Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2017 Oude Maas

Zondag 12 maart was het zover de 2e wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2017. De strijd om het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen kende zijn eerste moeilijke wedstrijd. De sterke stroming, heldere weer, niet al te troebel water bezorgde menig deelnemer kopzorgen. Waar zou de glasoog zich ophouden?...


Rustig wachten in de haven tot het los mag....


De Wedstrijd
Vragende ogen thuis het traileren bij vele deelnemers, met de belangrijkste vraag hoe gaan we ze vangen? Een vraag die na het startsein om 8.30 uur beantwoord kon gaan worden. Het veld verspreid zich over het uitgebreide parcours en gaat velen al driftend op de sterke stroming op zoek naar de glasoog.


Op naar de startstreep...

Zo een sterke stroming van 4 km per uur is nog niet veel vaker voor gekomen in de Lund Challenge en het was dan ook echt zoeken naar die ene snoekbaars. De paar kribvakken die in het parcours zaten werden dan ook druk bezocht waar andere hun heil zochten in de lange drift over de onregelmatige bodem. De oevers werden zelf werpend bestookt met shads en sleepje om maar te pogen die snoekbaarzen tot een aanbeet te verleiden.


De snoekbaarzen waren niet makkelijk te vinden, maar gevonden werden ze...

De diverse verhalen die de ronde gingen gaven de shad toch de voorkeur vandaag als favoriete aassoort. Lachende gezichten, minder vrolijke maar allen tot de laatste minuut geconcentreerd op die ene aanbeet, dat zou namelijk wel eens het verschil kunnen maken.


De Oude Maas herbergt ook mooie maatse vissen...

Al dat zoeken leverde toch voor diverse teams het gewenste resultaat op, mooie snoekbaarzen lieten zich melden. Wat natuurlijk betekend dat de spanning niet alleen in de Lund Challenge om te snijden was maar ook in de Q-fishing Biggest Zander Competition.

Q-fishing Biggest Zander Competition
Ook in de Lund Challenge 2017 is er weer een competitie in een competitie namelijk de Q-fishing Biggest Zander Competition. De strijd om de grootste snoekbaars van de wedstrijd en van het seizoen. Op de Oude Maas was het deze keer de eer aan Werner Rits & Kris Steegen, zij vingen een 79,6 cm snoekbaars en pakten daarmee de dagzege om de grootste snoekbaars.


Een prachtig kasteel uit het kribvak getrokken, altijd leuk zo'n bonus...

In het klassement om de NKS Q-fishing Biggest Zander Competition ziet de top drie er als volgt uit. 1 Wim van de Velde & Werner Rits met 79,6. Zilver is er momenteel voor Douwe Luurs & Karel Weber met 78,2cm en het brons is er voor Herman Schuurman & Martijn Reitsma met 73.2cm.

Met nog 6 wedstrijden te gaan kan deze competitie nog alle kanten uit. Naast mooie snoekbaarzen werden er  weinig andere soorten gevangen. Zo liet de snoek zich helemaal niet foppen en was er 1 baars die we wat zag in een gepresenteerde shad van Tom Kroon & Eric Marteijn.  Het was wel een ware butterbal  van 47.9cm.


Een dikke perca als extra bonus voor deze NKS veteranen...

De stroming viel er na de middag langzaam uit maar van een ware toename van vangsten kon er niet gesproken worden. Het bleef zoeken op de mooie Oude Maas. Toch waren er enkele teams die in de laatste uren wisten toe te slaan en op één van de hotpots hun maatse snoekbaarzen wisten te vangen. Wie zou de dagzege pakken en zou het klassement al op zijn kop gaan? Dit zou bekend worden tijdens de prijsuitreiking, waar de dagprijzen van deze strijd in de Lund Challenge 2017 worden uitgereikt.

De Prijsuitreiking
Na een spannende strijd komt er altijd het tweede spannende moment namelijk de uitreiking van de dagprijzen. In totaal zijn er door 35 deelnemende boten 61 maatse vissen ter meting aangeboden. Er kan dus gesproken worden over een knap lastige wedstrijd. Voor we naar de dagprijzen gaan waren er nog twee uitreikingen van voorgaande competities en wedstrijd.

Te beginnen bij de Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen met de Pen. De heren hadden reeds een huldiging gekregen op de Zaan maar hun ankerset diende nog uitgereikt te worden. Douwe Luurs & Karel Weber wonnen de titel twee maanden geleden en mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Pennen noemen.


De laatste foto's dan van deze bekende Friese vissers, vanaf heden is er een media stilte....

De tweede prijs was die van de wedstrijd op het Haringvliet, de heren Hak & Oskam of beter bekend als buurman en buurman werden daar verdient tweede.


De heren wonnen een goed gevulde tas, met top materiaal....

Dat de NKS matadoren elkaar een warm hart toedragen moge duidelijk zijn. De Rudi van der Sleen & Erik Bleije hadden op het Haringvliet enorme pech. Deze vaste waardes binnen het NKS braken hun trailer in twee, dit zorgde ervoor dat ze als pleister op de wond de pechprijs toegewezen kregen.


Brute pech, maar deze flessen kunnen de pijn mogelijk iets verzachten...

De grootste vissen zijn reeds bekend gemaakt dus er kan gelijk doorgestoten worden naar de top vijf van deze wedstrijd in de NKS Lund Challenge. Met op de vijfde plaats Sebastian Kirion & Daniel Kirion die met 5 vissen een totaal van 2391mm bij elkaar visten.


De vijfde plaats goed voor een bon van Evin...

De vierde plaats was er voor Marcel Ates & Ed Beijeman die het net iets beter deden qua millemeters dan toch en uitkwamen op een totaal van 2454mm.


Het sprookje van kleinduimpje & de reus gaat verder en met succes...

Dan komen we bij het podium van de dag wie wint deze wedstrijd in de Lund Challenge 2017. Het brons was er dit keer voor Jacob Veenema & Lieuwe Brink die met 5 vissen 2501mm bij elkaar visten en zo net voor de heren Ates & Beijeman eindigde.


Ook op de Oude Maas wisten deze heren de weg naar succes...

Zilver was er deze keer voor de oud gedienden die dit jaar besloten terug te keren. Op hun water wat ze erg goed kennen uit de rivieren competitie pakten ze zes maatse snoekbaarzen en kwamen op een totaal uit van 2992mm. Peter Roeg & Henk Roos namen de 2e plek voor hun rekening.


Jarenlange ervaring in de Rivierencompetitie betaalde zich uit...

Het goud was er voor eveneens een terugkerende deelnemer, vandaag lieten ze zien waarom ze zijn teruggekeerd. Met 14 vissen waarvan 10 maatse staken ze met kop en schouders boven de rest uit. Robert Xhofleer & Pieter Heijnen mogen zich met 3570mm de terechte winnaars noemen van deze strijd in  de Lund Challenge.


Heer & Meester op de Oude Maas... Gefeliciteerd!!!

De Vooruitblik
Op 26 maart staat de inhaalwedstrijd op het HollandDiep gepland. Het tijdelijke klassement in de Lund Challenge 2017 zal dan net voor de verplichte pauze worden opgemaakt.

Het HollandsDiep is al jaren een vaste waarde in de NKS karavaan. Het is een wedstrijd waar de wedstrijdvisser zijn hard op kan. Alle technieken zijn hier in zet baar van pennen tot het werpend vissen. De diepe kuilen, lang taluds, diverse bultjes en ondiepe platen bieden voor elk wat wils.

Zin om deel te nemen aan deze wedstrijd en kans te maken op een van de mooie dagprijzen dat kan nog steeds. Schrijf je in via nksnoekbaarsvissen@gmail.com of info@nksnoekbaarsvissen.nl

Ook thuis kan je tegenwoordig live meegenieten van de wedstrijd via de website waar de uitslagen live geupdate worden of via de facebookpagina waar gedurende de wedstrijd live films worden uitgezonden.

Wij bedanken via deze weg alle sponsoren en federaties die de NKS Lund Challenge 2017 mede mogelijk maken.Tight Lines,
 
NKS Media Team