Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Hummingbird/Minnkota Finale 2016 Andelse Maas

Het is inmiddels een aantal weken geleden dat de NKS Hummingbird/Minnkota finale vervist is. Als we even teruggaan in de tijd naar 12 november, de dag dat de spanning begon. De website van het NKS is door de deelnemers druk bezocht en iedere minuut werd deze driftig gerefreshed. Als om 12.00 uur het hoge woord er uit is en de Andelse Maas als strijdtoneel bekend gemaakt is. Kan de voorbereiding beginnen, voorbereiding op naar alle waarschijnlijkheid een zware pot. Iedereen kan zich de afgelopen edities nog goed herinneren, hard werken, regen en weinig aanbeten. De kansen zijn dus gelijk voor alle NKS deelnemers 1 á 2 vissen zou wel eens genoeg kunnen zijn voor een top klassering….


Visserslatijn begon al vroeg op de Andelse Maas..

De Wedstrijd
In totaal deden er 38 teams mee aan de NKS Hummingbird/Minnkota finale. Deze teams kwamen voor uit de drie competities namelijk; de Lund Challenge, Q-fishing Rivermasters en het NKS pennen. De besten uit alle disciplines nemen het nog 1 tegen elkaar op in het seizoen 2016.


De strijd ging om de uitgebreide prijzen tafel en de eer....

Als na een kort uitstel van een half uur de stekken opgezocht konden worden begon het zoeken. De bekende plaatsen zoals de pont, bellen en het diepe gat op de splitsing werden als eerste bestookt met shads, fireball, dropshot, sleeploodje en zelfs met de pen. Het beloofde al snel een taaie pot te worden waar één aanbeet voldoende kan zijn voor succes.

Al snel bleek dat het zoeken werd, zoeken naar die paar symbolen op de dieptemeters en ze dan nog zien te verleiden tot een aanbeet. Tijdens het zoeken naar de gewenste glasogen, lieten andere soorten wel van zich spreken. De snoek was duidelijk in grote getale aanwezig in het glasheldere water van de Andelse Maas. De grootste snoek werd uiteindelijk gevangen door Herman & Mannus Vierhout met een lengte van 95,0 cm .


Een welkome en mooie bijvangst....

De andere bijvangst liet zich wat minder gelden en leek net zo moeilijk te vangen als de snoekbaarzen op de Andelse Maas. Het duo Ron Heijne & Daud Kalshoven wisten tijdens de Hummingbird/Minnkota finale er toch één te strikken van 39,5cm.


Toppers even op de foto met de toppers in spee...

Rond het middag uur bleek dat er een gering aantal snoekbaarzen gevangen was, dit zette de matadoren nog één keer op scherp voor een laatste push richting de kolk van drie.  Alle deelnemers weten dat er altijd wederom een bijtmoment komt. De juiste plek en het juiste aas zijn dan twee zaken die je bij de hand moet hebben. Het lukte diverse teams dan ook om toch nog een aantal aanbeten uit te lokken en snoekbaarzen te vangen. Die ene vis zou wel eens het golden ticket kunnen zijn in de Hummingbird/Minnkota finale.


Gerjan wist ze te vinden op zijn thuiswater...

Als om drie uur de wedstrijd is afgelopen dan is het voor sommige deelnemers een opluchting voor andere loopt de spanning nog hoger. Het is nu éénmaal zo’n wedstrijd waar centimeters het verschil kunnen maken.

Prijsuitreiking
Er zouden nog meerdere huldigingen volgen maar om te beginnen met de wedstrijd van de dag namelijk de Hummingbird/Minnkota Finale. Zoals traditie getrouw begint ook deze uitreiking met de grootste snoekbaars van de dag. Deze kwam op naam van het duo Herman Schuurman & Martijn Reitsma.


De volgende keer zal de stek duidelijks gemarkeerd staan in de nieuwe kaart...

