Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2017 Lek

Afgelopen zondag was het zover de herstart in de NKS Lund Challenge 2017, met als strijdtoneel de Lek. Een water waar iedereen met angst en beven naar toeleeft. De resultaten uit het verleden wijzen diverse senario’s aan; moeilijke wedstrijden met veel kleine vis, topdagen met diverse 90+ vissen zeg het maar alles is mogelijk. De verhalen van de deelnemers die een aantal trainingsdagen hebben gemaakt wijzen dit ook uit. De ene had super gevangen en diverse kastelen waar de andere moest werken voor een maatse snoekbaars. Wat zal het worden en wie zal deze strijd winnend afsluiten…


De mist trekt langzaam op en het prachtige strijdtoneel komt langzaam in beeld....


De Wedstrijd
Als om 8.00 uur het merendeel van de boten klaar ligt voor de start begint de mist langzaam op te trekken, net op tijd om klokslag half negen de NKS Lund Challenge 2017 te kunnen herstarten op de prachtige lek.
Als de vlag vanuit de controleboot het startsignaal geeft is het een strijd naar de hotspots.  Al snel bleken deze snoekbaarzen op te leveren met direct mooie 60+ vissen op het scorebord. Een goed teken en een must met in het achterhoofd houdende dat de stroming er rond 11 uur uit zou gaan.

Op diverse plaatsen werden snoekbaarzen gevangen maar niet allemaal de juiste grote. Het bleek een strijd om tussen de ondermaatse vissen de maatse te vinden. De vangsten stapelden zich op alleen dit was niet te zien op het scorebord. Een extra dimensie werd dus toegevoegd aan de spannende strijd het vinden van het juiste formaat.


Mooie maatse vissen lagen er ook tussen de vele ondermaatse....

Waar er normaal in de Lund Challenge wel een verband in vangst en technieken te vinden is was dat op de Lek niet. De snoekbaarzen lieten zich verschalken op shads, dropshot, firebal  en sleepje. Ook werpend tussen de diverse kribben bleek een succes formule.  De ideale diepte leek tussen de 3.5 en 7 meter te zijn. Als de strijd hevig is en iedereen in opperste concentratie is gaat de tijd snel en was daar het gevreesde moment dat de stroming eruit was.

Tussen al dat snoekbaarsgeweld lieten zich opvallend weinig andere rovers zich melden. Zo werd er tijdens de wedstrijd geen enkele snoek gevangen en wisten Douwe Luurs & Karel Weber de enige baars van de wedstrijd te vangen. Ze pikten zo wel een mooie dagprijs op met een baars van 34.3cm.


Met het fireball pakket zullen Douwe & Karel zeer zeker nog diverse snoekbaarzen haken...

Het werd een kwestie van vertrouwen en volhouden, vele lange driften werden ingezet en links en rechts werd er gezocht naar een nieuwe hotspot. Als de stroming is gedraaid en wederom aan het opzetten was kwamen de aanbeten wederom op gang een spannend einde en sprint naar de finish kon worden ingezet. Wie vangt de grootste en wie gaat er met de dagprijzen aan de haal het zou allemaal duidelijk worden tijdens de prijsuitreiking.

De Lund IJsselsport/Q-fishing Biggest Zander Competition
De competitie binnen de Lund Challenge 2017 is natuurlijk de strijd om de grootste snoekbaars. De top drie stond al een aantal maanden stil zo ook het vangen van de echte kastelen.  Afgelopen twee weken is hier verandering ingebracht de top drie is op zijn kop gegaan. Tijdens de NKS Q-fishing River challenge wisten Eric Peters & Ron Jansen wisten een kasteel te vangen van 95,2cm en voeren nu de Lund IJsselsport/Q-fishing Biggest Zander Competition aan.

Op de tweede plaats vinden we Ron Heijne & Daud Kalschoven met 83,3cm die ze al vroeg dit seizoen wisten te vangen.

De nieuwkomers in de top drie en momenteel op de bronzen plek wisten toe te slaan tijdens de NKS Lund Challenge wedstrijd op de Lek. De heren Ray Cannas & Bjorn Neve pakten hier de prijs voor de grootste snoekbaars met een oude krijger van 81,6cm.


Met 81.6 een ware bonusvis tijdens deze moeilijke wedstrijd...

Het is een kleine stap van de grootste snoekbaarzen competitie naar de laatste dagprijzen in de Lund Challenge 2017 de Lek editie.

Het Dagklassement
De 29 deelnemende teams wisten gezamenlijk 70 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden, wat terugkijkend op de wedstrijd getuigd van een moeilijke wedstrijd. Het vangen van de vissen was voor velen niet zo’n probleem maar het vinden van de 42+ snoekbaarzen zeer zeker wel.

Op de 5e plaats vinden we de leiders in de NKS Lund Challenge 2017 terug, ook zij hadden het niet makkelijk maar wisten toch 5 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Wim Hak & Ben Oskam verdedigden met verve hun leidende positie.


Wederom een ajetoo momentje voor Buurman & Buurman...

De 4e plaats ging mee naar huis met vader en zoon Kirsch, het vertrouwen in hun stek en techniek heeft uitbetaald in 5 maatse glasogen.  De totaal van 2518mm was uiteindelijk goed voor de 4e plaats.


Dezelfde passie delen als vader & zoon en met succes, geweldig!...

Het brons was er voor het altijd goedlachse en op de Lek ijzersterk vissende team Ron Heijne & Daud Kalschoven. Zij kozen er voor om het dichtbij de helling te zoeken en met resultaat. De 5 maatse snoekbaarzen waren net een slag groter en kwamen uit op een totaal van 2606mm.


Wederom een sterk optreden van het vrolijkste duo in de competitie...


Zilver was er voor een Belgisch-Nederlands duo dat net als hun collega’s op de derde plaats altijd sterk uit de verf komt op de Lek. Ray Cannas & Bjorn Neve wisten met een aantal bonusvissen de millimeters wat verder op te schroeven tot een totaal van 2950mm.


Een goed gevuld tasje extra in de boot kan bij deze heren geen kwaad...

De winnaars van de gouden plak waren vandaag onnavolgbaar of te wel heer en meester tijdens de NKS Lund Challenge Lek. Jan Baar & Daan de Rijk wisten vanaf moment één de koppositie te bereiken en stonden hem nooit meer af. Als enige team van de 29 wisten zijn wel de 7 maatse snoekbaarzen te vangen en kwamen uit op een totaal van 3663mm.


Van kop tot staart aan de leiding een prachtige prestatie....

Het terugkijken is gebeurd, de neuzen van de Lund Challenge deelnemers zijn weeral gericht op de nieuwe battle namelijk de op de Nieuwe Merwede.


De dagtoppers van de NKS Lund Challenge Lek...

De vooruitblik
Aanstaande zondag gaat de NKS Lund Challenge karavaan verder op de alom geliefde Nieuwe Merwede. Een water wat jaarlijks garant staat voor spektakel en waar iedereen NKS deelnemer zijn favoriete technieken kan inzetten.
De Nieuwe Merwede met zijn kuilen, lange taluds, stenen oevers  en kribben biedt een uitstekende habitat voor de gezochte glasogen.  Wat de winnende techniek zal zijn tijdens deze wedstrijd zal over een aantal dagen blijken, maar dat de spanning er op zit in de strijd om de titel en de finaletickets moge duidelijk zijn.

Er zijn nog plaatsen vrij dus mocht je willen deelnemen schrijf je dan snel in via bestuur@nksnoekbaarsvissen.nl.
Via deze weg willen wij alle federaties en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de NKS Lund Challenge 2017.
Tight Lines,
Het NKS Media team