Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Regen, Regen & Wind

Gooimeer
24 juni 2012

Het Gooimeer is altijd een wedstrijd waar menig deelnemer naar uit kijkt. Het levert vaak grote aantallen op en zeer zeker altijd mooie vissen. De vangstberichten van de afgelopen weken, lieten anders blijken. Veelal werden er geringe aantallen gescoort, laat staan dat de weergoden de 46 deelnemende boten allerminst goed gezind waren. Wat zou het worden...


Ze zijn ook op alles voorbereid...

De wedstrijd
De continue regenval mocht de pret zeer zeker niet drukken als om 8.30uur het startsein klinkt, spuit het deelnemersveld er vandoor. Al snel werd duidelijk dat het merendeel had gekozen om voor anker te gaan en met de pen en het sleepje de beoogde glasoog te verschalken. Andere teams kozen echter voor de verticaal, dropshot of shad methode. Resultaten kwamen er echter snel, zowel op anker als verticalend lieten de eerste mooie snoekbaarzen zich aan het oppervlakte zien. Over de te gebruiken techniek bestond nog wat onduidelijkheid, over de diepte waren de meesten het wel eens tussen de 9 en 13 meter moest het gebeuren.


Altijd weten de heren Kalschoven & Heijne wel 1 of 2 mooie vissen te vangen

Bijzonderheden
Kort na de start was er onder een aantal deelnemers wat rumoer en gelach, een van de deelnemers besloot namelijk een stukje rond de boot te zwemmen. Na de nodige humor en sensatie werd de focus weer voledig gelegd op het vangen van een snoekbaars. Dat ze er lagen moge duidelijk zijn, het duo Hartgers & Kuijs wist er namelijk één te verschalken van 92.9cm. De grootste snoekbaars?? Nee, onze zuiderburen Boxberger & Engelen hadden het geluk aan hun zij en wisten er één te vangen van net 1mm meer 93.0cm.


Prijzen worden op de millimeter verdeeld...

Waar de snoekbaars af en toe van zich liet horen, waren de baarzen in geen velden of wegen te bekennen. Snoek liet wel af en toe van zich spreken, geluiden over dikke meter snoeken deden de ronde, hiervoor geld alleen nog een gesloten seizoen. Goed gevangen werd er niet echt spannend was het echter wel, wie o wie zou toch die zeven maatste snoekbaarzen gevangen hebben. Om 17.00uur kwam het verlossende woord in clubhuis 10 beaufort.

De prijsuitreiking
De pen en het sleepje bleken achteraf de meest succesvolle methode, twee teams wisten met deze methode 7 maatste snoekbaarzen ter meting aan te bieden. De nummers drie van het dagklassement Ron Heijne & Daud Kalschoven hadden 6 vissen en een totaal van 3573mm. De nummers twee, Luc Coppens & Tom Bekaert hadden wel de 7 gewenste vissen en een totaal van 3767mm. Helaas voor de heren net niet genoeg voor het dagsucces.


7 vissen maar net niet genoeg voor de overwinning

Het duo dat won is terug van weggeweest en dat lieten ze weten ook. Een totaal van 4259mm bracht het altijd sympathieke duo Rob Muller & René van Moorsel het dagsucces.


Wat een comeback, Gefeliciteerd heren een verdiende overwinning!

De top vijf zag er als volgt uit; 5) Tom Kroon & Eric Marteijn, 4) Jan Boomsma & Herman Schuurman, 3) Ron Heijne & Daud Kalschoven, 2) Luc Coppens & Tom Bekaert en 1) Rob Muller & René van Moorsel. Allen van harte met deze pracht prestatie.Naast de dagsucces waren er natuurlijk ook nog de nodige tickets te verdelen voor de NKS Alumacraft Masters.
Onze dank gaat uit naar de federatie(s) en sponsoren die het wederom mogelijk hebben gemaakt om deze schitterende wedstrijd op het Gooimeer te vervissen. Het NKS neemt nu even twee maanden pauze en we hopen jullie dan ook allen weer te zien op de altijd lastige Amer.

Roofvisgroeten,

Het NKS bestuur