Helaas zijn er in deze finale geen tien teams die een snoekbaars konden verleiden tot een aanbeet. We beginnen daarom met de 6e plaats in de finale. Uli Kosters & Frank Wesker bleken al eens eerder finale specialisten te zijn zo nu ook. Op het moeilijk water de wisten ze deze keer een snoekbaars van 448mm te vangen


De volgende wedstrijden zullen Uli & Frank warm en droog zitten...

De vijfde plek ging mee naar huis met Tom Kroon & Eric Marteijn ook zij wisten in de laatste uren toe te slaan met een snoekbaars van 460mm.


Nog scherpere beelden, nog meer vis?...

De meest oneervolle plaats maar die zal toch voelen als een overwinning op deze taaie dag was er voor de gebroeders Einman zij wisten eveneens als hun voorgangers 1 maatste vis te vangen van 533mm.


Hadden te kort voor het uitgebreide roofvispakket..

We zijn inmiddels aanbeland bij het podium van de NKS Minnkota finale. Het brons ging mee naar huis met Herman Schuurman & Martijn Reitsma de grootste vis van de dag bezorgde de heren het podium.


Na een zware visdag nooit meer aan de lier hoeven draaien, ideaal...

Het zilver ging mee naar huis met Eric Peeters & Ron Janssen, deze heren wisten maar liefst 2 maatse snoekbaarzen te vangen en op een totaal te komen van 1014mm.


Deze natuurliefhebbers gaan zeker genieten in zweden...

Het goud was er voor de heren Nico & Gerjan van Lopik, die op hun thuis water iedereen lieten zien dat er op de juiste plaatsen zeker een snoekbaars te vangen was. Met een totaal van 4 snoekbaarzen en een lengte van 2108mm lieten ze de concurrentie ver achter zich en zijn ze de verdiende winnaars van de NKS Hummingbird/Minnkota Finale 2016.


Met vlag en wimpel winnaars van de Hummingbird/Minnkota Finale...

Naast de prijzen van de Hummingbird/Minnkota finale was het ook tijd voor de uitreiking van de prijzen in de NKS Q-fishing River Masters.

NKS Q-fishing Masters River Masters
De Q-fishing  River Masters is de rivieren competitie van het NKS. In deze competitie wordt er alleen om de Nederlandse rivieren gevist. Op de derde plaats in deze prachtige competitie zijn geëindigd Rob Lucius & Arie van der Linden. De tweede plaats was er voor Erik & Henk Westerhof die lang de strijd aangingen met de uiteindelijk winnaars.


De Runners-up van de rivieren...

De eerste Q-fishing  River Master is gewonnen door Maurits Kuijs & Arno Hartgers die zich over drie wedstrijden gemeten de Masters van de Nederlandse rivieren mogen noemen.


NKS Kampioenen Rivieren anders genoemd The Q-fishing River Masters..

NKS Berkley Biggest Zander Competition
Dit jaar was er voor het eerste een echte competitie binnen de twee NKS Competitie namelijk de strijd om de Berkley Biggest Zander. Een wedstrijd in een wedstrijd waarbij de deelnemers de grootste snoekbaars moesten vangen om er met het goud vandoor te gaan. Uiteindelijk was er het goud voor Koen Vervloessem & Yente Herbots die in de wedstrijd op het HollandsDiep toesloegen met hun pelagic stijl van vissen.


Pelagic levert grote vissen op, deze keer de grootse in het NKS seizoen 2016...

NKS Lund Challenge
De prijzen voor de Q-fishing River Masters, Hummingbird/Minnkota finale, Berkley Biggest Zander Competition zijn inmiddels uitgereikt wat ons brengt bij de uitreiking van het klassement in de NKS Lund Challenge 2016. Maar voor we daar aan beginnen eerste de mooiste bonusvissen van 2016. De grootste baars van het NKS seizoen 2016 kwam op naam van Douwe Luurs & Karel Weber met 49cm.


