Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2014 HollandsDiep

Na een aantal weken van uitstel door het slechte weer en de vakantieperiode, kon afgelopen zondag de Lund Challenge 2014 eindelijk van start. Een rustige kabbel, een lekker zonnetje en wisselende vangstberichten beloofde veel goeds om er een echte kraker van te maken. Wie van de matadoren schreef geschiedenis en ging de boeken in als winnaar van de eerste wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge 2014...


De ochtendstond heeft snoekbaarsgoud in de mond...

De Wedstrijd
Het beloofde vooraf al een drukte van jewelste te gaan worden met dik 80 boten die zich hadden ingeschreven voor de opening van de Lund Challenge 2014. Vanuit alle windstreken en landen waren deelnemers afgekomen op dit spectakel stuk. Dit leverde een enorme drukte op bij de inschrijving, gepaard met het lage water kwamen dan ook vele boten vast te zitten op het strand. Met vereende krachten werd er voor gezorgd dat om iets over negen het geweld kon losbarsten. Niet voor iedereen was het een goede start van het seizoen, teams die de motor niet gestart kregen, accu's die kapot gingen en andere teams die al vanaf de start zonder electronica (dieptemeters) aan de slag moesten.


Roelof Veltman & Rob Hartog moesten de gehele wedstrijd zonder dieptemeters achter de glasogen aan, vandaar de pechprijs!..

Na de benodigde problemen voor de start zochten de boten rustig hun heil op het uitgestrekte parcours. De diverse taluds die het Hollands Diep rijk is boden al snel de uitkomst voor menig deelnemer. Zoals vaker in de Lund Challenge is gebleken was er ook vandaag geen peil te trekken op de te vissen diepte. De snoekbaars hield zich zeer verspreid op tussen de 3 en 13 meter, behaalde het gros van de teams successen. Niet gek als er zo op de ondieptes gevist wordt dat er ook menig grote baars gevangen werd. Diverse oude krijgers van boven de 45cm deden zich te goed aan het aangeboden aas. UIteindelijk wisten Cyriel Buntjes & Eddy de Rijck de grootste van de dag te vangen met 51,8 cm.


Schitterende bijvangst waar menig baarsvisser van weg zou smelten...

Terug naar de orde van deze wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge, namelijk het vangen van snoekbaars. Waar in de ochtend uren het succes bij bijna het hele veld, goed ging zakt het tegen de middag hard in. Het was lastig om nog een glasoog te verschalken en al helemaal met welk aas.


Mooie vissen tijdens deze editie...


Net als de erg wisselende berichten over de te bevissen dieptes, was dit ook het geval bij het te kiezen aas. Het ene team had uitsluitend succes op de fireball of dropshot voorzien van een voorn of spiering en het andere alleen maar op rubber. Lastig te bepalen wie het nu uit eindelijke bij het juiste eind had. Het duo Rene van Dijk & Sander Zonderland hadden in ieder geval het juiste aas om een dikke bonus glasoog te vangen.


De grootste snoekbaars van de dag maarliefst 92,4 cm...

Als om drie uur het eindsignaal heeft geklonken spoed iedereen zich naar de helling, waar de harten sneller gaan slaan en het visserslatijn weer boven komt. Wie zou nu die geschiendenis boeken in gaan en de eerste wedstrijd van de NKS Lund Challenge 2014 op zijn naam schrijven.

De Prijsuitreiking
Op recreatiepark de Bovensluis in Willemstad verzamelen de deelnemers zich om de verlossende woorden te gaan aan horen van de nieuwe spreekstalmeester Willem Beijeman. Alvorens de prijsuitreiking  kon plaatsvinden kregen de heren van het bestuur direct hun vuurdoop in de Lund Challege 2014, de 84 deelnemende boten wisten in totaal 528 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Nadat de al eerder genoemde grootste baars en snoekbaarzen bekend zijn gemaakt, komt daar het verlossende moment. Op de 10e plaats vinden we onze vriendelijke oosterburen Frank Doetsch & Jozef Giesen met een totaal van 4145 mm. De negende plek wordt ingenomen door het altijd goed lachse duo Ron Heijne & Daud Kalschoven met een totaal van 4146 mm.


Ook met de nieuwe boot weten ze de snoekbaarzen te vinden...

De 8e plaats is wederom voor één van onze oosterburen namelijk Jörg Beeke & Markus Schutte met 4171 mm. De 7e plaats wordt ingenomen door  Rene van Dijk & Sander Zonderland, die mede dankzij hun bonusvis uit kwamen op een totaal van 4191 mm.


Een prachtige 7e plaats..

De spanning begint nu toch wel hoog te worden, het ligt namelijk erg dicht bij elkaar in deze editie van de NKS Lund Challenge Hollands Diep. De 6e prijs gaat naar Bas Halsema & Martin Rep met 4229 mm.


Met 60 cm gemiddeld een mooie 6e plaats...

De 5e prijs gaat naar de gepokt en gemazelde deelnemers Rob Breek & Klaas van Velzen met 4251 mm.


Prachtige prestatie..

Dan komen we toch echt bijna bij de top drie maar niet zonder de 4e prijs uit te rijken. Deze gaat mee naar Duitsland met Thorsten Brunwicker & Marciun Chyla, deze wisten 4258 mm bij elkaar te vissen.


Top gevist en een verdiende 4e plek...

Dan de lang verwachte top drie! Op de 3e plaats oud NKS Kampioenen Sven Vervloessem en Marc Dauwen met maar liefst 4372 mm. De bonus vis van 91 cm was voor Marc & Sven net niet genoeg om voor bij Tjeerd van der Ploeg & Henk Tuinenga te gaan zij bezette de 2e plaats met 4434 mm. Maar de dagwinnaars van vandaag en momenteel leiders in de NKS Lund Challenge 2014 Arie van der Kamp & Theo Wouters waren vandaag heer en meester met 4435 mm.


Een prachtige top drie. Heren allen gefeliciteerd met deze pracht prestatie...

NKS Alumacraft Masters 2014
Er worden net als vorig seizoen pas tickets uitgereikt na derde wedstrijd. Dit omdat alle deelnemers die een finale ticket winnen verplicht drie wedstrijden moeten hebben deelgenomen alvorens hun ticket verzilverd kan worden.

Het was weer een spannende wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge 2014. We danken dan ook alle deelnemers voor een bijzonder sportieve wedstrijd en natuurlijk alle sponsoren en federatie(s) die deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt. We hopen jullie aankomende zondag weer te mogen begroeten op de volgende wedstrijd met als strijdtoneel de Maas.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur