Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS River Series: Oude Maas Cracking...


Was het bij het traditionele NKS een moeizaam potje, op de Oude Maas was het daarentegen gewoon goed. Elke boot had vis en er waren feitelijk twee heftige aasperioden. Het NKS Rivieren op de Oude Maas was een prachtige wedstrijd die uiteindelijk op de millimeter werd beslist!

Vroeg!
Om 06.30 beginnen is natuurlijk erg vroeg. Bijna iedereen moet dan om ongeveer 04.00 opstaan en na die 'geweldige' wedstrijd van het Nederlands Elftal waren enige deelnemers nogal brak. Op een enkeling na was iedereen op tijd en kon de wedstrijd beginnen. Een prachtige ochtend zou uiteindelijk nog mooier worden door het aantal vissen dat werd gevangen. Het eerste uur was erg goed, want de beet zat er goed in met opkomend tij. Diverse boten hadden al meer dan 10 vissen voor de middag; Roos en Smit deden goede zaken en Asbroek en Stolk hadden zelfs meer dan 30 vissen. Het gaat echter om de drie grootste en dan kan het om millimeters gaan. In de ochtend aasde de vis lekker ondiep en kon er werpend worden gevangen maar natuurlijk ook vertikaal en diagonaal – hoewel dat op sommige plekken op de Oude Maas erg moeilijk is door de pikkerige structuur.

Fireball geen succes.
Maar al te vaak is een fireball voorzien van een spiering of voorn op de Oude Maas goed voor enkele dikke vissen. Deze keer was het echter niet het geval en werd er nauwelijks vis aan natuurlijk aas gevangen! Het werpend vissen bleek ook op enkele plekken te werken maar zeker niet overal. Het was dus zeker stek gebonden. In de middag viel het even stil, maar toen het weer begon te stromen kwamen de aanbeten ook weer. Na de middag vooral dieper dan in de ochtend. Klinkt allemaal logisch, maar je moet er wel rekening mee houden en op tijd aanpassen. Na de pauze was er nog van alles mogelijk. Bijna elke boot had wel drie 50ers, maar grotere vissen, die waren voor slechts enkele boten realiteit. Verbruggen en Zitvast hadden voor de middag een 70er zoals ook Stolk en Asbroek. Maar ook bij Roos en Smit werd een dikkerd gelost... Ze zitten er dus wel!Één Millimeter!
Uiteindelijk werd door Robert Jan Blauw en Ronald Raggers een en ander opgeteld en data geanalyseerd. Het was spannend – de nummers één en twee hadden een verschil van een millimeter! Hiermee wonnen de heren Zitvast en Verbuggen de wedstrijd en mochten Asbroek en Stolk zilver in ontvangst nemen. Als derde eindige Roeg en zijn vismaat. Een spannend slot van een fraaie match. Vistten Verheij en Vloon tijdens de wedstrijd op de Waal erg sterk, nu ontbrak net hen aan die ene mooie vis. Verheij, die samen met Volkmar Strikkers vistte haakte er wel een, maar ook deze ging eraf. Uiteindelijk werden zij 7e. Check de lijst met uitslagen, want er kan nog van alles gebeuren. De volgende wedstrijd is in september op de Lek en aansluitend de laatste wedstrijd op de Waal. Dan zijn er vier wedstrijden gevist en kunnen we bekijken wie er vandoor gaat moet eeuwige roem…

Boot
Nr.
Vissers Waal
#1
Oude
Maas
Lek Waal
#2
Stand
7 Marc Zitvast & Daan Verbruggen 3 1     4
1 Willem Stolk & Marcel Asbroek 5 2     7
4 Hendrik-Jan Verheij & Jeroen Vloon 1 8     9
9 Rob van Leerdam & Hans van Leerdam 4 6     10
3 Peter Roeg & Marcel Lipsius 9 3     12
6 Jasper Veraghtert & Sven Jacobs 2 11     13
13 Johny Kindt & Henry de Bakker 8 5     13
14 Kees-Jan Blauw & Edwin Klepke 6 12     18
2 Kris Eysermans & Johan Vos 11 7     18
12 Ronald Raggers & Maarten Hamelijnck 14 4     18
5 Pieter Heijnen & Arne Zocher 10 10     20
11 Pieter Smit & Henk Roos 7 14     21
15 Sebastiaan Kirion & Stephan Kirion 12 9     21
17 Nico de Bie & Eric van Bemmel 13 15     28
16 Robert Xhofleer & Martin Burhenne 15 13     28

NKS Bestuur