Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Lek

De gevreesde wedstrijd op de Lek stond afgelopen zondag op het programma van de NKS Lund Challenge 2016. Het is een water wat het klassement altijd opnieuw door elkaar schud.  Door de weken lange sterke stroming en het hoge water konden de NKS deelnemers moeilijk voorspellen wat het zou gaan worden. Moeilijk en taai waren de sleutel woorden aan de helling bij Ameide, maar dat is voor iedereen gelijk. Het beloofde dus een strijd te worden die mogelijk op millimeters beslist zou worden.


Zonder maat geen wedstrijd, dus deze eerste maar even oppikken...

De  Wedstrijd
Bij de vorige wedstrijd in de NKS Lund Challenge stonden alle deelnemers al ver van te voren op scherp. De wedstrijd op de Lek kwam wat later op gang, het leek of de scherpte bij de deelnemers verdwenen was of toch niet? Om iets over half negen mochten de matadoren los opzoek naar de immer populaire glasoog.

Zo stroperig dat het trailleren verliep zo wakker waren de snoekbaarzen. Al snel in de tweede  wedstrijd in de Lund Challenge konden een aantal deelnemers de eerste glasogen landen. De vissen lagen in ieder geval op scherp en het was aan de vissers om ze te zoeken. In de eerste uren van de wedstrijd zat de stroming er nog goed in en dit was te merken ook aan het aantal aanbeten.


De spanning stijgt, stilte voor de storm..

Druk zochten de teams hun weg in de talloze kribben die de lek rijk is, andere kozen om het dichtbij de helling te zoeken in de wat diepere kuilen. Druk werd de snoekbaars bestookt verticalend, dropshotten en weer andere teams probeerden het werpend. Dat laatste leek een goed idee zo leek het team Pierre Johnen & Daniel Kaldowski leek op weg naar een gemakkelijke dag op de lek. In het eerste half uur wisten zij al drie maatse snoekbaarzen te vangen. Het ging zo snel dat andere teams zelfs een weddenschap aan durfde.

Zo makkelijk als het voor sommige leek was het voor anderen een taaie dag. De Lek staat immers binnen de NKS Lund Challenge bekend als een taaie wedstrijd. Als dan ook de stroming veranderd wordt het voor de deelnemers er niet makkelijker op. De aanwezige snoekbaarzen hielden de kaken wat stijver op elkaar.

Als er op diverse dieptes gezocht wordt naar de snoekbaarzen is het inmiddels een feit in de Lund Challenge dat er ook andere soorten zich melden. Zo waren er diverse meldingen van mooie snoeken, maar deze tellen in verband met het gesloten seizoen niet mee. De baarzen daarentegen wel, die kunnen wel eens voor een extra dag succes zorgen. Het duo Ruud van der Schaft & Edwin van der Schaft ving de grootste van de dag met maar liefst 47.3cm.


De heren van der Schaft beloont voor een prachtige baars...

De tijd is inmiddels beginnen dringen voor de deelnemers en iedere aanbeet dient verzilverd te worden om een goede klassering mogelijk te houden. Scherpte tot het einde werd gevraagd van de deelnemers, dit bewezen meerdere teams door in de laatste minuten nog een snoekbaars te vangen.
Als om drie uur de boten zich melden aan de helling stijgt de spanning sommigen hebben aardig gevangen en het zou wel eens op millimeters beslist kunnen worden.


Naast de vele onder maatse vissen,ook mooie vissen op de Lek..

Berkley Biggest Zander Competition
Naast de tweede kans op dag succes in de Lund Challenge was het ook de tweede kans om leider te worden in de Berkley Biggest Zander Competition. Deze competitie wordt momenteel geleid door Mario van Dijck & Luc Vermeersbergen. Zou de huidige top drie van de Berkley Biggest Zander Competition zich zorgen moeten maken.  

Op de derde plaats van het dagklassement vinden we het duo Chris Bloemert & Michel Ligthart zij sloegen in de eerste seconden van de wedstrijd al toe met een snoekbaars van 628mm.


Scherp van begin tot eind, altijd belangrijk...

