Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Nieuwe Merwede

Na een lastige en zware strijd op de IJssel , stond de volgende  wedstrijd al weer voor de deur. Het strijdtoneel van de vijfde wedstrijd in de NKS Lund Challenge was de Nieuwe Merwede. Een water wat normaal gesproken goed is voor grote aantallen mooie vissen en waar zeven snoekbaarzen een must is om kans te maken op het dagsucces. De vangstberichten van de afgelopen weken waren zeer wisselend; de ene ving goed, andere matig en ook de aassoorten varieerden erg. Het beloofde dus een open strijd te worden, waar na het NKS Lund Challenge klassement weer compleet anders zou kunnen zijn…..


Op weg naar het strijdtoneel...

De  Wedstrijd
Het deelnemersveld verzamelde zich traditie getrouw bij WSC de Dordtsekill waar ze tijdens de botcontrole konden genieten van een bak koffie voor het geweld losbarste. Om stipt half negen was daar het startsein. De matadoren konden op jacht naar de zeven benodigde glasogen.  Het mooie aan de Nieuwe Merwede is dan ook dat iedere roofvisser zijn geliefde techniek kan inzetten. Het parcours bevatte hiervoor diepe kuilen, lang gerekte taluds, kribben en stenenoevers. Voor elk wat wils dus tijdens deze wedstrijd in de Lund Challenge.

 Het lang gerekte parcours betekende voor sommige deelnemers een stuk varen naar de gewenste hotspots, waar andere direct begonnen en al binnen de eerste vijf minuten hun eerste vis konden verwelkomen. De verhalen over veel ondermaatse  snoekbaarzen klopten goed, dappere pubers doken gretig op het aangeboden aas.Al snel tijdens deze strijd in de Lund Challenge werd duidelijk dat de vis gezocht diende te worden tussen de 3 en 6.5 meter. De aangeboden aassoort maakte voor de glasoog de gehele dag weinig uit, diverse teams vingen goed op de shad waar andere alleen aanbeten kregen op natuurlijk aas. De diverse technieken die binnen het NKS worden gebruikt leverden eigenlijk alle vis op. Er waren zelfs teams die al trollend snoekbaarzen wisten te vangen.

Het is een bekend gegeven binnen de Lund Challenge dat wanneer er ondiep gevist wordt andere soorten zich te goed doen aan het aangeboden aas. De Nieuwe Merwede was hierin geen uitzondering. Het duo Tim Bijlsma & Alexander Tromp wist de grootste baars van de dag van de ondiepte te plukken met maarliefst 48,5cm een ware krijger. De koningen van de bijvangst in de NKS Lund Challenge 2015 zijn Christiaan Bertels & Tonny Roskam ook deze keer zijn zij er weer bij. De grootste snoek kwam met 77.0cm op naam van deze heren.


Bijvangsten tellen ook mee in de dagsuccessen en deze heren weten hoe je ze moet vangen...

Dat de Nieuwe Merwede een gezonde snoekbaarsstand heeft is wel op te maken  uit de diverse lengte categorieën die zijn gevangen tijdens de wedstrijd.  Toch laat word er tijdens iedere wedstrijd wel een buitencategorie gevangen, zo ook tijdens deze wedstrijd in de Lund Challenge. Het brons ging naar het duo Kees-Jan Blaauw & Robbert Poelwijk met een snoekbaars van 76,5cm net te kort kwamen voor het zilver. Het altijd goedlachse duo Wim Hak & Ben Oskam legde beslag op het zilver met een snoekbaars van 79.5cm.


In de laatste minuten van de wedstrijd....

Het goud ging met overmacht mee naar de Uli Kösters & Frank Wesker die met 87,4cm een waar kasteel ter meting aanboden.


Met een spiering aan de fierball wist Frank een waar kasteel te verleiden...

Waar het normaal tijdens een wedstrijd in de Lund Challenge na het middag uur stil valt met de vangsten konden het merendeel van de deelnemers aardig hun snoekbaarzen blijven vangen. Dit komt de spanning alleen maar ten goede in het dagklassement.Als om drie uur de laatste vissen zijn gemeten kan iedereen zich opmaken voor de prijsuitreiking.
 
De Prijsuitreiking
De prijsuitreiking begon deze keer anders dan normaal met een openhartige speech, waarin de  deelnemers werd gevraagd om samen met het bestuur het NKS tot een succes te maken.  De succesvolle teams van vandaag zijn inmiddels ook bekend en  een de vijfde prijs gaat mee naar huis met Pierre Johnen & Daniel Kaldowski met 4125mm.


Top gevist door deze heren...

De meeste oneervolle prijs (zoals altijd gezegd word) de vierde plaats was voor het duo Ron Heijne & Daud Kalschoven die zoals altijd relaxed hun snoekbaarzen weten te vangen.


Werkelijk milliemeters te kort voor brons, 4172mm totaal...

De top drie of te wel het brons, zilver en goud van deze editie van de Nieuwe Merwede in de Lund Challenge 2015 is een mooi gezelschap met toppers. Het duo Marco en Klaas van Velzen wisten hun zeven maatse vissen te vangen en kwamen bijna tot een gemiddelde van  60cm, het verdiende brons voor deze heren. Het zilver was voor oude bekende, die dit seizoen al meerdere malen het podium beklommen Wim) Hak & Ben Oskam die met een totaal van 4194mm hun concurrenten net voor bleven. Tijdens het maken van een film hebben Uli Spielberg en zijn maatje Frank  Wesker nog tijd om prachtige vissen te vangen. Ze zetten een puike prestatie neer door met 4527mm de concurrentie ver achter zicht te laten en met het goud aan de haal te gaan


De toppers van de dag, die net de grotere er tussen uitplukten. Gefeliciteerd!!

De prijzen zijn weer verdeeld en de top van het klassement kruipt dichter naar elkaar toe, net nu we de tweede pauze van het jaar in gaan. Het beloofd dus een spannende herstart te worden van de NKS Lund Challenge 2015 op het Lauwersmeer.

Wij bedanken alle sponsoren en federatie(s) die het mede mogelijk gemaakt hebben om de wedstrijd op de Nieuwe Merwede te vervissen.

Tight Lines,
Het NKS Bestuur