Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Verslag visvakantie Caspe

In het NKS seizoen 2012 behaalden Gerald Vierhout en hendry Vis de 2e plek in het algemeen Klassement. Hiermee wonnen zij een verzorgde week vissen in Caspe, die beschikbaar werd gesteld door visgids Bennie Muizelaar. Eind april reisde het drietal af naar het mooie Spanje.

 

We keken er al maanden na uit om de Nederlandse kou eens te verruilen voor de Spaanse zonnestralen. Tijdens de voorbereiding bleek dat Bennie alle benodigde spullen op locatie had staan dus kozen we er voor om met het vliegtuig te gaan.  Na een kleine twee uur vliegen landen we op airport Reus. Hier stond een huurauto klaar en na een rit van 1,5 uur door het binnenland bereikten we  camping Lake Caspe. We hadden we een prachtig huisje die van alle gemakken was voorzien.

De camping is gelegen aan het meer en heeft een eigen trailerhelling.

 


 

 

Lake Caspe is een stuwmeer die wordt gevoed door de Ebro. Doordat de af- en aanvoer van water in het meer gedurende het jaar sterk wisselt kan het waterpeil wel 10 tot 15 meter verschillen. Bij aankomst bleek dat het meer voor 90% was gevuld. De afvoer was wat gaan stabiliseren, wat meestal goed is voor de vangsten.

 

S’ avonds werd al het materiaal in orde gemaakt, waarbij er een ruime keus was in hengels, molens en een enorme hoeveelheid kunstaas. De volgende dag was het dan zo ver er gingen we het water op. De boot was uiterst stabiel en voorzien van een 90 pk Honda, die goed van pas kwam op het immens grote meer. Bennie heeft de boot voorzien van Lowrance HDS apparatuur met structure scan en een front-troller met i-pilot. Aan het materiaal zou het dus niet liggen….

 

 

                                                        

 

Bennie heeft 29 jaar ervaring op het meer en dat was goed te merken. De afgelopen week was het stabiel warm weer geweest dus werd gekozen om werpend te starten  op een ondiepe plaat. We vielen direct met onze neus in de boter. Met kleine shads en lichte kopjes was er volop actie en vingen we diverse baarzen en snoekbaarzen. De snoekbaarzen waren vrij mager maar de aanbeten waren snoeihard. De shads werden zonder uitzondering volledig opgeslokt door de agressieve rovers.  Aan het einde van de morgen vroegen we ons af of de snoekbaarzen ons het deze week nog wat moeilijker zouden maken. En dat zouden ze…..

 

                                                         

 

 

In de middag werd gevist op black bass. De watertemperatuur was eigenlijk nog wat te laag voor deze soort maar toch wisten we enkele vissen te haken, die helaas werden verspeeld.

 

In de volgende dagen sloeg het weer volledig om en kregen we 3 dagen nagenoeg onafgebroken stortregen met in het weekend een middagtemperatuur van slechts 8 graden. In Madrid viel zelfs een laag sneeuw! . Bennie had gelukkig goede regenkleding aan boord. De vis was in deze dagen wat lastiger te vinden maar toch konden we mooie snoekbaarzen, baarzen en een meerval vangen.

 

In de laatste dagen verbeterde het weer enigszins en konden we op de warme momenten de black bass belagen. De visserij is zeer verslavend en regelmatig konden vissen op zicht worden belaagd. De vissen waren erg voorzichtig maar uiteindelijk konden we enkele mooie exemplaren vangen.

 

 

                                               

 

Het was een geweldige week waarbij we niet alleen op het water het naar ons zin hadden. Ook de avonden waren zeer gezellig. Graag willen we Bennie bedanken voor het lachen, het geweldige gidswerk en zijn enorme doorzettingsvermogen om het ons naar de zin te maken!

 

Meer informatie over de compleet verzorgde visreizen van Bennie is te vinden op: www.bensfishingtackle.nl

 

Natuurlijk bedanken we ook het NKS bestuur die zich hard heeft ingezet om een mooie prijzentafel samen te stellen.

 

Hendy Vis en Gerald Vierhout.