Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge de Maas

De strijd om de NKS Lund Challenge 2013 is ruim een maand geleden van start gegaan op het Haringvliet. Dat de weergoden het NKS niet altijd gunstig gezint zijn, getuige de hardnekkige mist tijdens deze wedstrijd. De tweede wedstrijd op het Volkerak werd door het gure weer zelfs afgelast. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de deelnemers stonden te poppelen om de strijd in de Lund Challenge met elkaar voor te zetten op de Maas. Een lekkere bries stond er op het water, bewolkt maar droog. Het weer zat in ieder geval mee, de vangsten daarin tegen hebben het de laatste weken laten af weten. Het beloofde dus een taaie pot te worden, wie zo vandaag als leider in de Lund Challenge 2013 van het water komen?...


Gezellig keuvelend werd er gewacht tot het startsignaal

De Wedstrijd
In alle vroegte werden de boten gecontroleerd alvorens er op de zandmeren bij Kerkdriel kon worden getrailerd. Als om negen uur alle boten op één lijn aan de startstreep liggen kan het geweld losbarsten. De 58 deelnemende teams zochten ieder hun weegs op het uitgebreide parcours, allen met hetzelfde doel: zo hoog mogelijk eindigen in de Lund Challenge.


Een stukje vakmanschap van onze oosterburen..

Het eerste uur van de wedstrijd begon vrij rustig met hier en daar een vis die ter meting werd aangeboden. Het liep in ieder geval geen storm, toch bleven de deelnemers bikkelen. Tijdens de taaie wedstrijden kan 1 maatste snoekbaars van 42 cm zomaar het verschil maken, zo ook in deze tweede etappe van de Lund Challenge. De deelnemers spaarden zichzelf in ieder geval niet. Opperste concentratie en de diverse technieken die het NKS nu inmiddels rijk is werden ingezet. Er werd door de deelnemers van ondiep naar diep gevist, kantjes uitwerpen dropshotten, fireballen, verticalen en diagonalen. Het leverde hier en daar succes op, een lijn in de te gebruiken techniek was er in ieder geval niet te trekken.


Ook voor de controleurs was het bikkelen...

In de middag bleven de vangsten geleidelijk doorgaan, wat de hoop voor de deelnemers op de overwinning levendig hield. De Lund Challenge wordt immers beslist op mm en dan kan die ene vis net dat succes beteken. Als dan uiteindelijk om 15.00 de aftocht wordt geblazen door de controleurs, wordt het al snel duidelijk dat het een taaie strijd is geweest. Vele deelnemers hebben jammer genoeg geblankt, het hoort er helaas bij in uiterst spannende Lund Challenge. Hoe de kaarten nu precies geschud zijn zou blijken tijdens de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking Haringvliet jl. 17 februari
Alvorens de dagprijzen van de NKS Lund Challenge de Maas werden uitgereikt, wordt er even kort teruggeblikt naar de eerste wedst het Haringvliet. De wedstrijd is natuurlijk al lang vervist, maar door de mist is er toen gekozen langer door te vissen en de prijs uitreiking op een later tijdstip te houden. De 73 deelnemende boten vingen tijdens deze strijd om de Lund Challenge maarliefst 371 maatste snoekbaarzen, wat voor de voorspelling zeker niet slecht was. De grootste baars werd op het Haringvliet gevangen door Hendry Vis & Gerald Vierhouten met 483mm.


Een schitterende dikke baars, daar hoort een grote glimlach bij...

Van de grootste baars is het een kleine stap naar de grootste snoek, net als de grootste baars was dit ook een beste vis. Het duo Wesley Schaap & Sjouke van Velzen wisten een schitterende dame van 1010mm te vangen.


Gefeliciteerd met deze prachtige dame..

Als we de woorden snoek en baars aan elkaar koppelen brengt ons dat bij de grootste snoekbaars van de 1e sessie in de strijd om de Lund Challenge. Het duo Manuel Doulis & F(r)ed Doldersum zaten zo scherp als een mes, 1 aanbeet op de hele dag was wel voldoende om een snoekbaars van 769 mm. te vangen.


Een stevige handdruk van de sponsor op die schitterende vis..

Het was natuurlijk bij iedereen inmiddels al bekend hoe de top drie van de deze sessie er uitzag. Om ieders geheugen even op te frissen en de heren in het zonnetje te zetten met hun ware top-prestatie!! beginnen we met de nummers 3. De locale heren Arie van der Camp & Theo Wouters wisten ze ook tijdens deze wedstrijd te vinden en vissen een totaal bij elkaar van 4354 mm.