Jacob nam de honeurs in ontvangst voor Douwe & Karel..

De grootste snoek was een spannend verhaal tot op het laatste moment.In het seizoen 2016 zijn er meerdere mooie dames gevangen. Rinie Hofkens & Peter Gijzen vingen op de IJssel de grootste snoek met 1003mm


Een nieuwe kaart van Navionics zal gaan helpen de juiste stekken te vinden...

De volledige top tien over 8 wedstrijden is in de prijzen gevallen, om te beginnen met de nummers 10. De heren Sebastian & Daniel Kirion hebben met een totaal aantal van 124 punten verdient beslag gelegd op deze topklassering.


Dit jaar top 10, waar eindigd het volgend jaar...

Herman Schuurman & Martijn Reitsma konden over de acht wedstrijden gezien 115 punten bij elkaar vissen wat hun bracht op de 9e plaats algemeen.


Een crazypakket voor twee viscrazy mannen...

De achtste plaats was er voor oud teamgenoot en prostaf collega Jan Boomsma & Gerrit Jagersma  die het net iets beter deden met 108 puntenOp plaats zeven vinden we Jelco Visser & Roelof Andries Heida wederom een fries team in de top 10 van de NKS Lund Challenge met deze keer 101 punten.


Compleet uitgerust voor het nieuwe seizoen...

De zesde plaats gaat mee naar huis met Johan Vos & Kris Eysermans die over 8 wedstrijden een totaal van 90 punten bij elkaar visten. Dit komt neer op gemiddeld een klassering bij de beste 12 iedere wedstrijd.


Lekker warm in de winter doorvissen nu kan het zeker...

Op de vijfde plaats vinden we het beste friese team Jakob Veenema & Lieuwe Brink. Deze heren zijn dit jaar als nieuw team gestart en het brengt hen op een totaal van 86 punten.


Voor het eerst een competitie samen en gelijk top 5...

Op de vierde plaats met 3 punten minder dan hun collega NKSers staan Wim Hak & Ben Oskam die net als vorig jaar bij de toppers in het NKS veld horen.


Buurman & Buurman, ze doen het dit jaar wederom Ajetoo...

Eindelijk zijn we aangekomen bij het podium van de NKS Lund Challenge 2016. Het brons ging mee naar huis met Beert Hup & Eduard Ritsma. Deze heren hebben de competitie lang geleid maar hun totaal van 80 punten per wedstrijd, wat inhoud iedere wedstrijd top 10 was net niet genoeg.


Snoekbaarzen kunnen ze, benieuwd of ze de meervallen ook aan kunnen...

Het zilver is er voor Uli Kosters & Frank Wesker. Deze heren behoorden iedere wedstrijd tot de top 8. Het bracht ze uiteindelijk tot een totaal van 79 punten.


De tweede trailer oprij voor dit top duo...

Goud was er wederom voor de Young Guns van het NKS Gerald Vierhout & Hendry Vis deden het in 2015 al eens en nu wederom in 2016.  Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen, winnaars van de NKS Lund Challenge 2016! Gefeliciteerd.


NKS Lund Challenge Kampioenen 2016!!!! Gefelicieerd!!

Het seizoen is ten einde en de voorbereidingen op het volgende seizoen zijn al in volle gang. Inschrijven kan reeds via de mail. Zorg dat je in 2017 erbij bent. We zijn inmiddels aan het vooruitkijken maar er rest het NKS en haar deelnemers nog één belangrijk ding.

Bedankt!
Via deze weg willen wij en de leden alle sponsoren en federaties bedanken voor hun medewerking in het seizoen 2016. Zonder jullie medewerking zouden we niet Nederlands oudste roofvis kampioenschap kunnen organiseren. We hopen dat we volgend jaar wederom op een prettige manier kunnen samen werken met jullie. Bedankt!
Tight Lines,
NKS Media Team