Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Verbrugen en Zitvast pakken winst

Gebroeders van Leerdam winnen laatste wedstrijd!
De laatste wedstrijd was de beslissende. De top 5 van het klassement maakte nog kans om de titel te behalen. Het was prachtig weer en iedereen was er vroeg bij. De vangsten waren voor de tijd van het jaar best goed, maar ja… het gaat om de grotere vissen en dan is veel vis niet voldoende.


Zon in plaats van de aangezegde regen! Heerlijk was het...

Veel 40ers!
Al rap werden de nodige vissen gevangen, maar 40ers zouden niet voldoende zijn om te winnen. De ervaring leert dat een bonusvis of drie 60ers goed zijn om te winnen of hoog te eindigen. De gehele top vijf zat er dus strak in en vingen allen de benodigde drie vissen, maar waren ze groot genoeg? Tijdens de eerste metingsessie bleek dat ook. Enkele 50ers, 60er en één 70er gevangen door van Leerdam. Na de meting dus rap weer terug de rivier op om dan toch die ene dikkerd te vangen. Henk Roos en Pieter Smit deden het goed. Ze hadden al snel drie 60ers en visten snel tussen de kribvakken tussen de 2 en 7 meter. Een Mann's action shadje en een spiering aan dropshotje werkte goed. De gebroeders van Leerdam visten ook scherp en wisten  de wedstrijd op hun naam te schrijven.Gebroeders van Leerdam winnen knap!

De Top drie
Zoals gezegd visten de gebroeders van Leerdam sterk en wonnen de wedstrijd gevolgd door Roos en Smit. Marc Zitvast en Daan Verbruggen werden derde en daarmee winnen ze het klassement. De strijd was echt tot de laatste seconde spannend. Zo had Marcel Asbroek een dikke 80er naast de boot die helaas niet gevangen werd. Het zou de winnende vis zijn... die ook goed zou zijn voor de titel! Maar verspelen telt niet en dan is het zuur omdat je de vis er wel aan hebt gehad. De beste winnen… Daan Verbruggen en marc Zitvast! Ze mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en daar zijn ze trots op. Tweede de heren van Leerdam die gewoon goed hebben gevist en hun mannetje staan. Als derde Asbroek en Stolk die de overwinning helaas hebben verspeeld. Allen gefeliciteerd en de huldiging zal tijdens de grote NKS Finale plaatsvinden. Het complete klassement zal z.s.m. worden gepubliceerd. Pieter en Henkie: ook een top-prestatie...

Beste technieken..?!
Het is altijd weer leuk om te zien en horen waarmee er wordt gevist en hoe. Shads, spiering en voorntjes zijn er gebruikt in alle soorten, maten en gewichten. Het is toch van belang dat je de plekken/stekken weet, want geen vis geen beet. Heel veel kunstaas en technieken zijn dus goed en dat blijkt ook. Één werkend kunstaasje of techniek is er niet. Rovers jagen en jagers raken geïrriteerd, vindt de manier hoe en wanneer ze dit doen en je vangt.


Brons in de pocket, genoeg voor de overwinning overall...Dank namens aan alle sponsoren die hebben bijgedragen aan deze NKS Serie… 

NKS Bestuur