Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Volkerak

Afgelopen zondag vond het sluitstuk in de NKS Lund Challenge 2014 plaats, met als strijdtoneel het legendarisch Volkerak. Het water is bekend om zijn grote baarzen, snoeken en zeer zeker ook recordsnoekbaarzen. De strijd om het klassement lag nog volop open, tevens de grootste vissen van het seizoen en de laatste tickets voor de finale. Het werd een strijd tot de laatste minuten....

In de kalmte opvaren naar het strijdtoneel..

De Wedstrijd
Ala alle deelnemers zich hebben gemeld en de boten grondig geinspecteerd zijn kan het slotakkoord van een prachtige stijd om de Lund Challenge 2014 van start. Alle deelnemers trekken met frisse moed naar de snoekbaars gronden, opzoek naar die dikke Volkerak kastelen. Het liet dan ook niet lang opzoch wachen of de controle boten mochten aan het werk. De eerste snoekbaazen lieten zich al snel verleiden tot een aanbeet.

De taluds tussen de 6,5 en 11 meter leken de meeste succesvolle te zijn, en werden dan ook driftig bestookt met allerlei soorten kunstaas, dropshot, fireball en door een aantal deelnemers op de oldschool manier. Als er zo her en der mooie grove snoekbaarzen zich melden begint ook bij de heren in de top van de Lund Challenge het angst zweet te lopen. Het verschil zou weleens erg klein kunnen zijn, 1 vis, cm of mm kan deze keer het verschil zijn tussen winst of  een tweede plek.

De snoekbaars was redelijk tot een aanbeet te verleiden tot zo rond de klok van half twaalf de sttekker er uit getrokken werd. De tot dan toe favorite spiering werd links gelaten en ook de shad lusten ze niet meer. Zoeken werd het in de laatste uren van de :Lund Challenge 2014. Dat er met succes gezocht werd naar dikke vissen maakte het duo Marco & Andre Einman  duidelijk met 815mm wisten zij de grootste te vangen.


Een prachtige kracht patser...

Als er relatef ondiep naar de grote snoekbaarzen wordt gezocht woden er in de Lund Challlenge ook vaak grote andere soorten gevangen. Theo Wouters & Arie van de Camp wisten zo een prachtige baars te vangen van 513mm.

Het Volkerak staat ook al jaren bekend om zijn grote snoeken, meter snoeken zijn op vele wateren zeldzaam hier worden ze met grote regelmaat gevangen zo ook tijdens deze wedstrijd. DIverse lengtes van 107cm,109cm, 117cm, etc passeerden de revu, de grootste kwam uiteindelijk op naam van het duo Hans Scholte & Jan Willem Weijers met een krachtpatser van 1200mm.


Prachtige bonus snoek, de grootste van de dag en seizoen...

Zoals eerder al gemeld viel de beet er uit na het middag uur en werd het afzien. Zeer sporadisch werd er  nog een snoekbaars gevangen. Het werd juichen, afzien en billen knijpen voor diverse teams en de laatste uren. Om drie uur kwam de verslossing in de vorm van het eindsignaal. De strijd op het Volkerak zit er op zo ook de Lund Challenge 2014. Wie er vandaag het meest succes had werd bekend gemaakt in feesthut de Hoezemoes.

De Prijsuitreiking
Tijdens de prijsuitreiking bleek dat het Volkerak zich in deze editei van de Lund Challenge zich van een mooie en wat minder mooie kant heeft laten zien. De minder mooie kant was dat he erg taai bleek te zijn met 58 maatse vissen de mooie kant het waren allen grote vissen. De top drie van de grootste snoekbaarzen waren allen 76cm+. Met op plek drie Jan Baar & George Johannes Moerkerk met 762mm. de tweede plaats voor F(r)ed Doldersum & Maneul Doulis met 76,4 en de eerste reeds eerder gemeld Marco Eimann & Andre Eimann met 815mm.


Hard werken wordt beloond met mooie vissen...

Dan is het tijd voor de spannende top tien van deze wedstrijd, de top tien die mede zal bepalen hoe het eind klassement van de NKS Lund Challenge 2014 eruit zal zien.. De 10e plaats was voor Vinus Bok & Diederik van der Molen me t1745mm. De NKS routiniers Sven Vervloessem en Marc Dauwen deden het net iets meter met 1766mm.


Routine, kennis en kunde zorgen voor wederom een top tien klassering...


