Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2014 Haringvliet

De zevende wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge 2014 was afgelopen zondag een feit. Zo'n zevende wedstrijd in deze competitie staat altijd bol van de spanning, het klassement kan beslist worden, en de voorlaatste kans op een ticket voor de finale. Het Haringvliet kon geen mooiere strijdtoneel zijn. De matige wind en het droge weer zorgde voor de perfecte omstandigheden.


In alle rust de voorbereidingen treffen voor de voorlaatste tiitanenstrijd

De Wedstrijd
Als om klokslag half negen alle boten op één lijn liggen voor de brug, klinkt het wel bekende signaal van de toeter. De matadoren zijn los en gaan opzoek naar die felbegeerde snoekbaars schubben in deze edite van het Haringvliet in de strijd om de Lund Challenge 2014. Alle deelnemers met een eigen strijdplan en de daarbij behorende technieken.

De verhalen van de voorvissers verschilden ook nog al; de ene ving goed op de fireball, andere op de dropshot waar weer andere alleen succes boekte op de shad. De diepte waarop het te doen was liet niet of nauwelijks ruimte voor discussie, tussen de 10-13 meter zou het moeten gebeuren. 

Het deelnemersveld was over het uitgebreide parcours uitgewaaierd en konden al snel de eerste snoekbaarzen laten meten. Het zag er naar uit dat deze strijd in de Lund Challgen geen taaie pot zou worden. De eerste uren leverde met name op de fireball en dropshot goed vis op en al snel stond menig team op de gewenste zeven vissen.

Als er goed gevangen wordt is het formaat vis erg vang belang, zeer zeker met de gedachte dat de NKS Lund Challenge 2014 wel eens beslist zou kunnen worden. Het duo Vinus Bok & Diederik van der Molen hadden het wel erg goed begrepen dat size matters. Deze twee heren wisten een snoekbaars van maarliefst 96.6cm te vangen en mochten daarmee de grootste van de dag op hun naam schrijven.


Juiste plaats, juiste shad en een prachtige vis...

Zoals iedere wedstrijd kende deze wedstrijd in de Lund Challenge ook zijn "dode" uurtjes, waarin de vangsen wat wegvielen. Als dan rond de klok van tweeen de feeding frenzy onder water weer losbarst zijn er toch teams die hun mm nog op kunnen krikken of juist die zevende erbij kunnen vangen.  Ook tijdens deze wedstrijd werden er niet alleen snoekbaarzen gevangen. De roofbrasem was weer van de partij net als de snoek. Het duo Arie van de Camp & Theo Wouters konden deze wedstrijd niet de gewenste zeven snoekbaarzen lokaliseren, wel een prachtige snoek van 1005mm.


Een mooie meter snoek en een terechte glimlach...

Naast een prachtige snoekbaars en snoek, beide kapitale vissen werd er ook nog een schitterende baars gevangen. Een oude krijger van 49cm bezorgde het duo Phillipe Delvenne & Micheal Cox de dagprijs voor de grootste baars. Als dan om 15.00 uur een einde komt aan de spanning, kan de balans van deze wedstrijd in de Lund Challegen worden opgemaakt.

De Prijsuitreiking
Het NkS is voor de prijsuitreiking weer neer gestreken op het oude nest namelijk de Hoezemoos. Waar de eerste woordne van Willem Beijeman waren dat we weer een prachtige wedstrijd hadden met 301 maatse snoekbaarzen. Nadat de dagrpijzen voor de grootste vissen waren uitgedeeld werd het tijd voor de top tien van deze wedstrijd in de strijd omk de Lund Challenge 2014. De 10e prijs werd gewonnen door Thorsten Brunswicker & Marcin Chyla met 3885mm


Mooie boodbuckels na een dag zwoegen...

De 9e prijs ging eveneens mee naar Duitsland, namelijk met het wererld beroemde visfilm duo Ulli und Wessi. Ook als de camera even niet draait weten Ulli Kösters & Frank Wesker hun millimeters te vangen.


3900mm was vandaag net voldoende voor de top tien...

De 8e prijs ging naar de NKS veteranen Tom Kroon & Eric Marteijn die zich met 3928mm knap de top tien hebben in geknokt.


Wederom top tien en goed voor een mooi pakket met invincble producten..

De 7e prijs was voor de gebroeders Jan & Jaap Uithol die met 3966mm zich op hun thuiswater ook weer lieten gelden.

Op de 6e plaats vinden we de regerend NKS Lund Challenge & Alumacraft Masters 2013 terug. Luc Coppens & Jeremy Staverman.  Deze heren vingen ook in deze wedstrijd weer alles, alleen het formaat wat aan de kleine kant volgens de heren.


4010mm totaal zeker niet slecht...

De 5e plaats ging naar het dup Arno Hartgers & Maurits Kuijs, ze hebben elkaar een hele dag bemoedigende woorden toegesproken. Dit resulteerde in 4031mm en de tweede grootste snoekbaars.


Ze wensten een 5e plek en ze kregen hem...

Op de 4e plaats en net buiten het podium vinden we de altijd sympathieke zuiderburen Chris Boxberger & Peter Engelen die met 4073 net te kort kwamen voor het brons.


Waterkennis levert resultaat op...


Dan de top drie in deze editeie van het Haringvliet in de NKS Lund Challenge 2014. Deze top droe zat binnen 10cm van elkaar, het brons werd opgeist door het friese duo Jan Boomsma & Herman Schuurman die ook in het meest zuidelijke water hun schubben weten te vangen.


Brons met 4102mm, top gevist...

Dan het moment daar wie heeft deze editie gewonnen Willem Beijeman & Jelle Keus kwamen net te kort om met de eer te gaan strijken. Ze pakten wel verdient het zilver met 4113mm.


Een Westin bon voor een kleine uitbreiding aan de kusntaas verzameling...

De eerste prijs of te wel het goud ging naar Ed Beijeman & Marcel Ates die met een gemiddelde van 60+cm per snoekbaars de concurrentie het nakijken gaf.


Top gevist en verdiend gewonnen, Gefeliciteerd!

De complete top vijf van de NKS Lund Challenge Haringvliet 2014, hij lag dicht bij elkaar.


Allen gefeliciteerd met een knappe prestatie...


Alumcraft Masters 2014
Ook tijdens deze wedstrijd werden er weer tickets voor de NKS Alumacraft Masters uitgereikt. Om precies te zijn konden 7 teams hier hun ticket halen, om zo deelname te verkrijgen voor de spciale finale van 10 november aanstaande.


Deze heren zijn erbij tijdens de Alumacraft Masters...

Voor de tickethouders zich mogen opmaken voor de finale wacht er eerst nog de wedstrijd die de beslissing gaat brengen in de NKS Lund Challenge 2014 namelijk die op het Volkerak. Het is extreem spannend de top 7 van het klassment kunnen allen nog theoretisch kampioen worden.

Wij danken alle sponsoren en federatie(s) die deze wedstrijd op het Haringvliet mede mogelijk gemaakt hebben. We hopen jullie allemaal weer te zien tijdens de volgende wedstrijd.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur