Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Rivieren Kick Off!

NKS Rivieren 2013

In navolging op de eerdere twee jaren van het NKS Rivieren ook dit jaar weer een serie wedstrijden op stromende rivieren. Deelnemen aan deze serie is pure LOL. De deelnemers zijn riviervissers in hart en nieren. En deelnemen aan deze serie is dan ook echt leuk, want de gunfactor is hoog.


Vlijmscherp was iedereen!

Stromend nat
De kick off was aan de Waal bij Hellouw. De opgegeven 15 deelnemers waren er niet allemaal. Door ziekte en andere omstandigheden verschenen er 10 boten aan de start. De boten werden te water gelaten en een dunne wazige mist hing boven het water. Niet veel, want er was voldoende zicht om de wedstrijd te starten om klokslag 08.00. Op een dergelijk groot parcours heeft iedereen de ruimte en kan dus iedereen z’n gang gaan. Rivier cracks zoals Peter Roeg, Pieter Smit, Gerben Mul en de gebroeders Leerdam waren duidelijk zo scherp als een mes –en gebrand op de overwinning… Maar ook waren er nieuwe deelnemers, drie boten die voor het eerst meededen maar wel met ervaring. Kortom een mooi en leuk begin van een groep echte liefhebbers.


Meten onder toezicht van vele ogen...
Meten onder toezicht van vele ogen...

Team HEIKO knap derde en al bakkend actief in de pauze: Volgende keer trakteren...@

Best of 5!

Ging het andere jaren om de drie grootste vissen – dit jaar is er besloten dit op te voeren naar de SOM van 5 stuks. Dit is natuurlijk een stuk moeilijker, want riviervissen kan soms taai zijn. Toch lukte het, op twee boten na, alle deelnemers om de benodigde vijf vissen te vangen. Je moet dan om het verschil te maken een of twee vissen erbij hebben die de 70 of 80 cm zijn. Hierdoor gaat iedereen anders vissen en wordt alles uit de kast gehaald, want waar zitten die grote…?


Pieter altijd dwars, maar top gozer!

Alle technieken
Als je op een rivier vist dan kun je alles proberen om succesvol te zijn. Dit hoeft natuurlijk niet perse, maar het is wel leuk. Zo is pielen tussen de stenen van kribben een goede techniek en levert altijd vis op. Maar, ook het werpen met shads of pluggen kan en Willem Stolk ving hier de twee grotere vissen mee. Speedjiggen tussen de kribben kan ook en wat te denken van die bijhengel met een enorme shad… Gerben en Pieter hadden de hoop dat ze hiermee een dikkerd konden overhalen, maar helaas. Benny Vierhaus, een Duitse deelnemer, ving de grootste snoekbaars van 70,2 cm al jiggend. Kortom iedereen kan uit de voeten op een rivier zoals de Waal en altijd is het dan spannend, want die dikke vissen kunnen echt overal liggen en geen dag is hetzelfde.


Benny met de grootste snoekbaars 70,2!

Samen meten

De gebroeders Leerdam en Chris van Wolferen deden het meetwerk in de pauze. Allemaal samen komen en vissen meten is leuk en spannend. Want je kunt dan even checken hoe e.a. ervoor staat. De vissen worden snel gemeten en data genoteerd. Alle vissen weer netjes levend terug en daarna weer doorgaan. Deze manier van meten is met een kleinere groep natuurlijk goed te doen –en bij het NKS zou dit niet kunnen omdat er te veel boten zijn.


Gebroeders van Leerdam ook aan het meten: Top!

Prijzen aan het water: Technautic – Shimano Yasei
Technautic en Shimano zijn de hoofdsponsoren van NKS Rivieren en hebben fraaie prijzen beschikbaar gesteld.
Het NKS bedankt hierbij ook deze sponsoren voor hun bijdragen en hiervoor zijn speciale A3 boards gemaakt voor extra exposure. Zonder sponsoren is een NKS nauwelijks mogelijk –dat mag ook weleens worden gezegd.
Ook de prijsuitreiking van NKS Rivieren is dit jaar ‘basic’. Gewoon aan de helling en simpel. Gerben Mul deed het rekenwerk en Peter Roeg deed wat hij jaren geleden ook al deed. Oude bestuursleden die de prijsuitreiking deden. Leuk om te zien en gewoon ok. Hieronder de top vijf van NKS Rivieren 2013. De rest van de data wordt in een database gezet zoals ook bij het reguliere NKS.


Willem en Chris knap 1e en bijna alle vissen al werpend gevangen...

Gerben en Pieter tweede en alles al jiggend gavangen!

Rob en Adrie knap derde, maar moesten weg dus al kokend niets dan hulde!

Sascha en Benny vierde en de grootste snoekbaars van 70,2
 
  1. Willem Stolk – Chris van Wolferen              290,9 cm
  2. Pieter Smit – Gerben Mul                          264,2 cm
  3. Rob en Adrie Heiko                                   261,5 cm
  4. Sacha Konemann – Benny Vierhaus           256,6 cm
  5. Rob en Hans van Leerdam                         250,6 cm
 
Volgende wedstrijd is aan de Oude Maas een prachtig water met totaal andere omstandigheden.

 
NKS Bestuur