Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Pennen 2017 Volkerak

Het is reeds enige tijd geleden dat de eerste wedstrijd in het NKS Pennen 2017 vervist is. Door diverse omstandigheden was het verslag van de gezellige en spannende wedstrijd blijven liggen. Het Volkerak vormde het decor van de eerst “Old Skool” wedstrijd van het seizoen. Een grillig water waar het moeilijk kan zijn zeker met zo’n specifieke techniek als het pennen. Het Volkerak heeft de laatste jaren een dip gehad qua vangsten maar is wederom in opkomst, dit gecombineerd met een lichte bries betekende ideaal pen weer…


Op weg naar de prachtige visgronden van het Volkerak...

De Wedstrijd
Als om half negen alle pennen zijn gesteld en belangrijker alle boten te water liggen kan het los gaan. De deelnemers kiezen hun stekken over het volledige Volkerak, één ieder kan zo zijn favoriete hotspot uitzoeken. Al snel liggen de eerste ankers op zijn plek en kunnen de pennen en sleepjes voorzien van een dode aas vissen richting visrijke gronden worden gestuurd.
Dat de snoekbaars nog niet helemaal wakker was en klaar voor dit Old Skool moment getuige het lang uitblijven van de eerste vissen. Er wordt tijdens het pennen voor het eerst gewerkt met het aanmelden via Whatsapp. Het was voor de organisatie dan ook een opluchting toen de eerste vissen zich melden.  In rap tempo volgende de vangsten zich op en het was voor alle teams dan ook zaak om tijdens dit bijt moment toe te slaan.


Voorzichtig drillen, los schieten kan weleens een dure grap zijn...

De meeste boten hadden zich zo rond de tien meter geankerd en de diverse richels die voor hun lagen werden bestookt met het sleepje of een zinkend, drijvend afgestelde pen.  De aanbeten kwamen goed door, zonder twijfel namen de snoekbaarzen de aasvissen te grazen.

Als het twaalf uur is wordt het tijd voor de traditionele pauze met veel visserslatijn. De ene loste nog een grotere dan de andere. Ook de vangsten worden dan uitvoerig besproken, zeker als de kleinste telg van allemaal Benjamin Plemp alle NKS’ers het nakijken geeft . Zelfs de respectievelijk opa’s Rob & Renee van het gezelschap konden deze keer niet mee in het geweld.


Prachtig kasteel van 81cm een ware kneiter...

Vol frisse moed  en een team of 11 die de snoekbaarzen hadden gevonden ging om 12.30 uur het gezelschap opzoek naar nieuwe stekken.  Het zonnetje was ondertussen goed doorgebroken en het was gissen wat de snoekbaars zou doen, dieper of juist ondieper gaan. Het laatste bleek een feit. De teams die gokten op ondiepere richels konden uiteindelijk na de pauze toeslaan.

Als de teams zich na het traileren opmaken voor de prijsuitreiking worden de verhalen met elkaar gedeeld. Lossers, missers en gaten in de lucht slaan worden luidruchtig verteld ook mooie vangsten. Kortom spanning alom voor de prijsuitreiking.

De Prijsuitreiking
Zoals ook tijdens het gewone NKS begint de prijsuitreiking met de grootste snoekbaars van de dag. Deze kwam op naam van Bastiaan Halsema & Rob Kroezen met een prachtdame van 81cm.


De eerste rozenmeijer penhengel float-it 2.70cm, een primieur...

Van de grootste snoekbaars snel door naar de zevende plek in het dagklassement. Wat je van ver haalt moet goed zijn zo dachten Eric Planting & Edwin Bolhuis met 2 snoekbaarzen en een totaal van 1236mm pakten ze de 7e plek.


Wat je van ver haalt is goed....

De 6e plek was er voor Bastiaan Halsema & Rob Kroezen die met hun prachtige bonus 1403mm bij elkaar visten en een goede start maakten in het klassement.


Handgebouwde pennen voor deze kneiterkoningen...

De regerend Nederlands Kampioenen Pennen vinden we terug op plek 5. Christiaan Bertels & Tonny Roskam vingen 3 maatse snoekbaarzen met een totaal van 1607mm.


Een prachtige start voor de Nederlands Kampioenen Pennen 2016...

De vierde plaats was er voor de allrounders Tom Kroon & Eric Marteijn deze heren sloegen na de pauze keihard toe met drie vissen in 45 minuten.  


Drie kwartier was voldoende voor 1715mm..

Uiteindelijk aangekomen bij het podium. Het brons ging mee naar de aantallen koningen van de dag Paul Plemp & Benjamin Plemp zij wisten in totaal 10 maatse snoekbaarzen te vangen. De grootste drie bracht hun totaal op 1790mm.


Twee heerlijke softgel jassen, prima om in mooie naarjaars dagen warm te blijven...

Zilver was er voor Peter Gijzen & Vincent Boersma zij sloegen eveneens na de pauze toe op een bultje van 8 meter was het binnen een half uur raak. Drie maatse vissen bracht hun totaal op 2000mm.


Een kleinere opberg tas voor de heren, dan is er misschien eens wat ruimte in de booot...

Het goud was er voor de golden oldies. Robbert Poelwijk & Jan Vos waren wegens omstandigheden wederom op elkaar aangewezen. In het verleden bleken ze al succesvol te zijn en dat deden ze wederom. 2018mm bezorgde hun nipt de overwinning.


Het was nipt maar de Golden Oldies flikten het weer samen...

De tweede wedstrijd op het HollandsDiep is inmiddels ook vervist en het klassement is hard op zijn kop gegaan. Het verslag zal in de loop van deze wee volgen, blijf de website en facebook in de gaten houden.


De Top drie van het Volkerak..

Via deze weg willen wij de federaties en sponsoren bedanken die het NKS Pennenj mede mogelijk maken. De strijd in het NKS Pennen zal dit jaar beslist worden op de Zaan. Een prachtig water in een typisch Nederlandse omgeving en het mooiste is er zwemmen prachtige snoekbaarzen rond.Sinking Floats,

Organisatie NKS Pennen