Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Sponsorennieuws Op bezoek bij VanClaes

Rijdend langs de Oude Rijn tussen Alphen a/d Rijn en Koudekerk zie je de vlaggen van Vanclaes al wapperen.
Een kleine vier jaar geleden is Stian Duijvelaar hier begonnen om zeer unieke trailers te bouwen. Hij wou niet mee in de massa. Nee, hij wilde zich onderscheiden in de markt. Daarmee is eerste r.v.s. serieproductie trailer ter wereld geboren. Alleen gebruik makend van de allerbeste materialen is Vanclaes op weg om toonaangevend te worden binnen de hengelsport en vele andere watersport gebieden.


Voor iedere boot een geschikte trailer...
 
Bij binnenkomst valt gelijk de professionele uitstraling van dit bedrijf op.Keurig wordt ik ontvangen door een balie medewerker die mij gelijk een kopje koffie aanbied. Zittend in de koffie corner zie ik dat er een stuk van de ruimte is ingericht om allerhande boottrailer accessoires te tonen. Voor werkelijk alle trailer onderdelen kan je hier terecht. Of het nu gaat om de beste electrische lieren of een simpele kimrol. Alles is direct uit voorraad leverbaar. Ondertussen is Stian aangeschoven en begint gelijk enthousiast te vertellen over zijn bedrijf.

Na de koffie krijg ik een rondleiding door het Vanclaes experience center. Hier staan diverse types Vanclaes trailers uitgestald. Ook is er een vijver met Koikarpers, het leuke van deze vijver is dat er een trailer op een helling staat. De verlichting staat al jaren onderwater in de vijver en kan met knoppen vanaf de steiger worden bediend. Echt waterdicht dus en geen fabeltje! Absoluut een Experience!


Het VanClaes experience centre puur genieten...

Op de buitenplaats wordt pas echt goed duidelijk dat Vanclaes de dingen goed aanpakt. Ook hier een waterbak met een echte helling waar Vanclaes zelf de afstelling kan verzorgen van elk type trailer onder de boot. Niet alleen het zeer vernuftige roller systeem het ,,gyro-roller system" wordt hier getest maar ook het rijgedrag van trailer en boot wordt optimaal (in)geregeld. Want, zo zegt Stian, “ook de beste trailers moeten correct worden ingesteld om aan de lastige vormen en gewichtverdelingen van de enorme verscheidenheid aan boten de juiste werking te bieden”. En eerlijk is eerlijk dit kunnen wij als ervaren trailer doelgroep alleen maar beamen. Materiaal wat niet goed ingeregeld is kan niet goed presteren.


Ook voor de kleine boten is er een geschikte trailer...

In de fabriek valt gelijk op dat hier professionals bezig zijn. Alle materialen zijn gerangschikt in volgorde van verwerking, r.v.s. en staal worden zorgvuldig uit elkaar gehouden alle gemaakte onderdelen worden in de assemblagehal tot weer een topproduct in elkaar gezet.

Stian verteld ondertussen dat ze dit jaar groots gaan uitpakken op de Visma in Ahoy Rotterdam. Na het wegvallen van Mourik wordt dit jaar de Visma de beurs op het hengelsport gebied voor Vanclaes in Nederland.
Terug in de koffiecorner verteld Stian dat Vanclaes naast het onderhoud aan eigen merk ook het onderhoud of het verberen / van alle andere trailermerken doen. “We hebben hier immers de juiste spullen, kennis en testmogelijkheden dus waarom niet”.


Prachtig afgewerkte trailers...

Bij deze mag ik dan ook alle deelnemers uitnodigen om eens een bezoek te brengen aan Vanclaes. Er is geen grotere, kompletere, en profesionelere boottrailer winkel te vinden in waarschijnlijk heel europa en je rijd nooit voor niks want de koffie staat altijd klaar!

Safe drive too and from the water,

NKS Media team