een heerlijk zonnetje maakte het tot een prachtige  geheel, De spanningen waren er wel degelijk en ook de verwachtingen... Het liep echter toch anders. Het was gewoon erg moeilijk om beet te krijgen en al helemaal na de middag.

Gemiddeld is de vis dus gevangen tussen 50 en 6 meter. Vooraf hadden enkelen gegokt op de diepre stukken, maar tevergeefs. Arie van de Camp met vismaat Theo Wouters wisten er helaas maar 1 te vangen, terwijl ze er vooraf een goede kijk op hadden. Ze hebben eerder tijdens een andere wedstrijd zelfs goede zaken gedaan, maar vandaag niet!

En zo waren er nog meer voorbeelden van vissers die er meer van hadden verwacht. Zullen ze dan toch nog op de paaiplekken zeer ondiep liggen -of aasden ze gewoon niet. Was de afvoer van het vele regenwater misschien de oorzaak of toch de extreme temperatuur verandering...? Allemaal aannames waar we niet achter komen -en gelukkig maar. Snoekbaarzen is en blijft een verhaal zonder einde - een never ending story.

Aan de wedstrijd op het Lauwersmeer kwam helaas wel een einde, maar een einde met voor een aantal reden tot een feestje. Om te beginnen met de grootste baars, deze kwam op naam van het duo Jörg Beeke & Kalle Saalmann met 438mm.


De prijs voor de grootste snoek lag vandaag niet terug op de prijzentafel dit omdat het nog geslotentijd is voor onze vriend de Essox. Toch werd er vandaag een schitterend exemplaar  gevangen van 1.08m, we kunnen ze immers niet verbieden te bijten. Met dank aan de nieuwe sponsor Nautische Unie, was er toch nog een beloning voor die zware dril, namelijk een schitterend slot.


De grootste snoekbaars kwam op naam van het duo Bart van Asselt & Wilfred van Asselt, dit met een schitterende lengte van 770mm.Van de grote vissen is het een kleine stap naar de dagprijzen, dat het taai was is inmiddels meer dan duidelijk maar wie o wie gaat er met de eer strijken. Het duo Jan Boomsma & Herman Schuurman behaalde na een zware dag een totaal van 3657mm, wat de derde plaats betekend.Het altijd goedlachse duo Hendry Vis & Gerald Vierhout had op het Lauwersmeer dubbel zoveel reden om te lachen. Met een totaal van 3859 behaalden ze niet alleen een schitterende 2e plaats maar gaan ze ook aan de leiding in de NKS Lund Challenge.


De hoofdprijs kon vandaag eigenlijk maar naar één team gaan, alle risico's werden genomen, electromotoren sneuvelden. Maar met 4665mm zijn de heren J. van den Bosch & T. van Minnen de glorieuze winnaars. Heren gefeliciteerd.


De top vijf van de derde wedstrijd om de NKS Lund Challenge


Er werd niet alleen gestreden om het dagsucces, al jaren staat de NKS Finale bekend als een happing die je als NKS'er niet mag missen. Dit jaar voor het eerst genaamd  NKS Alumacraft Masters. Op het Lauwersmeer verdienden 6 teams een ticket om deel te nemen aan de strijd op het einde van het seizoen.

Morgen gaan het NKS Rivieren van start op de Waal. Deze rivier voert op het moment veel water af en het is erg troebel. Zal het ook anders gaan dan de herenn verwachten of wordt het morgen dikke pret...? We zullen dit zeker ook volgen, maar daarover later meer.

De top tien staat weer scherp en nog steeds kan er van alles gebeuren. Kijk voor een compleet overzicht op de uitslagen/kalender.NKS Bestuur