Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Vanclaes Masters 2015. The final battle.

Vanclaes Masters 2015. The final battle.
 
De voorbereiding.
Zaterdag middag klokslag 12 uur. De site loopt bijna vast. Alle finale deelnemers kijken via telefoon, Laptop of tablet waar ze heen moeten, maar vooral welke voorbereidingen moeten ze treffen. En dan lees je:,, De Kraaijenbergse Plassen". Het volgende ogenblik loopt google earth vast. Waar in hemelsnaam liggen de Kraaijenbergse Plassen. Na google Earth is het de beurt aan google, meeste zoekopdrachten zijn snoekbaars en Kraaijenbergse Plassen. Veel verder dan een verslag van de finale uit 2000 van Eric Marteijn kom je niet. Veel gegevens waar je wat aan hebt staan ook niet in dit verslag.
Dan de Locals maar een beetje bellen. Erg vrolijk werd je daar ook niet van. k.t water, glashelder en diep. Dat wordt dan lastig. Zeker met de koude en natte weervoorspellingen. Alles maar meenemen, tot penhengels aan toe.
 
De wedstrijd. 
Om even voor 06.00 uur staan de eerste boten al aan de helling. Goed begin want de helling is zo breed dat er twee boten naast elkaar kunnen traileren. Daarnaast zijn er genoeg parkeer mogelijkheden.
Iedereen is in een uitgelaten stemming, over en weer worden grappen gemaakt en klinkslagen uitgedeeld. Maar men maakt zich ook zorgen of de vis niet te diep zal liggen. De doemdenkers, denken zelfs dat er helemaal geen vis gevangen wordt.
Het valt gelijk op dat het water niet helemaal helder is. Met een water temperatuur van 11 graden hoeven we toch niet al te diep waarschijnlijk. Klokslag 08.30 uur geeft Anton van Gameren, onze scheidsrechter, het startsein. Goed om te zien dat iedereen zich houdt aan de maximum snelheid van 9km/uur. Dit is ook wel een beetje te begrijpen want de meesten hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Zoeken dus naar scholen aasvis en de taludjes. Beide waren in grote getale aanwezig. Vol goede moed gingen de lijnen overboord. Shads, fireball, dropshot en zelfs een enkele pen zochten de diepte op. Elke vis moest uit voorzorg voor het welzijn van de vissen gelijk worden aangemeld bij de controlleboten. Maar wat bleef het rustig. Iedereen hield iedereen in de gaten. af en toe werd er een visje gevangen. Een beetje snelheid kon een visje af en toe overhalen om te bijten. Vaak was het dan een baars, snoek of ondermaatse vis. Veel woorden die niet in de dikke van Daele staan galmde dan ook over het water bij het zien van niet maatse snoekbaarzen. Toch, zo af en toe kwam er een bootje bij de controle boten. Al snel waren er een paar plekjes bekend waar zo nu en dan een visje boven water kwam. Al snel was het duidelijk dat de snoekbaarzen zich ophielden zo rond de 11 meter. Met weinig vis bij de controle boten blijft ook iedereen scherp. Een of twee vissen konden je wel eens tot winnaar maken. De positievellingen bleven dan ook scherp tot de laatste minuut, terwijl sommigen al ruim voor sluitingstijd het water hadden verlaten.
 
De prijsuitreiking.
Om 03.00 uur werden de hengels afgetuigd en de helling weer opgezocht. Vele nullen werden gehoord. Toch waren er ook boten met 2 vissen. Zou dit genoeg zijn: twee vissen voor de kampioen. Niemand die het wist. Gauw werd de accommodatie waar de prijsuitreiking was opgezocht. Dit was op loopafstand van de trailerhelling. Bij binnenkomst werd er door de uitbater gelijk een heerlijke kop zelfgemaakte tomatensoep aangeboden. Deze ging er wel in na zo'n taaie gure dag.
De organisatie was gauw klaar met het uitrekenen van de eindstand. Toen de prijzen waren klaargezet kon de menigte zich storten op het buffet. Een troep wolven die een hert verslinden was er niets bij. Het eten was goed geregeld, de complimenten naar het personeel waren er dan ook volop. Met de buikjes en buiken rond werd er een begin gemaakt met de prijsuitreiking.
 