Een snoekbaars van 637mm leverde voor het duo Beert Hup & Gerjan Hoekert de tweede plaats op.


Een 60+ snoekbaars vandaag telde dubbel..

De grootste snoekbaars kwam op naam van het kersverse friese duo Jan Boomsma & Gerrit Jagersma met een lengte van 666mm.


De Berkley hengel geeft deze heren weer een extra wapen om de snoekbaars te belagen...

De top drie in de Berkey Biggest Zander Competition kan dus opgelucht adem halen want deze blijft in tact en kunnen nog hopen op de titel en prijs op het einde van het seizoen. Voor andere is er nog tijd genoeg om hun kansen te pakken op de titel Berkley Biggest Zander

Dagklassement
Van de grootste snoekbaarzen is het een kleine stap naar de top 6 van het dag klassement in deze spannende strijd in de NKS Lund Challenge. Voor we daar mee beginnen zijn er eerst nog twee fotomomenten van de prijsuitreiking Haringvliet.

De zesde plaats op het Haringvliet was voor het duo Herman Schuurman & Harold Wildeboer, die nog even voor de camera moesten poseren met het nieuwe viskleding.


Kleren maken de man en een klok zodat ze na de wedstrijd op tijd thuis zijn...

Het net niet moment en misschien de meest oneervolle plaats op het Haringvliet was voor Beert Hup & Gerjan Hoekert, al zullen zij dat niet zo ervaren hebben.


Met Crazy Fish shads in het arsenaal krijgen de snoekbaarzen het nog lastiger met de heren...

Na de foto momenten en de overige dagprijzen is er het dan eindelijk tijd voor de top 6 van deze wedstrijd in de Lund Challenge. Het zal uiteindelijk een titanenstrijd zijn waar millimeters het verschil maken.

Op de zesde plaats vinden we de huidige Nederlands Kampioenen Hendry Vis & Gerald Vierhout die met vier vissen en een totale lengte van 1841mm wederom hun mannetje stonden.


75 jaar Mercury, deze heren kunnen nog 75 jaar mee in de top van het NKS...

De vijfde plaats was voor Eric Peters & Ron Jansen die eveneens vier maatse snoekbaarzen ter meting aanboden maar net iets meer millimeters hadden.


Top gevist door dit eveneens kersverse duo de tweede wedstrijd meteen in de top 5...

De eervolle vermelding ging dit keer naar het Nederlands-Belgische duo Bjorn Neve & Ray Cannas die deze wedstrijd 5 maatse vissen ten tonele brachten.


Één van de twee had last van camera vrees, maar samen top gevist...

Dan komen we bij de medailles. Het brons ging mee terug naar huis met de altijd sterk vissende oosterburen de gebroeders Eimann. Ook zij wisten 5 vissen te vangen maar hadden net 14mm meer.


Geen haar op hun hoofd die er aandacht een snoekbaars te laten ontsnappen...

Het zilver was voor de immer relaxte Ron Heijne & Daud Kalschoven. Dit goedlachse duo wist 5 maatse snoekbaarzen te vangen met een totale lengte van 2476mm.


Crazy fish shad bezorgde dit Crazy duo het zilver...

Dan de gouden plak in deze wedstrijd van de NKS Lund Challenge,. De nummers 2 tot en met 4 vochten een millimeter duel uit, dit waren Beert Hup & Gerjan Hoekert niet van plan. In totaal  wisten deze heren 3336mm te vangen en mogen zich met kop en schouders de winnaars van de NKS Lund Challenge Lek noemen.


Als nieuw duo iedereen ver achter je laten, prachtig..

Na een turbulent begin van de Lund Challenge 2016 met vele afgelaste wedstrijden, verschuivingen in de kalender en twee spannende wedstrijden is ook het NKS aangekomen bij de verplichte stop. De NKS karavaan zal op de laatste zaterdag van mei weer verder trekken met als toneel het HollandsDiep.

Het NKS en haar deelnemers bedankt alle sponsoren en federatie(s) voor het mede mogelijk maken van de NKS Competities.Tight Lines,
Het NKS Bestuur