Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Haringvliet

Na een aantal weke van uitstellen en verschuiven was het afgelopen zondag dan zover. De NKS Lund Challenge 2016 kon van start gaan op het altijd visrijke Haringvliet. De weergoden waren de organisatie en haar deelnemers gunstiger gezind dan de afgelopen zes weken. Een stevig bries Oost-Noord-Oost 4-5 Bft zorgde samen met de geringe voorkennis voor een extra uitdaging voor de matadoren…

De  Wedstrijd
Dat iedereen er klaar voor was bleek wel uit het feit dat iedereen ruim voor de start van de Lund Challenge 2016 klaar lag. Om exact half negen mochten de gashengels open en konden de deelnemers opzoek naar het snoekbaarsgoud.


Op naar de start, op naar het succes..

Het Haringvliet staat bekend om zijn mooie kuilen, lang gerekte taluds en ondiepe platen. Deze werden dan ook allen driftig bestookt door de deelnemers. Het mocht dan ook niet lang duren voor de eerste snoekbaarzen van de Lund Challenge 2016 zich melden voor een bezoekje aan de controleboten. De extra regel met maar maximaal 2 vissen in de bun bracht nog een extra spel element met zich mee, stekken vasthouden zat er niet in.

Rond de klok van elven zou het wat meer gaan stromen en in  combinatie met de wind werd het vissen op de zuidkant van het parcours lastiger. Diverse teams waagden toch een poging om aan deze kant aan de benodigde zeven maatse snoekbaarzen te komen en zo het eerste dagsucces in de NKS Lund Challenge op te eisen. Dit betekende wel driften tegen soms drie kilometer per uur en extreem lange lijnen om toch goed bodem contact te kunnen houden.

De deelnemers die aan de Noordkant van het parcours vertoefden konden rekenen om wat minder wind en een secuurdere aaspresentatie. Dit resulteerde in wat meer vangsten maar het formaat was dan ook kleiner. Diverse boten hadden al snel de benodigde zeven vissen maar het upgraden was een probleem zo nu en dan dook er toch een onder maatse snoekbaars op het aangeboden aas.


Mooie vissen tijdens de 1e wedstrijd.....

Er was wel 1 duidelijk lijn te trekken in de te vissen dieptes. Aan beide zijden van het parcours viste de NKS Lund Challenge matadoren om tussen de 8 en de 10 meter. Het aas daarentegen was weinig over te zeggen, diverse teams vingen alles op shads waarbij andere het natuurlijk aas de voorkeur had.

Het maakte de eerste wedstrijd om de Lund Challenge 2016 er zeker niet minder spannend op. De Zuidkant van het parcours die de grotere vissen opleverde en de Noordkant die meer aanbeten en vis op leverde. Wie deze 1e wedstrijd zou winnen was de grote vraag, ieder geval diverse kanshebbers.



Een mogelijke kanshebber voor een dagprijs...

Tijdens het snoekbaars geweld lieten natuurlijk de andere soorten ook van zich spreken. Zo ook de vriend de snoek, helaas voor de deelnemers is het hiervoor inmiddels gesloten tijd en tellen deze niet mee voor een dagprijs. De baarzen daarentegen tellen wel mee voor een dagsucces, diverse meldingen van mooie ronde baarzen “butterballs” deden de ronde. Op het Haringvliet zijn baarzen van 40+ ook geen uitzondering om hier de grootste te vangen zal je richting de magische grens van 50cm moeten gaan. Het Friese duo Douwe Luurs & Karel Weber  beseften zich dit maar al te goed en wisten er een te strikken van 49cm rond.
 
Als om drie uur de balans kon worden op gemaakt steeg de spanning nog meer diverse hoge 60+ vissen, veel boten met 7 maatse snoekbaarzen. Kortom een ideale start van de NKS Lund Challenge 2016.

Berkley Biggest Zander Competition
Alvorens over te gaan naar het eerste dagklassement van de Lund Challgen 2016 was er de introductie van iets nieuws. Al jaren wordt er binnen het NKS jacht gemaakt op de grootste snoekbaarzen per wedstrijd en van de competitie. Dit jaar is het dan ook een echte competitie over de NKS Lund Challenge en  het NKS Q-fishing Rivieren namelijk de Berkley Biggest Zander Competition. De top drie van het dagklassement en dan ook meteen de leiders in de competitie zijn bekend.

Een prachtige vis van 770mm bezorgde de altijd fanatieke Pierre Johnen & Daniel Kaldowski het brons.


Een prachtige bonusvis, zorgt voor een mooie dagsucces...

Het zilver was voor het kersverse duo Herman Schuurman & Harold Wildeboer die een net iets grotere snoekbaars van 777mm wisten te landen.


Met friese spiering vang je mooie snoekbaarzen...

De gouden medaille ging deze keer mee met de dagjestoeristen Mario van Dijck & Luc Vermeerbergen zij wisten op hun thuiswater een dikke snoekbaars te vangen van 790mm.


Water kennis, bootcontrole en het juiste aas zorgen voor mooie beloningen...

Dagklassement
Het eerste klassement in de NKS Lund Challenge 2016 is bekend dus kan er meteen over gegaan worden naar het dagklassement.  Op de zesde plaats in het dag klassement vinden we het nieuwe duo Herman Schuurman & Harold Wildeboer zij gaven hun wedstrijd debuut meteen wat extra glans met 4115mm.De vijfde plaats was voor onze oosterburen Frank Doetsch & Eckehard Götze die het net iets beter deden met 4161mm.


Frank & Eckhard doen het altijd goed op het Haringvliet...

Op de vierde plaats wat soms toch wel de meest oneervolle word genoemd vinden we Beert Hup & Gerjan Hoekert . Zij zullen het zeker niet als oneervol voelen, maar als een topprestatie met 4165mm.Dan komen we bij de top drie van de dag. De bronzen plak ging mee naar huis met Peter Gijzen & Rinie Hofkens. De heren hadden al vroeg in de wedstrijd een eigen creatie shad gevonden die de snoekbaarzen wel lusten.Het zilver was deze wedstrijd voor de gebroeders Uithol, deze mannen weten wel raad met een wedstrijdje wie heeft/vangt de grootste. De grootste boot hebben ze in ieder geval alleen was hun totaal van 4282mm net niet voldoen om ook de grootste vissen te hebben.Het goud en een echte top prestatie met dik 60+ gemiddeld aan snoekbaarzen was voor het duo Jakob Veenema & Lieuwe Brink. Deze heren bewezen dat een beetje op snelheid vissen soms helemaal geen kwaad kan. In magistraal totaal van 4491mm.


De toppers van vandaag en ook direct de lijstaanvoerders in de Lund Challenge 2016...

De prijzen zijn verdeeld en de NKS matadoren kunnen kort uitrusten van de NKS Lund Challenge karavaan trekt snel verder naar het volgende water. De lek zal op 20 maart 2016 het toneel zijn van de volgende clash of the titans. We hopen alle deelnemers daar weer te mogen begroeten.

Het NKS en haar deelnemers bedankt alle sponsoren en federatie(s) voor het mede mogelijk maken van de NKS Competities



.
Tight Lines,
Het NKS Bestuur