Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Haringvliet

Na een rustperiode van een aantal maanden waarin de NKS Deelnemers het materiaal weer tot in de puntjes kon voorbereiden was het dan zover. De eerste wedstrijd van de NKS Lund Challenge 2013, met als strijdtoneel het Haringvliet. Het beloofde een schitterende dag te worden, een zonnetje, een rustige kabbel en goede vangstberichten van de afgelopen weken. Wie o wie pakt de eerste prijs van het seizoen...

Mistig it was...

De wedstrijd

Helaas begon de wedstrijd wat later dan gepland, hardnekkige mist gooide roet in het eten waardoor het geduld van de 74 deelnemende boten op de proef werd gesteld. Als na onderling overleg tussen het bestuur en de kapiteins word besloten de start om 11.00 uur te laten plaats vinden en door te vissen tot 16.00 uur kan iedereen zich opmaken voor een spannende strijd. Eindelijk klonk daar het verlossende sein, en zochten de matadoren de roemrijke visgronden van het Haringvliet op. Allen op jacht naar die 7 maatse snoekbaarzen.

Al snel leverde dit de eerste aanbeten en vissen op. De diverse taluds op het grote parcours werden werkelijk met alllerlei technieken bestookt, van old school pennen tot dorpshotten en natuurlijk het vertrouwde verticalen. De vis hield zich in de eerste uren voornamelijk op tussen de 6-9 meter,  naar mate de zon meer aan ruimte won verplaatste de snoekbaars zich naar diepere oorden 9-12 meter. Toch bleek wel uit de diverse vangstberichten dat dit niet per definitie veiligere oorden waren.  Als dan om 16.00 uur de laatste vissen zijn gemeten, zit de eerste wedstrijd van het NKS Seizoen erop.

De prijsuitreiking is helaas komen te vervallen en zal worden gecombineerd met de prijsuitreiking op het Volkerak. In het wedstrijdverslag van deze wedstrijd zullen ook alle prijswinnaars gehuldigd worden, voor degene die de nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen staat de uitslag op de website.

Wij bedanken de sponsoren en federatie(s) die het mede mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd op het Haringvliet te vervissen. We hopen jullie dan ook allemaal terug te zien tijdens de wedstrijd op 24 februari op het Volkerak.

Met vriendelijke Roofvisgroeten, Het NKS Bestuur