Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2017 Haringvliet

Afgelopen zondag was het zover de eerste wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2017 nieuwe stijl. De spanning was op de gezichten van de deelnemers af te lezen. Diverse redenen maakten het een spannende wedstrijd, de wind, de vangstberichten en het WhatsApp systeem.  Uiteindelijk is er één team als winnaar gekroond…


Beschut leek de wind mee te vallen, in the open was het iets gekker...

De Wedstrijd
Na de uitleg en het uitreiken van de NKS meetplanken konden de deelnemers richting de startlijn manoeuvreren. Onder leiding van de voorzitter werd het eerste startschot van de Lund Challenge 2017 gegeven en konden de matadoren opzoek naar de gewenste glasoog.

Deze leek in de eerste uren rond de 10 meter de standplaatsen te hebben in genomen. Voor de vissers was het mooi meegenomen dat ze ook direct op scherp lagen. Tijdens het voor vissen werd er met name op dode aasvis gevangen, afgelopen zondag was het erg wisselend de ene ving met aasvis de andere met rubber. 


Veel 50+ snoekbaarzen op het Haringvliet...

Het merendeel van de teams had gekozen voor de taluds, richels en kuilen aan de zuidkant van het parcours. Een paar bikkels waagden zich midden in de wind aan de taluds aan de noordkant. Beide strategieën leverde vis op.  De strategie in combinatie met de fireball en shad die toch wel favoriet waren voor de glasoog maakte de strijd in de Lund Challenge mooi vanaf het begin.
Na een druk begin met vele foto’s en apps werd het voor de deelnemers zoeken. 

De snoekbaarzen leken de kaken rond 11 uur stijf op elkaar te houden en aanbeten waren dan ook schaars. Diverse teams zochten de ondieptes op met de hoop een kneiter van een snoekbaars te vangen. Het Haringvliet staat inmiddels wel bekend om zijn kneiters van snoeken en baarzen.

Eric Marteijn & Tom Kroon wisten de grootste snoek van de dag te vangen een moddervette dame van 97cm.


Net geen meter maar een prachtige snoek...

Nu we het dan toch over moddervet hebben ook de baarzen op het Haringvliet zijn in de winter tonnetje rond. De heren van Gerjan & Nico van Lopik wisten zo’n tonnetje te vangen en pakten daarmee de prijs voor de grootste baars met 43cm.

Zoals aangegeven vielen de vangsten net voor de middag bij het merendeel van de teams stil. De wind wakkerde nog wat aan en het werd een strijd voor bikkels. Bootcontrole en gevoel daar kwam het deze wedstrijd op aan.  Wie dat het beste gedaan zou hebben bleek in de Hoezemoos waar de eerste dag prijzen in de NKS Lund Challenge werden uitgereikt.

De Prijsuitreiking
De telling zou met het nieuwe systeem sneller moeten verlopen, was de gedachte gang van menig NKS Visser. Zoals in alle gevallen waar iets nieuws geïntroduceerd word zijn er kinderziektes zo nu ook, maar na wat contact heen en weer kon uiteindelijk de winnaars gehuldigd worden.

Traditie getrouw werd er begonnen met de grootste snoekbaarzen, de grootste kwam op naam van Herman Schuurman & Martijn Reitsma met 732mm een prachtige snoekbaars.


Mooie dikke en gezonde vissen op het Haringvliet...

Van de grootste vissen over naar de top 5 van het dagklassement, waar niet alleen de dagprijzen in de Lund Challenge 2017 verdeeld werden maar ook de eerste finaletickets. Op de vijfde plaats met een totaal van 3775mm vinden we Arie van de Camp & Perry Verstappen. De heren hebben dit jaar de ervaring in 1 boot gestopt en het betaald zich direct uit.


De eerste wedstrijd samen, geen slecht begin....

De vierde plaats en meteen de laatste plaats die recht gaf op één van de 4 finaletickets  vinden we Jan Baar & Daan de Rijk. In het begin hadden ze nog wat moeite met de nieuwe methode van snoekbaarzen aanbieden maar de heren leren snel.


De vierde plaats en een ticket op hun thuiswater...

Dan komen we bij het eerste podium in de Lund Challenge 2017 om te beginnen met het brons. Deze plak ging naar huis met Johan Vos & Kris Eysermans met 7 snoekbaarzen en een totaal van 3884mm. De heren herpakten zich goed na de totale paniek, dat het Nederlandse netnummer 0031 bleek te zijn en niet 0032 (België).

Het zilver ging mee naar huis met de heren die in het NKS de meeste bijnamen gehad hebben. De laatste is het beste blijven hangen Buurman & Buurman oftewel Wim Hak & Ben Oskam pakten weer een toppositie op hun thuiswater.Dit jaar is het Friesland Boppe in de start van het NKS seizoen 2017.

Het NKS Pennen werd gewonnen door twee Friezen en nu is de eerste wedstrijd in de Lund Challenge 2017 eveneens een prooi voor mannen uit het hoge noorden. Jacob Veenema & Lieuwe Brink vingen dik 20 vissen en de zeven grootste brachten hun punten totaal op 4260mm. Dit maar net voldoende voor de overwinning.


De toppers van de dag. Alles gefeliciteerd!...

De Vooruitblik
Het NKS Lund Challenge circus gaat in rap tempo door naar de volgende wedstrijd op het HollandDiep. Een water waar de verwachtingen altijd hoog gespannen zijn en waar vorig jaar het punten record in het NKS gesneuveld is.

Het is een water met kuilen, richels, vlakke platen, lange taluds kortom een pracht water waar alle technieken ruim ingezet kunnen worden. De voorbereidingen onder de deelnemers zijn in volle gang. Let op voorvissen mag tot en met de maandag voor de wedstrijd en appen buitenom de wedstrijd is verboden.

Wie o wie verbreekt de zege reeks van de Friezen, of wordt het toch weer…..

Tight Lines,
 
NKS Media Team