Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS IJssel. De ontknoping

NKS Lundchallenge. De ontknoping op de IJssel.
 
Wat was er veel vis gevangen voorafgaand aan de wedstrijd op de IJssel.
50 vissen was de normaalste zaak van de wereld. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Normaal gesproken waren er nog twee kanshebbers om er met de fel begeerde hoofdprijs vandoor te gaan. De nummers een en twee van het klassement stonden behoorlijk strak aan de start. Wim Hak met zijn maat Ben Oskam tegen Marcel Ates en Ed Beijeman.
Theoretisch konden de Friezen Jacob Venema en Lieuwe Brink ook nog een gooi doen naar de titel, maar dan moesten beide teams behoorlijk wat steken laten vallen. Maar niets is onmogelijk dit jaar.
 
Iedereen had zijn best beproefde methode opgetuigd. En ging vol goede moed van start, maar de situatie was totaal anders dan de weken daarvoor. De vis was meer opgeschoven de IJssel op. Uiteraard was er nog vis te vangen, maar niet meer zo makkelijk als de weken daarvoor. Toen om twaalf uur de stand niet meer zichtbaar was braken er spannende uren aan voor de twee koplopers. Ben en Wim hadden toen pas 3 vissen. Gelukkig voor hen kregen Marcel en Ed het niet op de rit met pas een vis gingen zei de laatste uren in.
Onze friezen hadden toen al 7 vissen. Het kon dus nog alle kanten op.
Toen om 3 uur het eindsignaal had geklonken was er niemand nog zeker van de overwinning.
 
 Tijdens de prijsuitreiking werd er druk gespeculeerd wie de Lund challenge 2017 op zijn naam had geschreven. Ates en Beijeman vielen af voor de titel met slechts 2 vissen deden zei niet meer mee om de hoofdprijs.
Maar ook Hak en Oskam hadden geen beste dag  Slechts vier vissen was hun resultaat. Venema en Brink hadden de lijst al snel vol gevangen en nog wat kleine vissen ingeruild voor grotere vissen.
 
De wedstrijdleiding begon zoals gewoonlijk met de grootste baars. Een vis van 375 mm voor Tom Kroon die samen met zijn zoon viste omdat Eric Martijn verhinderd was.

 
de grootste snoek ging naar onze duitse vrienden Uli Kusters ens Frank Wesker. Zij wisten een oude dame van 1050 mm te vangen.

 
De grootste snoekbaars werd gevangen door onze goedlachse oosterburen vader en zoon Kirsch. Met een vis van 643 mm pakte zij de eerste plaats.

Tweede en derde werden respectievelijk Herman Schuurman Martein Reitsma en het duo Kroon en zoon.

 
Voor dat we de winnaars van de wedstrijd bekend maakte hebben we de spanning uit de lucht gehaald voor het klassement.
Marcel Ates en Ed Beijeman vielen terug naar de derde plaats. Het kampioenschap had een dag te lang geduurd, aldus een lachende Marcel Ates.

De tweede plek werd opgeeist door Jacob Venema en Lieuwe Brink. Het hele seizoen tegen de top aangehikt en op de laatste dag knap terug gekomen.

En dan de nummer een van de Lund Challenge. Wim Hak en Ben Oskam.
Vanaf het begin vol overtuiging in de top gestaan en al snel het klassement geleid. Na vele jaren van mooie eindklasseringen eindelijk die fel begeerde eerste plaats. Wim en Ben, nogmaals gefeliciteerd met deze grandioze prestatie. Een ieder gunde jullie deze overwinning na er zo vaak dichtbij te hebben gezeten. Proficiat.

 
En dan de dagzege van de IJssel.
 
Op de vijfde plaats Robert Xhofleer en Pieter Heijnen.
Op de vierde plek de gebroeders Kirion.
Derde op deze toch wel lastige wedstrijd Jacob Venema en Lieuwe Brink.
De tweede plek werd opgeeist door Tom Kroon en zoon
Eerste tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen werden Herman Schuurman en Martein Reitsma. Zij hadden de hele dag door goed vis kunnen vangen. de eerste plek was dan ook dik verdiend voor deze twee mannen.

 
Rest ons nog om een ieder veel succes te wensen op 12 november tijdens de Minn Kota Hummingbird Finale.
 
Het bestuur.