Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Rivieren kick off

Op de Oude Maas moest het allemaal gaan gebeuren. De eerste wedstrijd uit de serie NKS Rivieren 2015. Tot op de tand bewapend en tot op het bot gemotiveerd arriveerde de stoet bij de Jachthaven van Rhoon...

Een slechte foto! In afwachting van het startschot...
Getijden en onweer!
De Oude Maas staat bekend om zijn grilligheid. Het getijde is erg belangrijk in relatie tot het aasgedrag van de stekelridders. De som van de vijf grootste vissen is waarom het gaat en toch waren er tien boten die deze niet konden verschalken. Het kan dan een lange zit zijn om vol te houden. Val je met een beetje geluk op een portie vis, dan moet je toeslaan!
Voordat het startsein zou klinken was het wachten tot de onweersbuien voorbij waren getrokken. Net tussen 06.30 en 07.30 waren er prachtige lichtflitsen te zien en gelukkig werd het clubhuis voor ons open gedaan. Gratis koffie van het huis, waarvoor ons allen dank.

Samen meten is spannend...
11.00!
Het is gebruikelijk dat de vissen tijdens een pauze worden gemeten. Dit keer door Toine Aarts en Bas jansen, waarvoor dank. Het is dan altijd spannend om te zien wie er wat heeft gevangen. Al snel werd duidelijk dat het geen vetpot was en er vooral kleinere ondermaatse vissen werden gevangen. Wel een heuse 98tiger door Erik Westerhof. Puike prestatie! Rond 11.00 was het alweer erg warm en na de pauze moest het toch gaan gebeuren. Iedereen had weer zo een eigen strategie en na het startsein vertrokken de boten vol gas richting de visgronden.

Die prachtige 98tiger voor Erik!
Eind goed al goed...
De onderlinge sfeer was geweldig en voor de deelnemers die voorheen meededen aan het reguliere NKS is het toch even wennen. Een enorm parcours en vrijheid is vooral het grootste verschil. Je kunt vissen zonder dat er een boot in de buurt ligt en je weet dan eigenlijk niet wat er gebeurd. Tijdens het reguliere NKS ligt men wat dichter bij elkaar en zie je of anderen vangen. Dat is bij Rivieren tijdens het meten pas zichtbaar.
Uiteindelijk werd het na de pauze toch weer moeilijk potje. Sommige boten hadden het geluk net even een korte aasperiode mee te maken en konden zo hun vijf maatse vissen vangen. Om klokslag 15.00 was iedereen terug bij het checkpoint en konden de vissen worden gemeten.

Trotste winnaars, hulde, hulde voor Arno & Maurits
Gerben zorgde voor het rekenwerk en de prijsuitrijking kon beginnen. Wederom was de spanning te snijden, maar in een rap tempo had hij de results klaar. Heerlijk buiten in het zonnetje werden de prijzen uitgereikt en met een dosis humor een gezellig samen zijn. Groots applaus bij elke aankondiging van het resultaat van elke deelnemer. Uiteindelijk werden de prijzen uitgereikt en kon het eremetaal worden overhandigd. Hulde aan iedereen en op naar de Waal, waar het verhaal verder zal gaan...

The Jackall's zilver: Willem en Jochem top gedaan!

Door een gevalletje 'foutje' - afwijkende foto, maar wel verdient brons voor Andre & Erwin

Sascha & Matthias ook in de prijzen...

Bassie & Jurgen terrecht ook een bon te pakken...
STAND NKS RIVIEREN 2015
Naam Pnt 1 Pnt 2 Pnt 3 Stand
Maurits Kuijs – Arno Hartgers 1     1
Willem Stolk - Jochem Myjer 2     2
Andre Zwiers - Erwin Wenselaar 3     3
Sascha Koneman - Matthias 4     4
Bas Jansen - Christian Temminghof 5     5
Cedric CANTILLON - Naim JAAOUANI  6     6
Dennis Peters - Antonio Farina 7     7
Erik Westerhof - Henk Westerhof 8     8
Hendrik Jan Verhey - Jeroen Vloon 9     9
Hans van Leerdam - Rob van Leerdam 10     10
Toine Aarts - Frans Boonstra 11     11
Pieter Smit - Gerben Mul 12     12
Mees Roling  - Charles Roling 13     13
Luc Vermeerberger - Chris Broeckx 14     14
Rob Luchies - Arie vd Linden 15     15
Peter Roeg - Marcel Lipsius 16     16

We kijken met zn allen uit naar de komende wedstrijd 13 september op de Waal...