Heren gefeliciteerd met deze schitterende prestatie...

De tweede plaats tijdens de eerste sessie van de NKS Lund Challenge 2013 werd ingenomen door het Belgische duo Jean-Marc Brison & Johnny Kindt. Deze belgische topvissers wisten een totaat van 4373 mm. bij elkaar te vissen.


Het eerste jaar samen en al direct succesvol..

Uiteindelijk kwamen de heren 17 mm. te kort voor de overwinning. Een van de winnaars schreef op facebook dat hij er 10 jaar over had gedaan om één overwinning binnen te slepen. Hij mocht zich samen met zijn maatje niet alleen winnaar noemen maar ook leider in de stand om de Lund Challenge. Een totaal van 4395 mm. was voor de altijd sympathieke brabanders Perry Verstappen & Renee van den Vorstenbosch voldoende voor deze eer.


Inzet wordt beloond heren, gefeliciteerd!!

De eerste balans was opgemaakt en de top drie in de NKS Lund Challenge is bekend.


De top drie! Zowel van de dag als het klassement....

Prijsuitreking Maas 17 maart
Of deze heren zich na de volgende prijsuitreiking nog steeds in de top drie zouden mengen was nog niet bekend. Om die spanning nog net even wat verder op te voeren werd er gestart met het uitreiken van de prijs voor de grootste vissen. De prijzen voor de grootste snoek en grootste baars konden beiden in de tas blijven. Het is voor de groene vechtjas gesloten seizoen, wat maakt dat deze niet meetelt. Wat sommige deelnemers zeker zullen betreuren gezien er vangsten genoeg gemeld werden van deze mooie roofvis. De grootste baars kon eveneens niet worden uitgereikt, dit keer met de reden dat deze de gehele dag zijn kaken stijf op elkaar heeft gehouden.  

De prijs van de grootste snoekbaars kon gelukkig wel worden uitgereikt en ging mee terug naar het hoge Noorden. Het duo Jan Boomsma & Herman Schuurman visten een prachtige snoekbaars te vangen van maar liefst 700 mm.


Een prachtige prijs uithanden van de sponser himself, gefeliciteerd!!

Deze schitterende snoekbaars brengt ons bij de top 3 van het dagklassement. De spanning is om te snijden want de eerste gaten in de stand van de NKS Lund Challenge kunnen wel eens geslagen zijn. De derde plek werd in ieder geval ingenomen door twee friese toppers Henk Tuinenga & Tjeerd van der Ploeg wisten ook op de Maas hun slag te slaan.


1429 mm. tijdens een erg taaie dag mag met recht een topprestatie worden genoemd...

De tweede plaats was voor de altijd sportieve belgische cracks Mario van Dyck en Koen Vervloessem. De drie vissen die zij wisten te vangen waren samen goed voor 1503 mm.


Heren het harde werken is beloond, gefeliciteerd!!...

Dat een bonusvis goud waard is tijdens wedstrijden in de strijd om de NKS Lund Challenge is al meerdere keren gebleken. Zo was het niet anders in deze wedstrijd de dikke 70er die het duo Herman Schuurman & Jan Boomsma nam bijna de helf van het totaal voor zijn rekening en bezorgde het duo de 1e prijs.


Een schitterende dropshotset behorende bij een puike prestatie...

Hieronder de top drie van de dag nog een keer bij elkaar.

Hard werken, doorzetten en het resultaat is daar. Allen gefeliciteerd!

Het eerste deel van het seizoen zit er weer op, de volgende wedstrijd is op de laatste zaterdag van mei. Traditioneel opent de tweede helft in de strijd om de NKS Lund Challenge zich weer in Friesland op het schitterende Lauwersmeer. We hopen daar dan ook alle deelnemers opnieuw te kunnen begroeten en samen de gezellige en toch hevige strijd om de Lund Challenge voort te zetten.

Alvorens we jullie een mooie en fijne twee maanden rust toewensen, waarin het materiaal wederom geprepareerd kan worden toch nog een kleine mededeling: helaas hebben de controleurs tijdens de wedstrijd wederom een tweetal boten met levendaas (aan de helling) moeten diskwalificeren. Laten we met zijn allen gewoon goed opletten dat het aas echt dood is! Wij wensen alle deelnemers een fijne gesloten tijd en tot op het Lauwersmeer waar we met frisse moed de NKS Lund Challenge oppakken.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur