Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Hollands Diep 2013

Het beloofde een schitterende dag te worden tijdens de 7e wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge 2013. De weersvoorspellingen gaven een lichte bries met een overvloed aan zon, dit gekoppeld aan redelijke tot goede vangstberichten maakten het plaatje compleet. Daarnaast stond de dag bol van de spanning, dagprijzen die te verdelen waren, maar natuurlijk de strijd in het klassement. Wie o wie slaat zijn slag of wordt misschien de titel in deze wedstrijd al beslist…


In alle rust werd het materiaal in orde gemaakt...


De Wedstrijd
Om klokslag half negen vaart de NKS vloot de zon te gemoed opzoek naar de mooie taluds die het HollandsDiep rijk en is de zevende wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2013 begonnen. De 61 deelnemende teams allen tot de tand bewapend met de dropshot, fireball, sleepje  en shads vonden al snel de beoogde glasogen. Het liet dan ook niet lang op zich wachten of de eerste vissen konden ter meting aangeboden worden. Waar het merendeel van de teams hun op diverse dieptes tussen de 4 en 13 meter vis aan het vangen was, had één team wat anders aan hun hoofd. Het friese duo Tjeerd v/d Ploeg en Henk Tuinenga zaten al snel in de wedstrijd zonder electromotor, wat natuurlijk secuur vissen een stuk lastiger maakt.


De zon tegemoed, het beloofde een heerlijke en spannende dag te worden...

Secuur vissen was zeker nodig vandaag, hoewel er op diverse dieptes voldoende vis te zien was op de dieptemeter lieten deze zich maar moeilijk verschalken. De aanbeten waren over het algemeen erg zacht, waardoor vele vissen gelost werden op half water of vlak voor het schepnet. Dit maakte de spanning in de wedstrijd er niet minder op, iedere maatse vis kon vandaag weleens en bonus zijn en de beslissing in deze strijd om de Lund Challenge 2013.


Ook de snoek liet van zich horen, niet de grootste maar wel een mooie dame...

Over de te vissen techniek waren de meningen er verschillend, een echte lijn was hier dan ook niet te trekken. Uiteindelijk hebben de winnaars altijd gelijk en dit zou blijken tijdens de prijsuitreiking op recreactie park de Bovensluis. Tenminste als iedereen zijn boot op de trailer heeft gezet, deze pech hadden de heren van der Ploeg & Tuinenga ook nog eens dat hun trailer weg was. Gelukkig snel terecht, maar de schrik zat er goed in bij de heren.

De prijsuitreiking
Tijdens het napraten kwamen de verschillende verhalen naar boven, veel onder maatse vis, lossers, snoek, diverse succesvolle technieken kortom heel verschillend. Alvorens de prijzen werden uitgereikt nam spreekstalmeester Perry nog even het woord.  Perry, deelde in een mooie speech mee dat hij wegens gezondheidsreden een stapje terug moet doen in het NKS als visser en de organisatie van de Lund Challenge. Een beslissing die niet makkelijk is om te nemen. Zeker niet als je al jaren met je NKS vrienden een schitterend evenement als de Lund Challenge op poten zet en een succesvol jaar draait met je maatje. Er rest ons dan ook niet anders als te zeggen: Perry Bedankt!


Perry, namens alle leden van het NKS Hartelijk Bedankt! voor de gemoedelijk en strakke organisatie!..

Na een langdurig applaus, werd er overgeschakeld naar de dagprijzen. Om te beginnen met de grootste snoekbaars deze kwam op naam van het duo Dirk de Jong & Michel Ligthart. Zij wisten de enige 70+ glasoog van de dag te vangen.


Een mooie bonus vis voor Dirk & Michel, gefeliciteerd!

De prijzen voor de grootste baars en grootste snoek gingen beiden mee naar België. Het duo Cyriel Buntjes & Eddy de Rijk wisten een groene vechtjas te vangen van 1155mm.


Een prachtige snoekdame, een mooie bonus op zo'n dag...

De grootste baars was voor hun collega teamgenoten Mario van Dyck & Koen Vervloessem een baars van 444mm was ruim voldoende voor één van de dag prijzen in deze strijd in de Lund Challenge 2013.


Van de vele baarzen die Koen wist te vangen, was 444 de grootste...


Wie o Wie heeft deze editie van het HollandsDiep op zijn naam geschreven? Het verlossende antwoord zou snel volgen. De derde plaats is voor de heren Klaas & Marco van Velzen met 4040mm een knappe prestatie.


Wederom een top klassering voor deze heren...


De runners-up van de dag kwamen op hun thuiswater ook tot zeven mooie maatse vissen. Peter Engelen & Chris Boxberger visten een totaal van 7 maatse vissen van samen 4113mm bij elkaar.


Altijd scherp op het HollandsDiep deze heren...


De heren die deze editie op hun naam hebben geschreven zijn aan een ongelofelijke winningspree bezig in de NKS Lund Challenge 2013. Hendry Vis & Gerald Vierhout zetten met hun derde overwinning  oprij een unieke prestatie neer in de NKS historie.


Met 4333mm wederom een klasse apart, Gefeliciteerd! een terechte grijns...

Onderstaand de toppers van de dag.


Allen gefeliciteerd met deze pracht prestatie...


NKS Alumacraft Masters 2013
Naast de dagprijzen en de spanning om het klassement is er ook altijd de strijd om de felbegeerde tickets voor de NKS Alumacraft Masters 2013. Ook dit keer werden er zes tickets uitgereikt welke het recht geeft om te strijden om de titel NKS Alumacraft Master 2013.


Wederom zes potentiele NKS Alumacraft Masters 2013...

De strijd om de titel is nog niet voorbij, nog één wedstrijd te gaan op het Volkerak. Diverse teams maken nog kans om de NKS Lund Challenge 2013 te winnen. Op 20-10-2013 met als strijdtoneel het Volkerak zal de strijd beslist worden, wij hopen jullie dan ook allen te kunnen begroeten.

Onze dank gaat uit naar alle sponsoren en federatie(s) die de wedstrijd op het HollandsDiep mede hebben mogelijk gemaakt.

Roofvisgroeten,

NKS Bestuur