Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Humminbird-Minn Kota Finale 2017

Aan bijna een maand vol speculatie over het mogelijke finale water kwam afgelopen zaterdag een einde. De Humminbird-Minn Kota finale 2017 zou gevist worden over de grens. In België om precies te zijn te Kinrooij. Een water waar de leden van visvereniging het Snoekbaarsje al jaren fanatiek de geliefde glasoog belagen en zo ook de helling beheren. Voor het NKS wilden de leden graag een uitzondering maken om eens van dit prachtige water gebruik te mogen maken. Wat de Nederlandse snoekbaarscracks daar zouden gaan maken was de grote vraag….


Prachtig om hier van te kunnen genieten...


De Wedstrijd
Al  vroeg stonden de eerste deelnemers aan de Humminbird-Minn Kota Finale 2017 voor de slagboom aan de trailerhelling. Het was niet voor iedereen een wedstrijd bij de deur en de grote vraag was valt er in België wel een snoekbaars te vangen.
Het water bood in ieder geval voldoende potentie, alle technieken die er inmiddels bekend zijn binnen het NKS konden aanbod komen op dit water.  Er moet hierbij gedacht worden aan het dropshotten, pennen, fireball, shads en de nieuwe methode het Pelagisch vissen. Het beloofde dus een super Humminbird-Minn Kota finale te worden wat technieken betreft.

Het water en het weer wilden dan ook nog eens meewerken om er helemaal een succes van te maken. De mooie kabbel op het water, redelijk bewolkt en een fantastische bodemstructuur. Mooie lange taluds, grillige bodems, diepere gaten kortom het stonk naar snoekbaars.


Mooie maatse vissen tijdens de finale...

Dit bleek als snel werkelijkheid ook als snel na het startsignaal de eerste aanbeten werden verzilverd. Het waren duidelijke aanbeten maar de Belgische snoekbaarzen leken onraad te ruiken, want spijker hard kwamen ze nu ook weer niet door. De organisator van de Humminbird- Minn Kota Finale had al aangegeven dat er mooie snoeken en baarzen gevangen zouden gaan worden, net als snoekbaarzen.


Een mooie 50+ vis voor de heren Schuurman & Reitsma

Diverse teams liepen tijdens hun zoektocht naar de glasogen aan tegen prachtige baarzen.  Zo ook het team Robert Xhofleer & Pieter Heijnen zij wisten en oude krijger te vangen van 478 mm.


Een prachtige baars als mooie bonus...

Waar de snoekbaarzen zich in deze Humminbird-Minn Kota finale ophielden was voor vele teams een grote vraag. De ondieptes die deze plas reik is werden dan ook bezocht, met mooie bijvangsten als resultaat. Toch kwam de grootste snoek van de dag niet van de ondieptes, Gerben Mul & Pieter Smit wisten pelagisch de grootste te vangen van 949mm.

Naarmate de tijd verstreek en de tempratuur daalde, werd het zoeken geblazen naar de snoekbaarzen. Hier en daar lieten ze zich nog verleiden tot een aanbeet. Diverse teams wisten op rubber toe te slaan waar andere met natuurlijk aas succes hadden. Rond de klok van twee uur net nadat de deelnemers van de Humminbird-Minn Kota Finale 2017 getrakteerd waren op een fikse bui leek het los te gaan. Diverse gretige snoekbaarzen gaven thuis, met felle aanbeten en mooie vangsten als gevolg. Het klassement zou dus nog wel eens op zijn kop kunnen gaan in de grande finale van het NKS. Wie zou deze Humminbird-Minn Kota Finale op zijn naam schrijven, de voorzitter zou het na een heerlijk diner bekend maken.

De Prijsuitreiking
Traditie getrouw begint de prijsuitreiking met het uitreiken voor de prijs van de grootste snoekbaars. De prijzen voor de grootste vissen in de Humminbird-Minn Kota finale werden dit jaar verzorgt door Navionics die hun ambassadeur Marco Nieuwenhuizen er op uit handen gestuurd.

De prijs voor de grootste snoekbaars werd deze finale in de laatste dertig minuten verdient. Het was dan ook nog een felle strijd tussen twee teams die beiden een 80+ snoekbaars wisten te landen. Uiteindelijk was de prijs voor Uli Koster & Frank Wesker! De heren wisten net 2.2 cm meer te vangen dan hun naaste rivalen.


Prachtige Navionics kaart met een layout van het Finalewater...

Millimeter werk was het voor de prijzen van de grootste snoekbaarzen dat beloofde wat voor de top tien in het klassement van de NKS Humminbird-Minn Kota Finale. Op de 10e plaats vinden we vader en zoon Klockow die met een totaal van 6 maatse vissen en 2903mm beslag legden op de 10e plaats.


€100,00 aan Hengelsport de Fuik bonnen....

Een andere vader en zoon combinatie wisten het net iets beter te doen, maar met eveneens 6 maatse snoekbaarzen legden de heren Hup beslag op de 9e plaats.


Prachtige prestatie van deze heren... (zelfs nog 1 plaatsje hoger)

De veteranen van het NKS Eric Marteijn & Tom Kroon lieten tijdens hun laatste seizoen nog even van zich horen. Op een ook voor deze echte veteranen onbekend water kwamen ze met al hun ervaring uit op 6 maatse snoekbaarzen en 3229mm , wat hun de 8e plaats op leverde.


Daan had Jan voor deze wedstrijd ingeruild, de prestaties waren er niet minder door... €200,00 aan Fauna bonnen

De rookies of the year Daan de Rijk & Jan Baar bekroonde een fantastisch seizoen met een 7e plaats in de Humminbird-Minn Kota Finale.


Een prachtig Fishing Direct pakket voor de nummers 7!

Door de eerlijkheid van Donny Potemans & Mark Tervoort mochten de heren nogmaals op de foto. Niet de 7e maar de 6e prijs was er voor de oud gediende Gerben Mul & Pieter Smits, die met de inmiddels bekende pelagische stijl 5 maatse snoekbaarzen boven water toverden. Soms wordt er gezegd “size doesn’t matter”deze heren bewezen het tegendeel it does matter.


€250,00 aan St Croix

De 5e stek was er voor de oud rivieren kampioenen (2016) Arno Hartgers & Maurtis Kuijs, die in het laatste half uur de bingo kaart nog vol visten.


Een fantastisch Westin pakket, vol bruikbare materialen...

De meest oneervolle plek ging deze keer naar de Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen 2017 Wim Hak & Ben Oskam. Deze heren gebruikten hun ervaring en de tips van een lokale bekende om net een paar millimeter meer te vangen dan hun sponsor.


De heren kunnen weer lekker zitten in de boot dankzij Evin...

Dan zijn we aan beland bij het podium in de Humminbird-Minn Kota Finale 2017. Om te beginnen met het brons, deze prijs ging eveneens mee naar huis met oud NKS Kampioenen. Gerald Vierhout & Hendry Vis lieten op dit water zien over pure klasse te beschikken.


Dutch Fishing Guides gaat een dag met deze heren toeren in de omgeving NieuwKoop, volledig verzorgt...

Dan wordt het spannend tussen het goud en het zilver, de twee teams hadden zeker overeenkomsten. De vier heren komen allen uit Duitsland, tot een half uur voor het einde hadden ze iets meer dan 50+ gemiddeld. Waar zat het verschil dan? Het verschil zat hem in de bonusvissen. Daarmee werden Sebastian & Daniel Kirion tweede en pakten het zilver.


Kleine mannen, grote daden €500,00 bon van Lund IJsselsport...

Het goud ging evenals een aantal jaar geleden mee naar huis met Uli Koster & Frank Wesker, die hun glansrijke NKS Carriere afsloten met een prachtig einde en de overwinning in de Humminbird-Minn Kota Finale 2017!


Een prachtige combi van Humminbird-Minn Kota mogelijk gemaakt dankzij Technautic...

Na het uitreiken van de vele prijzen in de strijd om de Humminbird-Minn Kota Finale waren er nog een drietal competities aan de beurt. Deze zullen de volgende 3 verslagen zijn de komende 2 a 3 weken op de site. Hou deze dus goed in de gaten net als facebook. Aanstaande dinsdag volgt de prijsuitreiking in de NKS Lund Challenge 2017.
Het is een mooie brug van het uitreiken van de prijzen naar het bedanken.


De top 3 van de Humminbird-Minn Kota Finale 2017! Van Harte!!

Bedankt!
Om te beginnen willen wij namens het bestuur en alle leden Technautic van harte bedanken voor het beschikbaar stellen van de schittereden Humminbird 12 & Minn Kota Ulterra die een prachtige hoofdprijs zijn voor dit mooie evenement.


Een prachtige combi dankzij Technautic..

Ten tweede willen we niemand minder dan Luc Coppens bedanken voor het organiseren van deze mooie finale op een prachtig water. We kunnen wel stellen dat het “the best kept secret” was van het afgelopen jaar.

Op de derde plaats bedanken wij de vrijwilligers en het bestuur van visvereniging het snoekbaarsje voor het gebruik mogen maken van hun mooie faciliteiten en hulp bij het organiseren en traileren.

Natuurlijk willen wij ook het personeel van de Spanjerd te Kinrooij bedanken voor het heerlijke eten en het gebruik mogen maken van de schitterende locatie.

Last but not least willen we namens alle deelnemers en het bestuur alles sponsoren, federaties, prijsuitreiking locaties bedanken die het NKS seizoen 2017 mede tot een succes hebben gemaakt.

Hou de site in de gaten, hier zullen de komende weken nog 3 verslagen volgen en tevens de nieuwe plannen en kalender voor 2018  bekend worden gemaakt.

Tight Lines,
NKS Media Team