Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Haringvliet 30-09-2012

Een stromachtige week voorafgaande aan de wedstrijd op het Haringvliet, gelukkig is er niets zo veranderlijk als het weer. Het weer werd steeds beter naar mate het weekend vorderde en de vangstberichten op het Haringvliet waren matig tot goed. De NKS deelnemers konden zich gaan opmaken voor een schitterende visdag.


Een prachtige dag in het vooruitzicht...

Al even stormachtig als het weer van de afgelopen week begon de ochtend voor de wedstrijd, wat voor de bestuursleden hier en daar wat grijze haren extra opleverde. Via een aantal omwegen en hier en daar adequaat handelen van deze heren konden 59 deelnemende boten als nog kiezen voor het ruime sop.

De matadoren gooiden werkelijk alles in de strijd. Enkele voorvissers hadden goed gevangen aan shads anderen weer op het visje. Wat zal het zijn? Één ding was welduidelijkheid over namelijk de diepte, tussen de 8-12 meter zou het moeten gaan gebeuren. Vele meters werden al snel gemaakt en de eerste vissen lieten zich dan ook al snel ter meting aanbieden. Niet alleen de felbegeerde glasoog maar ook snoek en baars lieten goed van zich horen.

Voornamelijk de grote aantallen snoek die werden gemeld was opvallend voor het Haringvliet. Er kan er helaas maar één de grootste vangen. Het duo Jelle Keus & Ed Beijeman wisten met een 1.02m snoek de deze prijs in de wacht te slepen.


Een schitterende snoek op de dropshot: klamme handjes, prachtige dril en de grootste..

Het Haringvliet staat al jaren bekend om zijn vele en grote baarzen. Tijdens deze wedstrijd leek het erop dat de aantal minder waren dan andere jaren. Er mocht zeer zeker niet geklaagd worden want menig 40+ baars bezorgde een groot aantal deelnemers mooie sportmoment. Het duo J. van den Bosch & T van Minnen, zullen met veel voldoening terugdenken aan zo'n sportmoment. Een baars van maarliefst 49.2cm, bezorgde hun niet alleen zo'n moment maar ook de prijs voor de grootste baars.


Een prachtige oude krijger, bezorgde een terechte brede glimlach...

Het aantal bijvangsten was voor menig deelnemend team niet op één hand te tellen. Uiteindelijk zijn ze toch allemaal opzoek naar die 7 maatste snoekbaarzen. Diverse teams hadden dit in de ochtend uren al voor elkaar, waar anderen na een rustigere periode in de middag er vol tegen aangingen. Wie mag zich de winnaar van het Haringvliet 2012 noemen, het verlossende woord zou rond 17.30 uur klinken, in de altijd gezellige Hoezemoes.

Voor er overgegaan werd tot de top drie van de dag, mocht het duo Roelof Veltman & Rob Hartog zich nog even aan de prijzen tafelmelden. De heren wisten namelijk een snoekbaars van 76.6cm te vangen, wat de prijs voor de grootste snoekbaars opleverde.


Prachtige vis, gefeliciteerd heren...

Het spannende moment is daar hoe ziet de top drie er van vandaag uit, op de derde plaats vinden we de symphatieke zuiderburen Mario van Dijck & Koen Vervloessem terug die in totaal 4033mm bij elkaar wisten te vissen.


Het thuiswater leverde een mooie 3e plaats op...

De tweede plaats was voor het Friese duo Hendry Vis & Gerald Vierhouten met meer dan 60cm per vis gemiddeld en en totaal van 4260mm.


Ben (Ben's Fishing Tackel) overhandigde de jonge matadoren de tweede prijs...

Vandaag was er één team heer en meester op het Haringvliet, de geruchten deden al de ronde alvorens de prijsuitreiking zijn climax naderde. Tom Beckaert & Luc Coppens deelden volgens velen visles uit vandaag. Meer dan 20 maatse vissen en nog een groot aantal ondermaatse, de terechte winnaars van het Haringvliet.


4291mm een prachtig totaal en een verdiende overwinning.

De top 5 van vandaag ziet er als volgt uit:


De prijzen werden verdeeld tussen Friesland en België....

Naast de dagprijzen zijn er natuurlijk altijd de entree bewijzen voor de NKS Alumacraft Masters. Ook op het Haringvliet zijn er weer 6 blije teams.


Deze heren zijn er bij tijdens de afsluiting...

Alvorens de finale vervist zal kunnen worden, valt de beslissing in het klassment tijdens een daverende climax op de Lithse Ham (houdt de website in de gaten voor eventuele updates omtrend deze wedstrijd).

Onze dank gaat uit naar de federatie(s) & sponsoren die het wederom mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd op het Haringvliet te vervissen.

Roofvisgroeten,


Het NKS Bestuur