Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2014

Na de prachtige wedstrijd op het HollandsDiep, waar meer dan 500 maatse vissen ter meting zijn aangeboden stond de 2e strijd om de NKS Lund Challenge 2014 alweer op het programma. Het beloofde een compleet andere wedstrijd te worden. Een rivier, bewolkt weer en tegenvallende vangstberichten. Onder het mom van zoekt en gij zult de snoekbaars vangen, beloofde het een ware veldslag te worden…


Een schitterende helling met ruimte voor alle deelnemers…

De Wedstrijd
Ondanks de tegenvallende berichten stonden er afgelopen zondag toch 69 deelnemende teams aan de start van de tweede wedstrijd in de Lund Challenge. Vol goede moed werd bedacht ieder zijn eigen aanvalsplan. Meters maken, secuur de hotspots af vissen, shads of doodaas, alle technieken kwamen al keuvelend voor de start aanbod.

Als de klok dan eindelijk bijna half negen aanwijst vertrekt iedereen rustig naar de start streep, achter de bekende oranje vlag van de controleurs aan.  Zodra deze het sein op groen zetten worden de gashendels op gedraaid of wat verder ingeduwd, want wie vandaag als eerste op de snoekbaars land zou wel eens een groot voordeel hebben.  De Lund Challenge wordt al een aantal jaar beslist op millimeters en vandaag mogelijk op 1 hele vis.


Meten is weten…

Ondanks alle tegenvallende berichten werden als snel de eerste aanbeten gemist en verzilverd, zou de Maas dan toch zijn geheimen gaan prijsgeven vandaag. Met enige regelmaat werden mooie maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden. Deze allen gevangen tussen de 3-11 meter. Diverse kribben werden druk bezocht waar anderen juiste de enkele diepe putten van de maas opzochten of juist de brugpeilers. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald voor die ene snoekbaars. Fireballen, dropshotten, verticalen, zelfs de ondieptes werden uitgegooid. Het duo Rob Breek & Klaas van Velzen wist uiteindelijk de grootste snoekbaars van de dag te verschalken met maarliefs 92,0 cm


De maas geeft deze wedstrijd haar schoonheid prijs in de vorm van een schitterende vis...

Dat de maas een prachtige visstand heeft werd in deze wedstrijd om de NKS Lund Challenge 2014 meer dan duidelijk. Diverse mooie snoeken, lieten zich verleiden tot harde aanbeten, zelf de brasems waren niet vies van een aangeboden shad. Gezien het gesloten seizoen voor snoek telde deze helaas voor sommige niet mee. De baars daarin tegen wel, de grootste werd uiteindelijk gevangen door Willem Beijeman en Jelle Keus met 35,7 cm


Niet de aller grootste ooit binnen het NKS maar het resultaat is er…

Als in de middag de vangsten wat af nemen wordt het voor velen zwoegen en zweten om als nog aan die ene vis te komen. Een team is al vanaf de start aan het zweten namelijk Arie van de Camp & Theo Wouters. De winnaars van de vorige wedstrijd en leiders in het klassement om de Lund Challenge moeste het namelijk een hele dag doen zonder accu’s. Dat was meer dan reden genoeg om de pechprijs naar deze twee toppers te laten gaan.


Ook echte winnaars hebben helaas wel eens pech…

Om drie uur klinkt dan eindelijk voor sommigen het verlossende eindsignaal, waar anderen zich met veel spanning opmaken voor de prijsuitreiking van deze editie op de Maas in de Lund Challenge 2014.

De Prijsuitreiking
Waar er afgelopen jaar met veel pijn en moeite 30 vissen waren gemeten, mochten we dit jaar zeker niet klagen met 70 snoekbaarzen. Een blijk dat de vaardigheden van de vissers binnen de NKS Lund Challenge ieder jaar weer verbeterd en we elkaar daar een gezonde dosis competitie naar grotere prestaties duwen.

