Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Andelse Maas: Zeer taaie wedstrijd...

10-06-2012

De wedstrijd van vandaag was er een die de boeken in kan... Een echt taaie wedstrijd waar 54 boten aan deel hebben genomen en slechts tien daarvan hebben vis gevangen. Een wedstrijd die het klassement doet bewegen...

Verwacht?
Tja, het hoort erbij, vissen onder alle omstandigheden. Als het altijd zo was als op het Hollandsdiep, dan zou de lol er ook zo vanaf zijn. Vissen op het scherpst van de snede en van begin tot het eind scherp blijven om wellicht die ene aanbeet te verzilveren. Een enkele vis kan al voldoende zijn om een aantal plaatsen te stijgen -of zelfs de leiding in het klassement over te nemen. Het is dan doorzetten, ploegen en gaan... Velen kozen ervoor om zeer snel te vissen - soms werkte dit goed, zoals ook bleek tijdens het trollen; de ruim 70 cm lange vis werd al trollend gevangen!


Maar, ook is er een vis met 'sleepje' gevangen en weer een ander met een traag aangeboden shad: Kortom geen eenduidige lijn. Als je bij een vis aankomt die net even gretig is, dan ben je spekkoper - vakkundig drillen en scheppen ervan moet dan natuurlijk ook nog gebeuren, maar dan ben je een eind op weg.

Uithol succesvol...
Twee maatste snoekbaarzen voor groot bootbezitters Jan en Jaap. De heren hebben het gered om twee vissen te vangen -en de laatste om kwart voor drie! Geen speciale techniek, volgens zeggen al vertikalend gevangen. Sowiezo is het moeilijk om te zeggen wat de overeenkomst is tussen de 11 snoekbaarzen die zijn gevangen. Je moet gewoon die beet verzilveren - en aanbeten zijn schaars en dan is de factor geluk ook belangrijk.

Bijvangsten...
Opvallen veel snoek is er gevangen en ook roofblei. Waarschijnlijk omdat er best snel is gevist en met 'flapper staarten'... Op de Maas komt steeds meer snoek en minder snoekbaars, tenminste zo lijkt het. Misschien eens een snoekbaars onderzoek uitvoeren in overleg met SN om te kijken waar de vissen heen migreren. Want, waarom wordt er zo weinig gevangen op dit eigenlijk prachtige water...?

Top drie
Voor het volledige klassement check de uitslagen. In ieder geval is er Goud voor de gebroeders Uithol.


Zilver voor Bert Kalshoven en Koos v Velzen.


Brons voor Klaas en Marx v Velzen.


 
1 vis kon vandaag zomaar een top 5 positie opleveren of een finale ticket voor de NKS Alumacrat Masters.

De top 5


De ticketwinnaars

 
Namens de controleurs een dankwoord voor het naleven van de snelheid tijdens de start: Dank hiervoor!

Inschrijven: Er bestaat wat onduidelijkheid ovder de deadline van inschrijven: Dit dient voor 12.00 op vrijdag voor de wedstrijd te gebeuren. Een en ander is zo geregeld i.v.m. organisatie.
Lees a.u.b. nieuws op deze site ...


NKS Bestuur