Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Lauwersmeer

De zesde wedstrijd in de strijd om de NKS Lund Challenge 2016 stond afgelopen zondag op het programma. Het jaarlijkse uitje naar het Lauwersmeer, een prachtig wedstrijd water met een schitterende natuur en prachtige taluds. Een wedstrijd waar menig NKS visser naar uitkijkt. Zo positief de deelnemers gestemd waren zo negatief waren de vangstberichten van de afgelopen weken. Dit gecombineerd met een stevig bries beloofde een taaie wedstrijd in de Lund Challenge, eentje waar het klassement van onderste boven zou kunnen staan.


Onderweg naar de start, de spanning stijgt...


De wedstrijd
Als rond half negen alle teams het idyllische vakantiepark Ostmahorn uitvaren gaat de startvlag omhoog. Als deze na lang wachten uiteindelijk naar beneden zwaait trekken de matadoren ten strijde. Het zeer uitgestrekte parcours zorgde voor voldoende speelruimte om de glasogen te gaan zoeken.

Het Lauwersmeer staat onder de lokale vissers goed bekend als ideaal “Old Skool” water. Deze techniek werd dan ook door menig deelnemer toegepast. Het parcours van de NKS Lund Challenge leende zich niet alleen voor het penvissen, lange drifts op de wind, werpen en diagonalen met lange lijnen waren de veel beoefende technieken.


Dikkere vissen wederom op de pen...

Het duurde dan ook niet lang na het startsein of de eerste snoekbaarzen lieten zich door de verschillende technieken verschalken. Diverse teams boekten in het eerste half uur hun succes, waarna de vangsten langzaam begonnen af te nemen. Een aantal deelnemers gingen de diepere gedeelten van het parcours opzoeken om te kijken of de snoekbaarzen niet waren afgezakt.

Echt diep lag de snoekbaars zeer zeker niet, men mag zelfs spreken over ondiep. De meeste vissen bevonden zich tijdens deze wedstrijd van de NKS Lund Challenge tussen de 3 en 4,5 meter. Het verbaasde menig NKSér dan ook niet dat er met enige regelmaat een knappe baars of snoek voor een prachtige dril zorgde.

De grootste snoek werd al in de eerste minuten van de wedstrijd gevangen door vader en zoon Vierhout met een lengte van 964mm.  De heren dacht endat ze een mooie snoekbaars van de ondiepte plukten maar niks bleek minder waar.


Mannus was de vanger, Herman de topper in het scheppen...

De grootste baars kwam op naam van Johan Vos & Kris Eysermans met een lengte van 43.2cm een mooie baars voor het Lauwersmeer.


Johan met trouwe sponsor Invincible Products, duimpjes omhoog voor de mooie baars...

Naast de mooie bijvangsten die gedurende de dag alleen maar toenamen kwamen er ook prachtige snoekbaarzen boven. De mannen die in de Lund Challenge grote snoekbaarzen hadden gevangen en hoog staan in de Berkley Biggest Zander Competition mochten vrezen voor hun positie. Uiteindelijk was de grootste snoekbaars van de dag voor het duo Kees-Jan Blaauw & Robbert Jan Poelwijk  met 78.0cm.


Niet dik, maar wel lang en dat telt...

Als om drie uur de NKS Matadoren terugkeren van een heroische strijd in de Lund Challenge kon het reken werk beginnen.

Berkley Biggest Zander Competition
Zoals al aangegeven was de grootste snoekbaars 78.0 cm deze vormde uiteindelijk geen bedreiging voor de huidige top drie in de Biggest Zander Competition.


De Skeletor van Berkley, strak afgewerkt en zal nog vele kastelen boven gaan brengen...

Het internationale podium ziet er momenteel als volgt uit met brons voor Bianca Rempe & Michael Bockman met 838mm, zilver voor Christiaan Bertels & Tonny Roskam met een snoekbaars van 915mm en goud is er momenteel voor de pelagic specialisten Koen Vervloessem & Yente Herbots met hun snoekbaars van 97,6cm.  Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de Lund Challenge dus er kan ook in de Biggest Zander Competition nog van alles gebeuren.
 
Dagklassement
Het is een kleine stap van de Berkley Biggest Zander Competition naar het dag klassement van de Lund Challenge Lauwersmeer. In totaal zijn er door de NKS deelnemers 70 maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden. Het mag dus met recht een taaie wedstrijd genoemd worden waar de toppers komen boven drijven. Op de 6e plaats in het dag klassement vinden we de lokale helden Jan Boomsma & Gerrit Jagersma met een totaal van 2083mm.

De 5e  plaats was voor Peter Gijzen met invaller Erik Donkers. De heren vielen ’s ochtends direct op de vis en na een paar missers konden ze in het eerste half uur al drie maatse snoekbaarzen ter meting aanbieden. Het totaal van deze mannen kwam uiteindelijk uit op 4 maatse snoekbaarzen en 2192mm


Team St. Croix en cracks waren het vandaag...

De 4e  plaats was voor het duo Wim Hak & Ben Oskam die in totaal vijf maatste snoekbaarzen ter meting hebben aangeboden. Met hun 5e plaats deden ze goede zaken voor het algemeen klassement en kruipen richting de top drie in de Lund Challenge.


Geen haar op hun hoofd dat dacht aan een zepert op het Lauwersmeer...

Het podium bestond uit een gezelschap dat zich in het NKS al meerdere malen bewezen heeft. Alle drie de teams hebben al eens een onderdeel gewonnen het zij de finale of het klassement. Het brons ging uiteindelijk naar de regerend Nederlands Kampioenen die met 6 maatse snoekbaarzen hun leidende positie verstevigden in de Lund Challenge.


De aanval is de beste verdediging, deze filosofie pakte goud uit...

Het zilver ging mee naar huis met de ervaren rotten Chris Bloemert & Michael Ligthart die met hun snel gevangen 7 vissen lang uitzicht hadden op het goud.


Alle wedstrijden doen ze mee om de prijzen, zo nu ook...

Het goud was er voor Johan Vos & Chris Eysermans die ver van huis een topprestatie leverden door lokale cracks ver achter zich te laten. De troffe van de NKS Lund Challenge Lauwersmeer ging mee terug naar België. Het totaal van 4142mm was hier ruim voldoende voor.

De terugreis zal voor de heren lang zijn geweest, maar met een zeer prettig gevoel...

De vooruitblik
We zijn inmiddels aanbeland in de staart van de Lund Challenge 2016. Met nog twee wedstrijden te gaan in de spanning om te snijden en kan het nog alle kanten uit zowel in de top als in de middenmoot is 1 misstap voldoende om de positie kwijt te raken. De volgende wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge zal plaats vinden op Zondag 2 Oktober aanstaande met als wedstrijdtoneel de Maas.

Het NKS willen langs deze weg alle federaties en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de NKS Lund Challenge 2016.

We hopen alle deelnemers te mogen verwelkomen aanstaande zondag op de Maas te Kerkdriel. De haken kunnen geslepen worden want de weerscommissie heeft groenlicht gegeven de Maas GAAT DOOR!

Tight Lines,
Het NKS Media team