Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge de IJssel

De IJssel een berucht wedstrijdwater in de NKS competitie. Een aantal jaar geleden leverde deze wedstrijd maar 10 vissen op. Ook voor de NKS Lund Challenge 2013 editie beloofde de voorspellingen niet veel goeds. Er werd weinig gevangen, een hoge waterstand, een stevige stroming en daarbij af en toe een fikse hoosbui. Zou het dit jaar een taaie pot worden...

De wedstrijd
Als om klokslag half negen het startschot wordt gegeven voor de 5e wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge 2013 spat het veld uiteen om zoek naar de gewenste zeven. De 45 deelnemende teams trotseerde de stortbuien, stroming en harde wind die de kapiteins tot uiterste concentratie verplichte. Al snel werden in de eerste kribben de eerste vissen gehaakt en geschept, zou de beruchte IJssel tijdens de Lund Challenge 2013 dan toch zijn ware charme laten zien.

De vele kribben die de IJssel rijk is werden door de teams driftig bestookt met shads, fireballs, dropshot allen met de hoop op die dikke vis. Dikke vissen werden er gevangen tijdens deze strijd in de Lund Challenge diverse 70+,80+ en 90+ vissen kwamen het daglicht aanschouwen.


Één van de vele 70+ snoekbaarzen van de IJssel...

Ondanks de stortbuien en inzet van alle teams werd het niet echt wild op de IJssel, wel was al snel duidelijk dat de shad  in het troebele water van de IJssel de voorkeur betrof bij de grote snoekbaarzen. Als om drie uur de aftocht wordt geblazen zit deze editie van de IJssel in de Lund Challenge 2013 er op. De spullen kunnen weer rustig drogen en de prijzen zullen een paar uur later in het Wapen van Ens worden verdeeld.

De Prijsuitreiking
In het wapen van Ens werd al snel duidelijk dat  het weer een behoorlijk taaie pot was geweest, maar wat veel goed maakte waren de vele dikke vissen. In totaal zijn er 55 maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden, waarvan er 22 stuks  70+ snoekbaarzen zijn. Het lijkt er op dat de NKS Lund Challenge 2013 de boeken in zal gaan als het jaar van de vele dikke vissen. De prijs voor de dikste baars kan helaas ook tijdens deze wedstrijd in de tas blijven. De grootste snoek mag gelukkig wel worden uitgedeeld en deze zal mee terugkeren naar de Veluwe, Mannus & Herman Vierhout wisten er een te verleiden van 97.0 cm.


Een schitterende rivierdame voor de heren Vierhout...

Het grote aantal 70+ vissen zorgde in ieder geval voor een groot vraagteken wie de grootste gevangen zou hebben. Er waren maar liefst drie 90+ vissen gevangen tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk wisten Perry Verstappen & Rene van de Vorstenbosch met een snoekbaars 93.7 cm, ruim 2 cm meer dan hun concurrenten de grootste te vangen.


Rene & Perry mogen zich met gepaste trots melden bij sponsor FishingDirect Hengelsport

Alvorens we doorgaan met de dagprijzen, willen we graag even stilstaan bij onze trouwe controleurs. De heren trotseren regelmatig de slechte weersomstandigheden om de vissen te meten en deelnemers te wijzen op de veiligheid op het water, heren bedankt!

Om te beginnen met de dagprijzen; de derde plaats werd ingenomen door Chris Bloemert & Micha Habekotte. Deze heren wisten een totaal bij elkaar te vissen van 2796 mm met een totaal van 4 vissen.


Het water goed kennen levert vaak een goed resultaat op...

De tweede plaats werd ingenomen door het Brabantse duo Perry Verstappen & Rene van de Vorstenbosch. Mede dankzij de prachtige snoekbaars van Rene wisten deze heren 2 mm meer te vangen dan de nummers drie.


2798 mm voor Perry & Rene leverde een knappe tweede plaats op...

Alvorens de wed strijd op de IJssel losbarste gingen er op de social media  verhalen de ronde zoals: "een wedstrijd voor bikkels" en "een wedstrijd waarin de jongens van de mannen worden gescheiden". Laat het nu net de jongens zijn die alle mannen het nakijken geven. Met  5 vissen en een totaal van 3232 mm zijn Hendry Vis & Gerald Vierhout de terechte winnaars van de NKS Lund Challenge 2013 de IJssel.


De jongens van de Veluwe geven alle "mannen" het nakijken, gefeliciteerd!...

De voltallige top vijf van de wedstrijd op de IJssel zag er als volgt uit:


Een top prestatie van deze top 5...

De strijd om de NKS Lund Challenge 2013 is na deze wedstrijd weer een stuk spannender geworden de top 5 staat binnen 20 punten van elkaar met nog minimaal 2 wedstrijden te gaan. Het NKS gaat nu zijn tweede rust pauze in, de strijd in de Lund Challenge zal worden voortgezet op de Nieuwe Merwede op 15 september 2013.

Wij danken alle sponsors en federatie(s) die de wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2013 op de IJssel mede mogelijk gemaakt hebben.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur