Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Amer

Afgelopen zondag was het dan zover de climax in de Lund Challenge 2016 op de Amer. Een wedstrijd die bol stond van de spanning zowel in de top van het klassement als de strijd om de finaleplaatsen stond volop open. Een mooier strijdtoneel dan de Amer kon er dan ook niet zijn, snoekbaars zou ieder team hier kunnen vangen alleen de grote zou wel eens een probleem kunnen worden. Een echte millimeter strijd beloofde los te barsten met als inzet NKS Lund Challenge Kampioen 2016, of te wel het Nederlands Kampioenschap.

De Wedstrijd
Als alle boten zich gemeld hebben bij W.S.V. de Dordtsekill gaat het in rap tempo richting parcours waar de voorzitter het startsignaal zou geven. Het langgerekte parcours leende zich voor een prachtige en gecontroleerde start uit te voeren, een lang gerekt lint van boten verplaatste zich richting de gewenste stekken.


Alle rust voor de start...

De snoekbaars bleek net als de vissers in de eerste uren scherp te liggen en al snel lieten de eerste vooral ondermaatse snoekbaarzen zich verleiden tot een aanbeet. Over het hele parcours stonden deelnemers met kromme hengels en schepnetten klaar. De eerste uren zouden ook wel eens cruciaal kunnen zijn in deze strijd om de Lund Challenge gezien de stroming er rond 09.30-10.00 uur volledig uit zou vallen.

De Amer beschikt over lang gerekte taluds en diepe gaten tot een meter of 10. Deze werden gretig bestookt met shads, dropshot en fireball voorzien van een kleine aasvis. Over het algemeen waren de laatste twee technieken de bovenliggende partij om de glasoog te verleiden. De verhalen waren erg wisselend over de te vissen diepte. Diverse teams hadden hun heil gezocht in de diepere plaatsen op het parcours zo tussen de 7-10 meter. Anderen hielden structureel vast aan 4-4.5 meter, kortom de snoekbaars lag er verspreid.

Deze spreiding zorgde ervoor dat er ook voldoende bijvangsten gemeld werden. Zoals iedereen weet is er voor de mooiste bijvangst in de Lund Challenge een prijs. Zo bleek de grootste baars te zijn voor het duo Roger Unsenos & Andreas Nikitin.


Met 46+cm een prachtige baars...

De grootste snoek was er voor Jan Boomsma & Gerrit Jagersma met 868mm


Een mooie bonus snoek...

In de middag vielen de vangsten stil en was het vele meters maken voor een aanbeet, laat staan dat er maatse vissen ter meting werden aangeboden. Het werd dus zoeken en de lichte paniek was bij sommige teams van het gezicht af te lezen. De leiders in het NKS Lund Challenge klassement hadden het ook niet makkelijk en zochten zich een ongeluk naar de maatse vissen. De gene die wel mooie maatse vissen wist te vangen waren Herman Schuurman & Martijn Reitsma die wisten namelijk de grootste snoekbaars van de dag te strikken met 84.5cm en zouden zo ook nog wel eens de top van de Berkley Biggest Zander Competition kunnen bestormen.


Een vis die bonus op bonus scoort...

Als om drie uur het eind signaal heeft geklonken, waren er diverse opgeluchte gezichten te zien die zeker wisten dat hun finale plaats zeker gesteld was. Andere kregen last van zweetdruppels want er was heel wisselend gevangen vandaag en de titel strijd in de Lund Challenge was nog zeker niet zomaar beslist.

De Berkley Biggest Zander Competition
De strijd in de Lund Challenge zou beslist worden zo ook de strijd om de Berkley Biggest Zander Competition. De top twee bleef ook deze wedstrijd overeind en de overwinning is dus voor Koen Vervloessem & Yente Herbots. Het zilver is ervoor Tonnie Roskam & Christiaan Bertels met eveneens een mooie 90+ vis. Het brons is nog van eigenaar gewijzigd, Bianca Rempe & Michael Bockman verspeelden op de laatste dag hun top klassering in de Berkley Biggest Zander Competition aan Martijn Reitsma & Herman Schuurman die met een paar centimeter over hun heen gingen.


Op het laatste moment de top drie binnen stormen in de Berkley Biggest Zander Competition...

Het is een kleine stap van de grootste snoekbaarzen competitie naar de laatste dagprijzen in de Lund Challenge 2016.

Het Dagklassement
Het was inderdaad zoals voorspeld een mooie maar taaie wedstrijd. Er zijn veel snoekbaarzen gevangen maar veelal ondermaats, dus de wedstrijd om de Lund Challenge was taai in de zin van maatse snoekbaarzen.
Op de 6e plaats vinden we Andre & Marco Eimann terug die met 6 maatse vissen hun seizoen in stijl afsloten met een topprestatie.

De 5e plaats was er voor het duoJ akob Veenema & Lieuwe Brink die eveneens 6 vissen ter meting hebben aangeboden maar net een paar grotere vingen.


De bekers blijven binnen stromen voor dit topteam...

De meest oneervolle plaats maar voor deze heren zeker een zeer waardevolle plaats nummer 4 was voor het duo Wim Hak & Ben Oskam. Naast deze top prestatie deze ze ook nog eens goede zaken in het algemeen klassement.


Wederom een top klassering zowel in de wedstrijd als in de Lund Challenge...

Dan het podium van de dag, het was er een die wel eens belangrijk kon zijn voor de laatste finale tickets en voor het algemeen klassement. Het brons ging in ieder geval mee naar Duitsland met Frank Doetsch & Eckehard GötzeDeze heren wisten 7 maatse vissen te vangen en een totaal van 3400mm.


Verdiend brons na een hart zware strijd...

Het zilver ging eveneens mee naar huis met onze oosterburen de heren Peter Kirsch sr. & Peter Kirsch jr. vingen evenals hun collega’s 7 maatse snoekbaarzen met een totaal van 3446m.


De strijd om een finaleticket is op deze manier duidelijk, ze zijn erbij...

Het goud ging mee naar Friesland met het duo Herman Schuurman & Martijn Reitsma deze heren wisten al vroeg in de wedstrijd hun 7 maatse vissen te vangen. Dan hadden ze nog een mooie bonus snoekbaars wat het feest helemaal compleet maakte. Kortom topgevist.


Dit jaar samen gestart en steeds beter op elkaar ingespeeld...

De laatste wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge is beslist zo zijn ook de Nederlands Kampioenen bekend.


De toppers van de dag...

Klassement NKS Lund Challenge 2016
Het klassement dit jaar was wederom uitermate spannend tot op de laatste dag 1 misstap zou een pracht klassering in duigen kunnen laten vallen.

Op de 5e plaats in de NKS Lund Challenge vinden we dit jaar Jacob Veenema & Lieuwe Brink. Op de 4e plaats staan Wim Hak & Ben Oskam die net te kort kwamen voor het brons. Het brons gaat dit seizoen naar Beert Hup & Eduard Ritsma die op 1 punt na het zilver moesten laten gaan voor Uli Köster & Frank Wesker. Na de nummers 2 komen we bij de winnaars van de NKS Lund Challenge 2016. Vorig jaar waren ze al de beste en dit jaar prolongeren ze de titel met een totaal van 69 punten zijn de Nederlands Kampioenen en Lund Challenge winnaars Gerald Vierhout & Hendry Vis. Allen van Harte Gefeliciteerd!
Aan alle mooie dingen komt een eind zo ook aan de NKS Lund Challenge 2016. Het NKS seizoen gaat nog 1 wedstrijd door namelijk tijdens de finale waar de top 34 van de NKS Lund Challenge, de winnaars van het NKS Old Skool en 4 matadoren van de rivieren gaan strijden om de titel De Hummingbird/Minnkota Finale.


De top drie meest stabiele vissers in de Lund Challenge 2016... Allen Gefeliciteerd!!..

De vooruitblik
Wat valt er vooruit te kijken naar de finale. Erg weinig eigenlijk want er is nog niks over bekend. Dat het een spannende strijd zal worden mogen duidelijk zijn met de toppers uit de drie competities bij elkaar. Waar, hoe en wat zal bekend gemaakt worden op zaterdag 12 november een datum waar allen met de nodige zweetdruppels naar toeleven. Wie wint de Hummingbird/Minnkota finale? Op zondag 13 november 2016 zal het bekend zijn.

Via deze weg willen we alle deelnemers, sponsoren en federaties bedanken voor het mede mogelijk maken van de NKS Lund Challenge 2016.

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien voor een nieuwe spannende Lund Challenge.

Tight Lines,
Het NKS Media team