Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Lauwersmeer

Een periode van rust is weer voorbij, op het Lauwersmeer konden de NKS matdoren hun shads weer nat maken in de 6e strijd in om de NKS Lund Challenge. Het Lauwersmeer is een water waar menig visser het warm van krijgt; enerzijds de prachtige stekken en mogelijkheden anderzijds het veelal  hard werken voor een snoekbaars.  Aan het weer heeft het niet gelegen een mooie kabbel en een beetje bewolking bezorgde de deelnemers het ideale weer om...


Rustig wachten tot...

De  Wedstrijd
Zodra de deelnemers de poort naar het Lauwersmeer onder door varen stijgt de bloeddruk en worden de laatste voorbereidingen getroffen. Als dan na voor sommigen lang wachten het startsein daar is verspreid het deelnemers veld zich over de uitgestrekte plas. Diverse technieken en keuzes werden als snel zichtbaar. Traditie getrouw grepen een aantal matadoren naar de old scool methode waar anderen hun heil zochten in driften met de dropshot of shad en de diverse platen werden werpend bestookt. Geen enkele snoekbaars kon zich veilig wanen in deze strijd om de Lund Challenge.

In de vroege ochtend uren liet menig maatse en ondermaatse snoekbaars zich verschalken door het aangeboden aas. Diverse teams zaten al snel in de juiste richting om de zeven maatse snoekbaarzen op de teller te krijgen, waar andere naarstig opzoek waren naar de verlossende dreun.  De vis kon met name gevonden worden tussen de 5 en 3 meter en had zoals wel vaker op het Lauwersmeer een voorkeur voor het natuurlijke aas. Deze werd aangeboden op de fireball, dropshot of onder de pen.  Een divers wapenarsenaal zorgde ervoor dat de strijd om de Lund Challenge spannender was dan ooit.

Als er relatief ondiep word gevist dan is het bijna een feit dat er ook andere soorten zich laten gelden. De groen gestreepte stekelridders lieten regelmatig van zich horen. Chris Bloemers & Conrad Johren vingen uiteindelijk de grootste met 45,1 cm. 


Een oude krijger voor Chris en Conrad.....

Vinus Bok & Diederik van der Molen weten ieder jaar wel een grote vis te pakken, zo ook in deze editie van het Lauwersmeer in de Lund Challenge. Het duo wist de grootste snoek te vangen met 96,2 cm.


Wederom een mooie bonus...

Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer teams zich driftig verplaatsten opzoek naar de grotere vis.  Een bonusvis maakt nog altijd het verschil of levert een mooie dagprijs op, Uli Kösters en Frank Wesker hoefde in de middag niet meer te zoeken naar hun bonus deze lag ’s ochtends al met zijn 76,6cm in het net.


Dikke vissen vangen went nooit...

De tweede grootste snoekbaars kwam wel uit de middag Tom Kroon & Eric Marteijn haakten en landen tijdens een drift een prachtig kasteel van 82,9cm.


Terechte brede glimlach voor deze heren...

Het goud was voor de ware kenners van het Lauwersmeer Harold Wildeboer & Jeroen Wensink, die op de old scool methode een prachtige dame van 86,6 wisten te verleiden.


Jeroen met een prachtige dikke snoekbaars...

Het bleef mede door de vangsten van enkele kneiters spannend tot de laatste minuut het dubbeltje kon immers nog alle kanten op vallen. Om drie uur zit deze strijd in de NKS Lund Challenge er ook weer op en werd het tijd om de punten te tellen.
  
De Prijsuitreiking
Wie wint de Lund Challenge Lauwersmeer 2015, dit was de grote vraag bij de prijsuitreiking, meedere teams hadden hun bonusvis immers gevangen en dan kan het weleens op millimeters aankomen. Op de vijfde plaats vinden we het duo Jan & Jaap Uithol terug die met zeven maatse vissen 3771mm bij elkaar wisten te vissen. Een vierde plaats wordt wel eens de meest oneervolle genoemd om te winnen, het maakte de vreugde bij Tom Kroon & Eric Marteijn er niet minder om.

Inmiddels zijn we aangekomen bij het eremetaal in deze editie van het Lauwersmeer in de Lund Challenge. Het brons gaat meet met de klassementsleiders van het moment Gerald Vierhout & Hendry Vis met 4175mm, door deze topprestatie verstevigen ze hun  leidende positie. Het zilver ging naar Douwe Luurs & Karel Weber die lieten zien dat je de old scool methode in combinatie met een Friese spiering nooit moet onderschatten. In totaal wisten ze 4322mm te vangen.  Het goud ging mee naar huis met ware Lauwersmeer specialisten Harold Wildeboer & Jeroen Wensink waren wederom in hun element en met 4339mm de winnaars.


De toppers van het Lauwersmeer...

De top van het klassement is redelijk dichtbij elkaar gekropen de nummers 2 tot 10 staan op een paar punten van elkaar in het Lund Challenge klassement. Ook achterin het klassement is het spannend om de felbegeerde finale plaats. Het beloofd dus nog een spannende strijd te worden tijdens de laatste twee wedstrijd van het seizoen 2015. De Nederrijn zal het kunnen van de deelnemers als eerste gaan testen.

Wij bedanken alle sponsoren en federatie(s) die het mede mogelijk gemaakt hebben om de wedstrijd op het Lauwersmeer te vervissen.
Tight Lines,
Het NKS Bestuur