Op de 8e plaats vinden we wederom een belgisch duo terug, namelijk Mario van Dyck & Koen Vervloesem me t1799mm.


Werpend vissen leverde succes op...

Wim Hak & Ben Oskam visten dit jaar erg goed mee in de top van iedere wedstrijd. Ook op het Volkerak wisten ze de vorm van het Lund Challenge seizzoen vast te houden wat resulteerde in een 7e plaats.

De heren Pierre Johnen & Daniel Kaldowski deden het net iets meer als een centiemeter beter. Zij namen beslag op de 6e plaas met een totaal van drie snoekbaarzen en 1914mm.

We zij inmiddels aanbeland bij de top 5, de spanning stijgt want hier zitten ook de meerderheid van de top in het Lund Challenge klaasement in. De vijfde plaats werd ingenomen door Tom Kroon & Eric Marteijn die met drie vissen een totaal bereikte van 2007mm.


Prachtige prestatie, die laat dromen van een top drie klassering overall...

De 4e plaats gaat naar het duo Sebastian Kirion & Stephan Kirion, die met een totaal van 2063mm net te kort kwamen voor het podium.


Net niet, maar toch een prachtige vierde plaats...

Het podium bestond dit keer uit een internatoinaal gezelschap, duitsland, belgie en nederland verdeelde het podium op het Volkerak.  Het brons ging uiteindelijk mee naar Friesland met Jan Boomsma & Herman Schuurman die met 4 dikke maatste snoekbaarzen een totaal scoorden van 2688mm.


Werderom in de top 3, gefeliciteerd...

Het spannendste moment van de dag namelijk de bekend making van de numers één en twee. Deze uitslag bepaalde ook de winst in de NKS Lund Challenge 2014. Voor het Volkerak gingen Thorsten Brunswicker & Marcin Chyla met 1 punt verschil aan de leiding,  Deze keer werd het geen goud voor Thorsten & Marcin een tweede plaats werd door hun opgeist met 4 maatse vissen en 2702mm.


Een prachtige tweede plaats op het Volkerak...

De 1e prijs of het goud ging naar Luc Coppens & Jerremy Starverman met 5 vissen en een totaal van 3308mm. Zij winnen niet alleen de wedstrijd op het Volkerak maar ook voor de tweede keer oprij de Lund Challenge.


Simply the best....

Nog 1 keer de top vier op de foto omdat het een prachtige prestatie is van allen in deze taaie omstandigheden tijdens de laatste wedstrijd.


Echte (snoekbaars)goudzoekers, allen gefeliciteerd...

De NKS Lund Challenge 2014 zit er op en alle kaarten liggen op tafel, de winnaars van de grootste vissen, en  top 10 van het klassement zal worden gehuldigd tijdens de NKS Alumacraft Masters 2014. Maar omdat het een echte competitie was "down to the wire" hier alvast de top 5. 5) Wim Hak & Ben Oskam, 4) Tom Kroon & Eric Martiejn, 3) Hendry Vis & Gerald Vierhout 2) Thorsten Brunswicker & Marcin Chyla en de NKS Lund CHallgen 2014 kampioenen Luc Coppens & Jeremy Staverman. Allen van harte met deze prachitge prestatie behaald over een fantastisch seizoen.

De dagprijzen zijn verdeeld en het klassement is vervist, wat rest is zijn de voor alle deelnemers belangrijke prijzen namelijk de entree bewijzen voor de NKS ALumacraft Masters 2014.

NKS Alumacraft Masters
Nu het siezoen er op zit kunnen een groot aantal toppers zich opmaken voor de final battle van het NKS seizoen 2014. De NKS Alumacraft Masters 2014 vormen het sluitstuk van weer een succesval NKS jaar. Ook tijdens de wedstrijd op het Volkerak konden er nog één keer tickets gehaald worden.


Op de valreep, maar er wel bij tijdensde Alumacraft Masters 2014

De NKS Lund Challenge zit er op, nog 1 keer zullen de shads worden gekruist tijdens de Alumacraft Masters  2014. We danken dan ook alle Sponsoren^& Federaties die de wedstrijden mede mogelijk gemaakt hebben.

De ticket winnaars hopen we dit jaar nog 1 keer te begroeten in de grande finale op 9 november aanstaande, waar is nog de grote vraag.

Roofvisgroeten,

NKS Bestuur