Eerst maar eens de grootste baars, deze waren in grote getale gevangen, maar wie had nu de grootste. Met een baars van 47.2cm. ging de eer naar oudgedienden Chris Bloemert en Conrad Joren.
Onder luid applaus namen beide heren hun prijs in ontvangst.

Vincent Broersma & Zn. van Invincible products feliciteren Chris Bloemert.

De grootste snoek ging ook naar een paar zeer ervaren oude rotten Daud Kalshoven en Ron Heijne wisten een monster van 114.5 cm te vangen. Zeker een lange vis. Maar dik, vooral dik en mooi getekend was deze vis.

De altijd sympathieke en goedlachse Ron Heine.
 
Dan de grootste snoekbaarzen. Hieruit kon je al wat conclusies trekken. Wie zou ermet de eindoverwinning vandoor  gaan. Of zou er toch nog iemand zijn met 3 vissen? 
Op de eerste plaats met een vis van 71.7 cm. onze Duitse vrienden Uli Kosters und Frank Wesker.

Uli kosters wordt gefeliciteerd door onze sponsor, hengelbouwer Daud Kalshoven.

Tweede met een vis van 60.3 cm.Jeroen Wensink en Harold Wildeboer.

Harold en Jeroen pieken op het juiste moment.

Tom Kroon en Eric Marteijn werden derde met een vis van 57.5 cm.

 Tom en Eric dat is een goed stel.
 
Dan de belangrijkste prijzen van de dag, wie werd er winnaar van de Vanclaes Masters. Zoals gewoonlijk werden de eerste drie boten naar voren geroepen. Tom en Eric, Uli en Wessi en Jeroen en Harold. Deze drie hadden ook de grootste vissen al gevangen. Zou er iemand met drie vissen zijn of zou de grote van de vissen bepalend zijn.
Onze spreekstalmeester begon met de derde plek. Met 2 vissen en 1033 milimeter ging deze naar het duo Jeroen Wensink en Harold Wildeboer. Naast het eremetaal kregen zij van Q fishing een elektromotor en een waterdichte tas vol hebbedingen van dit bedrijf.

Harold en Jeroen mooie derde plaats.

De tweede plek, door technautic gesponsord een visvinder van Hummingbird de onix 8 Gewonnen door Tom Kroon en Eric Marteijn. Ook zij hadden 2 vissen met een totale lengte van 1095 milimeter.

Tom en Erik fantastische tweede plaats.

Uiteraard blijven voor de eerste plek onze oosterburen over. Door miscommunicatie met het bestuur hadden zij hun klassement vergooid. Na een goed gesprek en begrip van beide kanten. hadden zij besloten om hun vrienden van het N.K.S. niet teleur te stellen en toch de finale te vissen. Hun sportieve revanche was van wereldklasse, door elke N.K.S.er werd het hun ook van harte gegund. Winnaars van de Vanclaes Masters 2015 met 2 vissen en een totale lengte van 1145 mm werden Uli Kosters en Frank Wesker. De Fishingpro zal goed staan onder hun toch al fraai uitziende visboot.


Uli en Wessi Kampioen van de Vanclaes Masters.
 

Bedankt.
Namens het bestuur willen wij alle sponsoren danken: Vanclaes, technautic, QFishing, Evin, Macfishing, Shimano, Daud Kalshoven, Invincible products, Peter Gijzen, Westin, en uiteraard al onze winkeliers.
Herman Schuurman bedankt voor het maken van de foto's.
Alle deelnemers bedankt voor hun positieve bijdrage aan deze geslaagde finale.
Deze wedstrijd werd georganiseerd en vooral geheim gehouden door Toine Aerts. Toine van harte bedankt voor het organiseren van deze moeilijke maar bovenal geslaagde finale.
Het Bestuur