Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Gooimeer

Het Gooimeer is een water dat al jaren voorkomt in de NKS Lund Challenge, ook dit jaar stond het weer op het programma. Wat er veranderd is door de jaren heen, de vangsten zijn afgenomen en de transitie van alom geliefd naar een gevreesd wedstrijdwater. Het is en water waar je een klassement kan maken of kan breken. Wat deze editie in de NKS Lund Challenge brengt....


De voorbereiding werden in de luwte getroffen, alvorens het geweld losbarst...

De Wedstrijd

Klokslag half negen spatten 54 boten uiteen voor deze NKS Lund Challenge editie van het Gooimeer  opzoek naar die mooie riggel om het anker te laten zakken of de eerste tracks te varen. Er is dan ook altijd de gezonde spanning als zo'n tot dan toe maagdelijke riggel wordt bestook met kunstaas of dode voorns op het sleepje, pen of de dropshot. Een aantal teams vielen dan ook direct met hun neus in de boter of om het anders te zeggen met het aas op de vis. De tegenvallende vangstberichten van de afgelopen weken werden dan ook direct ontkracht. Tenminste het had er alle schijn van, maar zo snel als de eerste vissen werden aangeboden, zo snel viel het ook stil.


Zoeken naar die ene aanbeet...

Al na een uur werden de eerste ankers gelicht en de tracks verlaten opzoek naar een nieuwe stek. Allen met het idee dat het wel eens zo'n dag kan zijn waar je een enorme sprong in het klassement om de NKS Lund Challenge zou kunnen maken. Wat zou de beste techniek zijn, twijfels in het hoofd van vele teams tijdens deze wedstrijd. De vangstberichten die de ronde deden leverde ook niet veel duidelijkheid op. Wel over de te vissen diepte tenminste als het ruim genomen werd tussen de 6 en 13 meter werden de vissen gevangen. De technieken die werden gebruikt hiervoor varieerden erg, van het Old Skool pennen naar verticalen, dropshotten en diagonalen. Alle teams werkten tot het uiterste om een aanbeet uit te lokken en te verzilveren. Als dan om drie uur het eindsignaal heeft geklonken zijn er diverse gezichten, teleurgestelde en opgeluchte. Wat het zou betekenen voor de dagzege of de stand in de Lund Challenge zou later duidelijk worden.

De prijsuitreiking
Als rond 17.00uur spreekstalmeester Perry het woord neemt komt aan alle onzekerheid een einde. Er zijn in totaal 54 maatse snoekbaarzen gevangen door 27 boten, de helft van de deelnemers mocht helaas zonder vis naar huis. Zou daarom onze hobby vissen heten en niet vangen?

Één ding is zeker ook in deze wedstrijd om de NKS Lund Challenge zal de prijs voor de grootste snoekbaars worden uitgereikt. Dit zorgde meteen ook voor een uniek moment, de prijs ging namelijk mee naar een echt NKS veteraan die nog nooit eerder de grootste snoekbaars had gevangen. Luc Coppens wist met een snoekbaars van 88.0 cm deze prijs op zijn naam te schrijven.


De prijs die nog ontbrak in de uitgebreide NKS prijzenkast van Luc, Gefeliciteerd!

De prijs van de grootste baars kunnen we helaas overslaan. Dit betekende niet dat er geen baarzen zijn gevangen tijdens deze wedstrijd in de Lund Challenge, maar de focus van sommigen op snoekbaars is zo groot dat een mooie bijvangst soms over het hoofd wordt gezien.
 
Het Gooimeer staat steeds meer bekend om zijn grote snoeken, zo ook tijdens deze wedstrijd Bas Halsema & Mats de Boer wisten er een te strikken van 93.5 cm een prachtige vis.


Het loont om een mooie bijvangst even te laten meten...

Het is niet de meest speciale bijvangst die was voor Eric Peters & Pierre van Aalten, die wisten zich te vermaken aan een mooie dril van een karper van 72 cm.


Mooie aanbeet met een nog mooiere dril als gevolg...

Van de prijzen voor de grootste vissen gaan we over naar de dagprijzen. Een spannend moment want het zat vandaag erg dicht bij elkaar in de top. Een totaal van drie vissen en 2330 mm bezorgde Luc Coppens & Jeremy Staverman de derde plek. De tweede plaats ging naar het friese duo Jan Boomsma & Herman Schuurman. Deze friese cracks wisten 4 vissen en een totaal van 2404 mm bij elkaar te vissen.

De winnaars van vandaag kennen het Gooimeer als hun broekzak en wat is er dan mooier dan op het geliefde thuis water, met de geliefde techniek de wedstrijd in de NKS Lund Challenge op je naam te schrijven. Het duo van Bart Michels & Rens Schipper deed dit met 4 vissen en een totaal van 2439 mm.


Schitterende gemiddeldes voor deze top teams, allen Gefeliciteerd!...

Er zijn natuurlijk ook nog de teams die vandaag hun felbegeerde ticket hebben verdiend voor de NKS Alumacraft Masters 2013. Het kan zijn dat deze vandaag verdiend is of dat dit de derde wedstrijd is die deze deelnemers meedoen.


Deze heren zijn er bij tijdens de Alumacraft Masters 2013...

Terugkijkend op een taaie maar geslaagde editie van de NKS Lund Challenge Gooimeer, kijken we ook even met een schuinoog naar het klassement. De top 5 is erg dicht op elkaar gekomen na deze wedstrijd, ze staan namelijk op 10 punten van elkaar waar de eerste plek zelfs gedeeld wordt door twee Friese topteams.

We willen alle sponsoren en federeatie(s) hartelijk danken voor het mede mogelijk maken van de wedstrijd om de NKS Lund Challege op het Gooimeer.

De volgende wedstrijd staat gepland op de IJssel, het beloofd ook hier weer een strijd te worden op het scherpst van de snede. Wij zien jullie dan ook graag terug op 23 juni op de IJssel.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur