Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2017 Nieuwe Merwede

De Nieuwe Merwede was afgelopen zondag het toneel voor de 6e wedstrijd in de NKS Lund Challenge. Van oudsher is dit water één van de favoriete wateren bij de deelnemers. Waarom? Er wordt altijd goed gevangen, vaak mooie snoekbaarzen, een diversiteit aan taluds, gaten, richels etc. kortom een walhalla voor de matadoren. Dit jaar vielen de vangstberichten wat tegen in de weken voorafgaand, tel hier de stevige wind bij op en de deelnemers zouden tot het uiterste moeten gaan….


Waar de Nieuwe Merwede om bekend staat mooie glasogen...


De Wedstrijd
Ondanks de tegenvallende berichten vertrokken de Lund Challenge deelnemers stipt op tijd naar hun favoriete stekken op de Nieuwe Merwede. De heren waren tot op de tanden toe gewapend met aasvissen, shads en pluggen. Als snel werden de diverse strijdplannen duidelijke de ene koos voor de rand van de vaargeul, andere doken meteen de kribben, er werd getrolt en diverse teams zochten hun heil in de lang gestrekte oevers.

De actie bleef niet lang uit en de diverse maatse snoekbaarzen lieten zich gewillig verleiden tot aanbeten zowel op de shad als op dode aasvissen was het raak. Over het gehele parcours stroomden de vangstmeldingen binnen allen tussen de 3.5 en 6 meter.


Met uiterste zorg worden deze vissen gefotografeerd...

Tijdens het vangstgeweld nam de wind in kracht toe en beloofde het een strijd te worden tussen de captains die hun boten nauwkeurig op de stekken bleven positioneren. Het is algemeen bekend in de Lund Challenge dat de bootcontrole voor 90% de vangsten bepaald, de beste schippers zouden dus boven komen drijven.

In de loop van de dag liepen de vangstmeldingen wat terug en begon het zoeken naar die hotspot waar de glasogen nog op scherp lagen. Diverse teams zochten hun toevlucht in het trollen met pluggen om zo de nodige meters af te leggen en de snoekbaarzen te lokaliseren. Het verbaasd dan ook niemand dat er diverse bijvangsten werden geboekt zoals de heren Michael Klockow & Dennis Klockow die net als Ray Cannas & Bjorn Neve een snoek van 75.4cm ter meting hebben aangeboden. Het waren geen reuzen snoeken maar wel goed voor de grootste van de dag.


Twee teams met dezelfde lengte, zou het dezelfde geweest zijn...

Ook de stekel ridders lieten van zich horen, trollend over een meter of 3 á 4 lieten diverse baarzen zich verrassen door de aangeboden pluggen. Uiteindelijk was de grootste baars voor de debutanten binnen de NKS Lund Challenge 2017 Roy Schenk & Vincent Tobé met een lengte van 402mm.


Roy & Vincent krijgen een welverdiend fireball pakket...

Een uur voor tijd leek er weer en korte aasperiode te zijn ontstaan en konden diverse teams zich als nog op werken in het dagklassement of het genoeg zou zijn voor een topklassering liet zich wachten tot de prijsuitreiking bij de WSV de Dordtse Kill.

De Lund IJsselsport/Q-fishing Biggest Zander Competition
De grootste snoekbaarzen in de NKS Lund Challenge dingen mee om die andere competitie namelijk de NKS Lund IJsselsport/Q-fishing Biggest Zander Competition. Een echte verandering in de top van dit klassement vond niet plaats. De top drie bleef na de strijd op de Nieuwe Merwede ongewijzigd met aan kop: Eric Peters & Ron Jansen met 95,2cm, zilver nog steeds voor Ron Heijne & Daud Kalschoven met 83,3cm en het brons is nog in handen van Ray Cannas & Bjorn Neve  met 81,6cm.

Zijn er dan geen grote snoekbaarzen gevangen tijdens de Lund Challenge Nieuwe Merwede? Ja zeker wel! Arie van der Camp & Mari wisten een mooie dame van 73.4cm te vangen en pakten daarmee de dagprijs voor de grootste snoekbaars.


Arie & Mari wisten de grootste te vangen, al vroeg in de wedstrijd...

De prijzen voor de grootste snoekbaarzen zijn altijd een mooie opmaak voor het dagklassement.
 
Het Dagklassement
De 31 deelnemende boten wisten een totaal van 115 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden wat neerkomt op zo’n 3 á 4 snoekbaarzen per team.  De vangsten geven al aan dat het geen gemakkelijke strijd is geweest om de dagzege in de Lund Challenge de Nieuwe Merwede.

Toch waren er diverse teams die de 7 maatse snoekbaarzen konden vangen en ter meting aanbieden. Jan Baar & Daan de Rijk gaven hun prachtprestatie op de Lek  een goed vervolg door 6  maatse snoekbaarzen te vangen en de 5e plaats in beslag te nemen.


De heren zijn los twee keer top 5 achter elkaar, dat beloofd wat...

Het eerste team dat 7 maatse snoekbaarzen ter meting kon aanbieden was Ron Heijne & Daud Kalschoven die een totaal van 3505mm bij elkaar visten en zo net naast het podium vielen.


Ook de harde wind krijgt deze heren niet klein....

Het brons was er voor vader en zoon Hup, die wederom bezig zijn aan een geweldig seizoen samen en ook op de Nieuwe Merwede uitpakten met 3586mm. Met deze prachtige prestatie voeren Beert & Gerrit de druk op in het NKS Lund Challenge Klassment.


Geen haar op het hoofd die er aan denkt zich gewonnen te geven in de Lund Challenge 2017...


Het Friese duo Herman Schuurman & Martijn Reitsema sloegen in het zuiden van het land toe.  Met eveneens 7 maatse snoekbaarzen kwamen zij 8cm te kort voor de dag overwinning maar kunnen zeer tevreden zijn met het zilver.


Top gevist net te kort maar pure klasse in deze moeilijke omstandigheden...

De overwinning in de strijd om de NKS Lund Challenge Nieuwe Merwede gaat naar een team waar reeds sprookjes over geschreven zijn. In het sprookje Klein Duimpje & de Reus strijden ze nog tegen elkaar , in het NKS strijden ze gebroederlijk met elkaar en zijn ze in staat tot reuzendaden. De heren Marcel Ates & Ed Beijeman gaven iedereen het nakijken op de Nieuwe Merwede met een score van 3745mm de terechte winnaars!


Klasse van deze heren, ze maakten ook reuze stappen in het klassement...

De prijzen zijn verdeeld en de spanning staat er volledig op in de NKS Lund Challenge 2017. De top vijf staat op 12 punten van elkaar. De tijd van vooruitkijken is dus aangebroken…


Deze toppers hadden het goed voor elkaar op de Nieuwe Merwede...

De vooruitblik
Op zondag 24 september gaat de NKS Lund Challenge karavaan weer verder met als battlefield de IJssel bij Kampen. Een water waar al menig verrassing is gebeurd en klassmenten zijn gemaakt of gebroken. 

De IJssel is een rivier met lang gerekte taluds, diepere gaten ondiepe plateaus langs de oevers en obstakels  zoals bruggen en aanmeer palen in het water. Een totaal andere rivier dan bijvoorbeeld de Lek of de Nieuwe Merwede. De voortekenen zijn goed aan de vangstberichten te horen, de haken kunnen dus geslepen worden. Wie pakt hier de macht in de NKS Lund IJsselsport/Q-fishing Biggest Zander Competition of zelfs in de NKS Lund Challenge 2017 of blijft alles gelijk? Over twee weken is het woord aan de snoekbaarzen…

Er zijn nog plaatsen vrij dus mocht je willen deelnemen schrijf je dan snel in via bestuur@nksnoekbaarsvissen.nl.
Via deze weg willen wij alle federaties en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de NKS Lund Challenge 2017.
Tight Lines,

Het NKS Media team