De grootste vissen zijn reeds vermeld, wat ons natuurlijk brengt bij de top tien van het dag klassement. Op de 10e plaats vinden we het Friese duo Eedse Dijkstra & Yair Jelmer Nauta die in deze mooie maar moeilijke wedstrijd  2  maatse snoekbaarzen wisten te verschalken.


Een totaal van 1254mm leverde en mooie top tien klassering op...

De 9e  plaats was voor het team Christiaan Bertels & Henk Bos die  3 maatse vissen wisten te vangen met een totaal van 1406mm.


Een prachtige box met handmade shads, voor nog meer grote snoekbaarzen...

De 8e prijs werd ingenomen door Jean Marc Brison & Johny Kindt, die ook op de maas goed hun wegweten te vinden en een totaal bij elkaar visten van 1524mm.

De spanning klimt wederom tijdens de prijsuitreiking maar ook de vraag wie heef recht om een finale ticket op te halen in de volgende wedstrijd. De 7e prijs was voor het duo Marco Eimann & Andre Eimann met een totaal van 1556mm verdeeld over 3 vissen.


Mooie prestatie van deze heren, drie vissen gevonden en gevangen...

We komen steeds dichter bij de top 5 van deze editie van de Maas tijdens de Lund Challenge 2014. Maar niet voor we de winnaars van de 6e prijs in het zonnetje hebben gezet namelijk Chris Boxberger & Peter Engelen, met een totaal van 1636.

Dan de top vijf, om te beginnen met de NKS deelnemers van het eerste uur Peter Gijzen & Rinie Hofkens. Zij legde met drie vissen en een totaal van 1646, beslag op de 5e plaats.


Puike prestatie van deze heren...

De 4e prijs werd opgeist door de young guns van het NKS, vorig jaar maakte ze een enorme eindsprint en dit jaar sluipen ze al wat eerder naar de top van het klassement om de Lund Challenge 2014 Hendry Vis & Gerald Vierhouten, met eveneens drie vissen maar net iet groter.


De 1715mm was net niet genoeg voor de top 3, maar ook hier is een brede glimlach op zijn plaats..

Dan de top drie van deze strijd om de NKS Lund Challenge 2014. Met op de 3e plaats het Belgisch/Nederlandse duo Luc Coppens & Jeremy Staverman met 4 vissen en een totale lengte van 1975mm.


Luc heeft naast vissen ook nog een hobby namelijk waarzegger, hij voorspelde 4 vissen!..

De 2e prijs ging mee naar huis met het duo Douwe Luurs & Karel Weber zij wisten net als Luc & Jeremy 4 vissen te vangen alleen net iets meer mm, namelijk 2102.


Prachtige prestatie van deze heren...

De nummers 1 van vandaag en tevens ook de nieuwe leiders in de strijd om de NKS Lund Challenge zijn geworden Tjeerd van der Ploeg & Henk Tuinenga. Deze heren waren vandaag heer en meester in het zuiden de lands. Met 5 vissen en een totaal van 2806 mm lieten ze de concurrentie ver achter zich.


Van Harte heren, een wel verdiende overwinning...

Nog 1 keer de top drie bij elkaar van deze wedstrijd om de Lund Challenge 2014 bij elkaar omdat het zo'n mooi gezelschap is.


Allen van harte gefeliciteerd met deze top prestatie...

De NKS Alumacraft Masters
Ondanks dat er nog geen tickets verzilverd zijn na 2 wedstrijden wil niet zeggen dat er nog geen teams zijn die al een nominatie opzak hebben. Inmiddels hebben 15 NKS teams een nominatie opzak voor deze spannende finalestrijd op het einde van dit jaar.

Nog een paar weken en  dan is het alweer geslotentijd. Voor het NKS is de rustpauze al ingegaan en zullen we elkaar weer ontmoeten in de inmiddels klassieker op het Lauwersmeer.

Wij danken alle sponsoren en federatie(s) die het mede mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd op de Maas en in de strijd om de NKS Lund Challenge 2014 te kunnen vervissen.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur