Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Verslag NKS Q-Fishing River Masters Oude Maas West

 

Na de zomerstop was het dan eindelijk weer zover, de 2e wedstrijd van de NKS Q-Fishing River Masters op de Oude Maas.

Het weer dreigde roet in het eten te gooien, de voorspellingen beloofde niet veel goeds.

Gelukkig werd de weersverwachting wat beter en werd er geen onweer meer voorspeld voor het gekozen parcours, enkel harde wind en regen…….

Na intensief overleg met alle deelnemers is er gezamenlijk besloten om de wedstrijd te laten doorgaan, men was niet bang voor wat wind en er waren voldoende stekken in de luwte waar men een visje dacht te kunnen vangen.

Tijdens het traileren van de boten werd ons door de havenmeester van Jachthaven Rhoon een heerlijk bakje koffie aangeboden, waarvoor onze dank!

Iets voor half 9 waren we compleet en werd het startsein gegeven, sommige deelnemers hadden voorgevist en gingen vol vertrouwen naar de eerder gebleken succesvolle stek, andere hadden geen kennis en vielen links en rechts op een goed uitziende stek neer.


Klaar voor de start...

 

Bij de eerste meting om 11:00 uur bleek dat het niet voor iedereen makkelijk was om een visje te vangen, het duo Luchies – v/d Linden had bij deze meting al 4 mooie vissen, andere deelnemers hadden nog geen beet gehad.

 

Meten op de milimeter...

 

Verschillende technieken werden toegepast, een geel/rode shad met een schoepstaart en Chartreuse met een v-staart werd door meerder teams ingezet, of dit het verschil maakte……..?

Het bleek vissen voor echte mannen, af en toe een heftige regenbui gecombineerd met 5-6bft wind maakte het op sommige stekken lastig om het aasje goed te kunnen presenteren, maar er waren behoorlijk wat echte “die Hards” die zich ondanks dat ze een kleine boot hadden niet lieten afschrikken en vingen hier toch hun visje.

Bij de 2e meting om 13:00 uur was er pas 1 boot met de 5 benodigde maatse snoekbaarzen en er was ook al een mooie vis van net geen 70 cm gevangen.

Wel was er een leuke bijvangst voor Maurits Kuijs hij dacht een maatse snoekbaars gehaakt te hebben maar hij ving een Bot op de dropshot/vis montage.

Een van de deelnemers voerde nog een “Boxbergertje” uit, hij zat op de hoge stoel in de punt van de boot en had de hoge golven van een duwbak over het hoofd gezien, geheel onverwacht tuimelde deze visser met stoel en al over boord, zijn maatje trok hem snel terug in de boot . Gelukkig had hij voldoende droge kleren bij zich om de wedstrijd voort te zetten.

Na dit spannende verhaal aangehoord te hebben kozen de deelnemers opnieuw  het  “ruime sop” voor de laatste 2 uurtjes van de wedstrijd.

Om 15:10 uur was de laatste meting en werd er door de deelnemers al druk gespeculeerd wie er zou winnen en hoe de rest van de top 3 eruit zou zien.

Dat het spannend werd bleek bij het tellen van de gevangen vis al snel, slechts 9 millimeter verschil tussen de plaatsen 2 en 3.

 

De uitslag en prijsuitreiking:

 
 

Prijzentafel 

 

 

De grootste snoekbaars werd deze wedstrijd gevangen door Johan Hartmann, een mooie vis van 69.9 cm.

 

Op de 3e plaats eindigde het altijd goed gehumeurde duo Rob Luchies en Adrie van de Linden, ze kwamen net 9 millimeter tekort voor de 2e plaats.

 

De 2e plaats ging net als de wedstrijd op de Lek naar het duo Arno Hartgers en Maurits Kuijs, deze heren deden hiermee goede zaken voor het klassement.

 

De 1e plaats was voor Job Kerzevee en Robert Bulten, deze jongens hadden voorgenomen om 1 wedstrijdje van de
NKS Q-Fishing River Masters mee te vissen en ze wilde geen laatste worden, nou jongens dat is gelukt, van harte gefeliciteerd!!

 

We willen namens het NKS en de prijswinnaars de sponsors bedanken voor de prachtige prijzen!
 
Tot 25 september op de Nieuwe Merwede!
 
Het bestuur.