Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Jeugddag 2016

De NKS jeugddag een traditie die dreigde te verdwijnen met het stoppen van de Fair. Eeuwig zonde want de jeugd is de toekomst zowel voor het NKS als voor de hengelsport. In samenwerking met de sponsoren Mercury en Lund werd dan ook besloten om de jeugddag nieuw leven in te blazen en wel op de Mercury Days te Tolkamer.


Één van de oudste Lund boten van het NKS (20 jaar), maar vis vangen doet die nog steeds...


Op zaterdag 10 september was het zover 10 fanatieke roofvissers in de leeftijdscategorie tussen de 8 en 16 jaar maakten hun opwachting om in te schepen en de leerzame strijd met elkaar aan te gaan.  De belangrijkste elementen op deze dag zijn fun en leren met een klein beetje competitie. Om 10 uur varen de schippers met hun leerlingen uit opzoek naar de glasoog.
Al snel bleek het niet al te makkelijk te worden deze te verschalken. De harde stroming op de rivier in combinatie met een strak blauwe lucht zorgden ervoor dat de omstandigheden niet optimaal waren.  Het contact met de bodem was dan ook cruciaal en de eerste leerles voor de jeugdige vissers, of het nu de fireball, dropshot of shad was.


Jamel & Kay trots met hun snoekbaars van 59cm, de schipper overigens ook...

De aanbeten kwamen uiteindelijk toch door niet spijkerhard maar hard genoeg om tot actie over te gaan. De eerste aanbeten waren voor de toekomstige Nederlands Kampioenen nog wat onwennig en werden dan ook gemist. Dit mocht de pret niet drukken want de techniek was in elk geval goed, en leren daar was het om te doen.

Op weg naar de lunch een heerlijke friet met snack verzorgd door Lund IJsselsport, bleek dat er twee snoekbaarzen gevangen waren. De grootste stond op dat moment op 59cm dit wilde de vanger dan ook graag delen. Hoe klein hij ook was hij zette de competitie op scherp. Zo scherp dat huidig Nederlands Kampioen Gerald Vierhout zijn zenuwen niet kon bedwingen en zijn team snel aanspoorde om opzoek te gaan naar de snoekbaars.


Britt Helming en haar collega's wisten na de luch ook toe te slaan...

In de middag hoe gek het ook klinkt leek de snoekbaars wat losser te komen de diverse captains en talenten kregen regelmatig aanbeten. Helaas bleven de meesten niet hangen tot in het net of werden er mooie vissen tijdens de dril gelost.  De technieken werden dus op de juiste manier gehanteerd en dat was de eerste leerles.

Na de wijze lessen in de praktijk te hebben gebracht was het rond de klok van 15.00 uur tijd om richting de prijsuitreiking te gaan. Marco Kraal door alle jeugdige vissers herkent als de man van Vis TV deelde op een leuke manier de prijzen uit. Voor iedere deelnemer een goed gevulde goodiebag, een editie van de roofvis en een mediaille. Maar zoals iedere wedstrijd ook in de NKS Lund Challenge is er een podium. 

Op de derde plaats Charissa Vaandrager die na haar prachtige vangst van 49cm het brons op mocht halen.


Tips & Tricks proberen uit te voeren en met succes...

Het zilver gingn mee naar huis met Dennis Conijn een snoekbaars van 54cm ging mooi aan de dropshot met dode aasvis hangen.


Dennis kwam handen te kort voor al zijn prijzen...

Uiteindelijk was het goud er voor de kleinste deelnemer van allemaal Kay Kootstra die met zijn vangst van 59cm ruim voldoende had voor de overwinning.


Ook kleine mannen kunnen groot zijn in hun daden...

Er rest ons na deze geslaagde en leerzame dag niks anders dan een aantal sponsoren en captains te bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag. Lund IJsselsport, Mercury, De Roofvis/Hengelsporthuis, Fauna hengelsport, Rene van de Vorstenbosch Carcleaning, Hans van Heeswijk, Pelster, Dierenspeciaalzaak de Molen, Hengelsportzaak van de Vreeden, Marco Kraal, Frank van Vliet en de captains Hartelijk dank voor deze fantastische dag voor de jeugd!.


Alleen maar lachende gezichten, daar gaat het op FUN!

Om af te sluiten met de mooie woorden van Marco Kraal jongens en meisjes ga geen pokemons vangen blijf vissen want de echt pokemons zitten onder water! Hierin heeft hij 100% gelijk, je bent buiten, weet nooit of je wat vangt, hoe groot die is en welke kick je dit geeft. Jeugdvissers blijf vissen, blijft leren en blijf genieten!

Volgend jaar komt er zeker weer een jeugddag, hierover zullen we de jeudige talenten, schippers en sponsoren tijdig informeren.

Tight Lines,

Het NKS Mediateam