Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2014 Nieuwe Merwede

Inmiddels is het een aantal dagen geleden dat de 6e wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge 2014 is vervist, de Nieuwe Merwede was deze keer het strijdtoneel. Een wedstrijd die bol stond van de spanning. Mindere vangstberichten, geen ruimte voor fouten in de top van het klassement. Wie-owie kwam er als winnaar uit de bus.


Onderweg richting de zon en de snoekbaarzen...

De Wedstrijd
Alvorens de wedstrijd van start ging, was er eerst de gebruikelijke bootcontrole en het inschrijven. Hierbij kwam er een leuk nieuwtje naar buiten, de controleurs zijn dankzij Fauna Hengelport weer goed zichtbaar en droog.Met trots gedrangen en met dank aan Fauna Hengeport...

Als dan uiteindelijk om klokslag half negen de gashendels worden open gedraaid is de 6e wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge 2014 begonnen. De wisselende vangstberichten deden de deelnemers twijfelen over de te kiezen technieken. Er werd geverticaald tussen de 5 en 6 meter, de fireball werd ingezet, de kanten uitgooien, trollen, alles wat er te bedenken viel, werd uit de kast gehaald.

Al snel werd duidelijk dat het gros van de snoekbaarzen zich schuilhieldt tussen de 5 en 6 meter. Het duurde dan ook niet lang of diverse maatse snoekbaarzen werden gehaakt en mochten de controleboten van dichtbij bekijken. Het bleek niet voor alle deelnemers even makkelijk te zijn in deze editie in de strijd om de NKS Lund Challenge, waar een aantal al snel de zeven vissen wisten te vangen, waren anderen  nog op zoek naar die eerste maatse vis. In tijden dat het net wat tegen zit zijn dan ook de dode uurtjes tussen 11 en 13 uur zwaar, toch geven ook de frommelaanbeten van ondermaatse snoekbaarzen de burger weer moed.

Als rond twee uur de vangsten nogmaals aantrekken is het een kwestie van de juiste plaats en tijd. Een aantal deelnemers die in de ochtend de slag misten konden in het laatste uur alsnog toeslaan. Als er in de Lund Challenge zoveel diverse technieken worden ingezet zal het men ook niet verbazen dat er ook diverse soorten gevangen werden. Het varieerde van roofbrasem, winde tot ridder perca, de grootste baars kwam op naam van het duo Mark Tigchelaar & Arnold Bilijam met een lengte van 494 mm, een ware krijger.


Met zo'n baars een terechte glimlach...

De groene vechtjas liet ook regelmatig van zich horen, met name snoeken tussen de 60 en 80 centimeter werden met enige regelmaat gevangen. De grootste ging uiteindelijk ruim over de meter met 1040 mm was deze voor Christian Berthels & Tony Roskam.


Deze heren weten hun roofvis(sen) wel te vangen...

Als dan om 15.00 uur het eindsignaal heeft geklonken zat ook de zesde wedstrijd in de Lund Challenge 2014 erop.. Het speculeren kon beginnen en de prijzen werden onderling al verdeeld.

De Prijsuitreiking
Alvorens deze begon met de grootste snoekbaarzen van de dag, kwam er nog een leuke mededeling. De St. Croix bonnen kunnen wederom uitgereikt worden en ingeleverd, met dank aan sponsor MacFishing die dit mogelijk maakt.

Naast de prijzen voor de grootste baars en snoek is het tijd voor de prijs voor de grootste snoekbaars. De grootste was uiteindelijk voor de sympathieke oosterburen Thorsten Brunswicker & Marcdin Chyla met 890mm ruim schoots de grootste van de dag.

Dan komt het spannende moment daar, Wie heeft er goud, zilver of brons. Op de 5e plaats in deze Lund Challenge 2014 de Nieuwe Merwede vinden we het altijd goedlachse duo WIm Hak en Ben Oskam met een totaal van 7 visssen en 4016 mm.


Goed mee gestreden maar net te kort....

De 4e prijs is voor het duo Thorsten Brunswicker & Marcin Chyla, deze heren wisten al een grote bonus te vangen die ze mede naar deze top prestatie heeft geloodst.


Knappe prestatie van deze heren...

Nu wordt het spannend en in de geschiedenis van de NKS Lund challenge, is het één van de spannedste uitslagen ooit. De volledige top drie zit binnen 19 mm van elkaar, het brons gaat dan ook mee nar België met Johan Vos & Bart van Dijck met een totale lenge van 4217 mm.


Een prachtige prestatie van de heren dik 60+ gemiddeld....

Dan wordt het toch echt spannend wie-o-wie gaat er naar huis met de fel begeerde dagoverwinning? De young guns van het NKS kunnen hun stunt van voig jaar niet herhalen maar met een zilveren plak hebben zij ook deze wedstrijd weer top gevist.


Ook dit jaar zetten de heren de inhaalrace in...

Het goud gaat mee naar Brabant met de echte erwede vissers Theo Wouters & Arie van de Camp. Deze heren wisten maar liefst 4236 mm bij elkaar te sprokkelen. Deze heren worden een prachtig pak aangemeten,


De terechte winnaars... Gefeliciteerd!


Omdat het een prachtige prestatie is nog 1 keer de top vijf...

Als alle dagprijzen in de strijd om de NKS Lund Challenge 2014 zijn verdeeld dan rest er nog het uireiken van de Alumacraft Masters 2014 entreebewijzen.

De Alumacraft Masters 2014
Inmiddels is het aantal deelnemers al behoorlijk gegroeid tot een mooie club vissers die eind november nog één keer allles uit de kast zullen halen om die felbegeerde boot te winnen. Zoals in iedere wedstrijd worden hiervoor een aantal Tickets voor de NKS-Finale uitgereikt, allemaal deelnemers die zullen strijden om de 'Alumacraft Masters 2014'. 
Het is weer bijna zover, de 7e wedstrijd in de NKS Lund Challenge en tevens ook een laatste hoop op een ticket en een dagoverwinning. We gaan het aanstaande zondag meemaken op het Haringvliet.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur