Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2017 Amer

Na twee maanden van absolute rust en het bijschaven van de materialen was het dan zover. Het circus rondom de NKS Lund Challenge 2017 kon zaterdag 27 mei wederom van start. Dit keer met als strijdtoneel de Amer. Geliefd en gehaat als dit water is het staat altijd garant voor mooie vissen. De deelnemers zullen het deze keer alleen blanco moeten doen, geen voor kennis alleen de gedachte dat het wel eens een lastig potje kon worden. Weinig afvoer, helder water en de bekende Biesbosch perikelen. Wat zou het worden, wie pakt de trofee en blijft het klassement ongeroerd…


Een duik zorgde voor enige verfrissing, tijdens deze tropische wedstrijd....


De Wedstrijd
Klokslag half negen ging de grote oranje vlag naar beneden en kon de race om de hotspots in deze wedstrijd om de Lund Challenge beginnen. Waar te beginnen, welke techniek, snel of langzaam, de tijd zou het leren. Het duurde dan ook niet lang of diverse teams hadden de juiste methode gevonden en konden in het eerste uur hun slag slaan.


De Amer gaf weer mooie vissen prijs....

Het deelnemersveld lag erg verspreid over het lang gerekte parcours allen opzoek naar de juiste methodes en dieptes. De diverse vangstmeldingen gaven ook geen antwoord op deze vragen. De vis werd gevangen tussen de 2.5 en 10 meter. Het ene team bleek goed te vangen op kleine aasvissen waar het andere juist scoorde op het moderne rubber.

Gedurende de ochtend zwakte de aanbeten af en werd het nog verder zoeken en genieten van de heerlijke zon. De teams die hun vissen al op het droge hadden konden met een gerust hart adem halen, voor andere werd het doorzetten in deze wedstrijd om de Lund Challenge.


Wederom een mooie maatse vis....

Als de matadoren tijdens een wedstrijd aan het zoeken gaan naar de geschikte technieken, dieptes en aas zien we vaak diverse andere soorten voor bijkomen. Er werd zelf melding gemaakt van een heuse monster paling gevangen om een shad. Deze vis telde helaas niet mee voor de eindklassering wel de grootste baars. Deze werd gevangen door Sebastian Kirion & Daniel Kirion met een lengte van 466mm een mooie oude krijger.


Een leuke bonus tijdens deze dag hard werken...

Diverse teams hadden het aan de stok met die andere rover, namelijk de snoek. Tegen het middag uur leek het er op dat deze het sein had gekregen dat het middag eten op tafel stond. Een aantal teams dacht dat het nog gesloten seizoen was voor deze rover een liepen zo een mooie bonusprijs mis in deze wedstrijd van de NKS Lund Challenge. De grootste snoek was uiteindelijk voor Michael Klockow & Dennis Klockow met 673mm.


Diverse teams gooiden de snoeken terug, dit team wist dat het seizoen al open was...

Van de grootste bonusvissen van de dag is het een kleine stap naar de echte bonusvis. Een vis die we allemaal graag vangen namelijk een kasteel van een snoekbaars. Deze wedstrijd in de Lund Challenge 2017 viel de eer aan Ron Heijne & Daud Kalschoven met een pracht van een vis van 83,3cm.

Om twee uur brak er nog heel even een bijtmoment aan waarin toch nog een enkel team kon toe slaan. Het maakte de wedstrijd om nieuw spannend zeker omdat de deelnemers dan ook blind moeten vissen en niet meer door krijgen wat de concurrentie presteert.

De Prijsuitreiking
Na nog een twee uur blind vissen zonder te weten wat je concurrentie doet is het altijd spannend om de weg te zoeken richting de prijsuitreiking. Deze editie van de Amer in de Lund Challenge bleek tijdens de uitreiking niet de meest succesvolle te zijn met 63 maatse snoekbaarzen. Dit komt neer op meer dan 33% van het totale aantal.

De prestaties van de top vijf mag dan zeer zeker een van formaat worden genoemd zij wisten samen 25 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden.

De vijfde plek was uiteindelijk voor het duo Ron Heijne & Daud Kalschoven die tijdens het vangen van hun 3 maatse vissen nog tijd hadden voor een leuke zwempartij.

De meest oneervolle plek is altijd die gehate vierde plaats. Het zal voor de heren Jan Baar & Daan de Rijk anders aanvoelen. De vier maatse snoekbaarzen waren voldoende voor een totaal van 2059mm en de heren stormen de top tien in van het klassement in de NKS Lund Challenge.


Deze heren zijn klaar om zich te mengen in de titelstrijd...

Het brons was vandaag voor de heren Kirion zij wisten vijf maatse snoekbaarzen te vangen met een totaal van 2795mm. Met bijna 60cm gemiddeld deden ze lange tijd mij voor de overwinning alleen die laatste maatse wilde naar eigen zeggen niet bijten.


Op elk water weten deze heren de weg te vinden...

Zilver was er voor vader en zoon Hup, die naast een gezellige dag samen ook nog eens een top prestatie neerzetten. De zes maatse snoekbaarzen bezorgde de heren 3149mm.


Wat is er mooier dan je hobby met je pa delen en dan nog zo'n prestatie neerzetten ook..

Dan zijn we aanbeland bij het goud. De winnaars van vandaag lieten de concurrentie op minimaal 2 maatse vissen afstand. De  4010mm maakte ze vandaag een klasse apart, met grote gevolgen voor het klassement. Een terechte ajetoo van buurman en buurman of beter bekend als Wim Hak & Ben Oskam voor deze dubbelslag.


De dubbelslag te pakken, gefeliciteerd heren...

De Vooruitblik
De volgende wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2017 is de jaarlijkse trip naar het hoge noorden. Het Lauwersmeer zal als strijdtoneel dienen. Het is niet alleen een geweldige omgeving met al zijn flora en fauna, ook de snoekbaars vindt het een habitat bij uitstek.

Mooi kuilen, lang gerekte taluds, ondiepe platen kortom alle technieken kunnen zoals van ouds uit de kast worden getrokken. In de Lund Challenge 2016 was het de pen die de winnaars opleverde wat zal het dit jaar worden…

Voor de thuisblijvers zal het NKS avontuur in het hoge noorden te volgen zijn via de facebookpagina en de website. Wie pakt de overwinning op het Lauwersmeer….

Via deze weg willen we alle sponsoren en federaties bedanken die de NKS Lund Challenge mede mogelijk maken.
Tight Lines,


 
NKS Media Team