Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Verslag NKS Q-Fishing River Masters Nieuwe Merwede “De ontknoping”.


Zondag 25 september 2016 was het dan zover, de laatste wedstrijd en de ontknoping van de NKS Q-Fishing River Masters, met de Nieuwe Merwede als strijdtoneel.

Wie worden de NKS Q-Fishing River Masters 2016, was de veelgestelde vraag.

Om 06:30 uur waren de eerste boten al bij de helling en werd er tijdens het traileren al druk gesproken over het voorvissen en de magere resultaten welke men toen behaalden.


De vismachine van de familie Westerhof.


Rustig wachten tot iedereen getrailerd is.


Iets voor half negen werd het startsein gegeven en vertrokken de teams richting de stekken, door het ruime parcours was er heerlijk te vissen en lagen de boten lekker uit elkaar.


11:00 uur, tijd voor de eerste meting, de teams Maurits & Arno en Erik & Henk die op dat moment 1e en 2e stonden in het algemeen klassement hadden tijdens deze meting al de benodigde 5 maatse snoekbaarzen weten te vangen, de nummers 3 Rob & Arie hadden er 3 maar wel met een mooie 60er erbij! Het werd dus erg spannend.

13:00 uur, de tweede meting. deze was snel voor elkaar, slechts enkele vissen werden er aangeboden, het opkomende tij gooide aardig roet in het eten voor de teams, de gewenste aanbeten bleven uit.

Er werden diverse technieken toegepast; Firebal, Dropshot, vertikaal met shad, werpend met shad en er werd zelfs Pelagic gevist, slechts weinige wisten de glasoog te verleiden.
Er werd op stekken gevist vlak onder de kant tot aan de vaargeul het gehele water werd gebruikt om de snoekbaarzen te vinden en te vangen.
15:10 uur, bij de 3e en laatste meting boden de "underdogs" Mees & Charles nog 2 maatse snoekbaarzen aan, waaronder een van 70 cm. Ook zij hadden de benodigde 5 maatse vissen gevangen, het werd wel erg spannend wie er met de dagzege vandoor zou gaan want Maurits & Arno hadden nog 2 snoekbaarzen, een 50er en een 60er en Rob & Arie hadden eveneens de 5 maatse vissen bij elkaar gesprokkeld.
Er was veel geroezemoes, maar 4 boten met 5 vissen, waarvan er 3 in de top 3 van het algemeen klassement stonden, spannend.......

Na het traileren stond er voor iedereen een lekker koud biertje of frisdrank klaar met een lekker blokje kaas en worst, die werden aangeboden door Arno Hartgers en Johan Hartmann, heren onze dank hiervoor.
 
Ondertussen werd er druk gerekend en werden het totaal aantal gevangen millimeters bij elkaar opgeteld.

PRIJSUITREIKING:
De grootste snoekbaars, een exemplaar van 70.8 cm werd gevangen door Mees Roling, hij won hiermee een mooie dropshothengel welke de sponsor, Maurits van Fishing-Direct Hengelsport aan hem overhandigde.


Mees heeft alweer de grootste......

De 3e plaats met een totaal van 266.0 cm was er voor het duo Rob Luchies en Arie van de Linden, deze plaats was goed voor een mooie Waterwolf Camera welke gesponsord is door Avicentra/Savage Gear.


Piet mocht mee op de foto, Arie was al naar huis......

De 2e plaats werd vandaag met 270.6 cm opgeëist door Mees en Charles Roling, lang leken ze door de eerder gevangen 70er er met de overwinning vandoor te gaan maar ze kwamen iets minder dan 3 cm tekort. Zij namen een mooie Semi-Tractie Accu van Accuserviceholland.nl en een dropshothengel van Mikado mee naar huis.


Roling, roling, roling.....

En dan de winnaars van de NKS Q-fishing River Masters Nieuwe Merwede!
Het duo Maurits Kuijs en Arno Hartgers legde met de 10 minuten voor het eindsignaal gevangen snoekbaars van 64 cm en met een totaalscore van 273.5 cm beslag op de 1e plaats.


Sponsored by Crocs....?
 
Met het vandaag behalen van de 1e plaats kon de winst het duo Maurits Kuijs en Arno Hartgers niet meer ontgaan, graag stellen wij u voor aan.....


De NKS Q-Fishing River Masters van 2016!!!!

 
Namens het bestuur willen we de sponsors, Q-Fishing, Avicentra, Accuserviceholland.nl, Fishing-Direct Hengelsport, Mikado en Spro BV hartelijk bedanken voor de mooie prijzen en het mede mogelijk maken van deze leuke competitie.
 
De prijsuitreiking van het algemeen klassement NKS Q-Fishing River Masters vindt plaats na afloop van de NKS Finale 2016.
 
Graag tot volgend jaar bij het NKS Rivieren 2017!
 
Het bestuur