Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2016 HollandsDiep

Na de verplichte pauze stonden alle NKS Matadoren te popelen om de shads, fireball, dropshot weer te kunnen inzetten om de glasoog te belagen. Voor het eerst in de NKS Lund Challenge stond het HollandsDiep ter beschikking als openingswedstrijd. Een verrassing voor iedereen en vooral spanning te top want niemand wist of het goed of slecht zou worden. De weerscondities zagen er top uit met weinig wind en zon. Om 8.30 uur Sharp kon de 3e strijd om de Lund Challenge losbarsten en of het aan de verwachting voldeed….


Wachten op de mist en het startsein...

De  Wedstrijd
Als alle NKS deelnemers vanuit het midden van het parcours hun favoriete stek hebben gevonden kon het wachten op de eerste vis van het seizoen beginnen.  De extra moeilijkheidsgraad die deze wedstrijd om de Lund Challenge met zich mee bracht was het feit dat niemand wist op welke diepte de snoekbaarzen zich ophielden.

De watertemperatuur deed vermoeden dat de vis wel eens erg ondiep kon liggen en er meerdere nestbewakers of zelf ware kneiters gevangen konden worden. Het duurde aanvankelijk iets langer voor alle teams hun weg hadden gevonden op het vertrouwde NKS Lund Challenge parcours. Zo rond de 10 meter werd het merendeel van de snoekbaarzen gevangen.  Deze was overigens niet erg kieskeurig qua aas, vele deelnemers vingen goed op shads waar anderen met een visje op de dropshot of fireball meer succes hadden.  Al vroeg in de ochtend kon het merendeel van het Lund Challenge deelnemersveld beginnen met het wegschrijven van de kleinere vissen.


Dit zijn normaal gesproken mooie bonus vissen, het was nu bijna de standaard...

Het werd een gok voor de deelnemers om het iets ondieper te gaan proberen of rond dezelfde dieptes te blijven in de hoop die ware kastelen te kunnen vangen. Een aantal van de Lund Challenge toppers zocht hun heil zelfs in het pelagic vissen om zo de grandma’s te kunnen vangen. Het is een vast gegeven in de Lund Challlenge dat wanneer er ondiep gevist wordt er diverse soorten zich melden.

Vele teams maakten opzoek naar die ene kneiter melding van die andere topsportvis de snoek. Deze vergreep zich meerdere malen aan het aangeboden kunstaas of visje. De grootste groenjas in deze strijd om de NKS Lund Challenge was voor het Duitse duo Sebastian Kirion & Daniel Kirion 1000 mm.


Een prachtige grandma was voor deze jongens een welkome bijvangst...

De grootste baars geen mee naar huis met de Willem Beijeman & Dennis de Jong met 446mm een mooie baars voor het HollandsDiep.


Met een dikke 40+ perca doe je meestal mee voor de dagprijs...

Als rond half twaalf de beet er volledig uit is wordt het zoeken en zoeken naar de gewenste snoekbaarzen voor sommige teams werd het zelfs zweten omdat ze de zeven vissen nog niet vol hadden. In de Lund Challenge is opgeven geen optie, soms zitten 2 of 3 mooie vissen in het net binnen luttele minuten dus werd er stevig doorgevist tot klokslag 15.00 uur. Dat betekend namelijk tijd om de balans op te maken van een fantastische strijd om de Lund Challenge 2016.


Met dit slag vissen doe je mee voor de overwinning...

Berkley Biggest Zander Competition
Ook de Berkley Biggest Zander competition gaat zijn derde wedstrijd in de top drie van het Haringvliet stond nog steeds maar hier kon weleens een drastische verandering in plaats hebben gevonden.  In de strijd om het dagklassement van de Biggest Zander Competition was het een waar internationaal podium.

Het brons ging mee naar Duitsland met het Sniper fishingteam Bianca Rempe & Micheal Bockman met een snoekbaars van 838mm.


83 cm is goed voor brons en een mooie bonus voor het dagklassement...

Zilver was er voor het Nederlandse team die met een mooie 91.5cm  vis een waar kasteel vingen Tonnie Roskam & Christiaan Bertels.


De kneiterkoningen van het NKS na snoek, baars nu eindelijk die dikke snoekbaars...

Goud was er de Belgische Pelagic experts Koen Vervloessem & Yente Herbots die met een vis van bijna een meter net te kort kwamen voor een nieuw NKS record. Desalniettemin met 97.6cm een ware pracht vis en een nieuw PR voor Yente.


Pelagic de manier voor grote snoekbaars, voor deze heren zeker...

De grote vissen tijdens de Berkley Biggest Zander Competition zorgen er wel voor dat het algemeen klassement aardig op zijn kop is komen te staan. De top drie is zelfs totaal veranderd. Koen & Yente hebben in deze competitie het stokje overgenomen van twee andere Belgen en kunnen nu tijdelijk genieten van de 1e plaats in de Berkley Biggest Zander Competition. Wie weet slepen ze de overwinning we uit het vuur.

Van de grootste snoekbaarzen is het een kleine stap naar het dagklassment. In deze editie van de Lund Challenge zijn er namelijk niet alleen PR's gesneuveld maar ook NKS records.

Dagklassement
In de historie van de NKS Lund Challenge was 60cm gemiddeld over 7 vissen meestal goed voor een top vijf klassering. Tijdens de heropening van het seizoen was dit niet eens voldoende voor de top 14. De zesde plaats in deze wedstrijd om de Lund Challenge was goed voor 4397mm en ging mee naar huis met het nieuwe duo Jan Boomsma & Gerrit Jagersma.


Een zesde plek in dit geweld is om trots op te zijn...

De vijfde plek was voor de echte kneiterkoningen van het NKS. De heren Roskam en vangen meestal grote snoeken maar dit keer vingen ze een goed formaat snoekbaars. Met 4440mm een wel verdiende 5e plaats.


Nog even wachten op de prijs maar de prestatie is er niet minder om...

Op de vierde plek, wat meestal een oneervolle plek is maar met bijna 65cm gemiddeld zeker een topprestatie vinden we het Friese duo Karel Weber & Douwe Luurs.

Het brons in deze strijd in de Lund Challenge 2016 ging mee naar huis met Jaap Uithol & Koos van Velzen die na een berg met lossers mooie snoekbaarzen in het net lieten hangen en uit kwamen op een totaal van 4543mm. Het was Belgie boven aan de top van het podium want Kris Eysermans zijn neefje die perfect Johan Vos verving wisten het zilver te bemachtigen met een totaal van 4722mm.Goud met een platinum randje was er voor het duo Yente Herbots & Koen Vervloessem die niet alleen het goud wonnen maar ook een NKS mm record neer zetten waar mensen nog jaren over praten namelijk 4988mm verdeeld over 7 snoekbaarzen. Een fantastisch gemiddelde van 70+ gemiddeld een unieke prestatie.


Deze toppers wisten de dikste vissen te haken, TOP prestatie....

De prijzen zijn verdeeld en de NKS matadoren kunnen de haken wederom slijpen voor de volgende wedstrijd in de Lund Challenge namelijk die op de Nieuwe Merwede. Het niveau gaat steeds verder omhoog en komt steeds dichter bij elkaar wie zal die grens van 5000mm voor bij gaan. We hopen alle deelnemers daar weer te mogen begroeten.

Het NKS en haar deelnemers bedankt alle sponsoren en federatie(s) voor het mede mogelijk maken van de NKS Competities.Tight Lines,

Het NKS Bestuur