Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet

Afgelopen zondag was het zover de eerste manche in de NKS Dutch Zander Masters 2018. Een wedstrijd waar velen met angst en beven naar uitkeken gezien de matige vangsten tijdens het voor vissen en de wissellende weersverwachtingen. De resultaten uit het verleden leert men dat het Haringvliet meestal garant staat voor grote aantallen, wie weet zo ook tijdens de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet…


De ochtendstond heeft snoekbaars in de ...


Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet
Na een uitgestelde start konden deelnemers op weg naar hun favoriete stekken op het Haringvliet en was de NKS Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet begonnen.  Op de dieptemeters van de matadoren verschenen diverse mooie signalen zo tussen de 5 en 8 meter.

Vol goede moed en gesterkt door de aanwezigheid van vader of moedertje glasoog werden shads, fireball, dropshot en zelfs de pen gebruikt om de snoekbaarzen te verschalken. Een blik op het scorebord liet blijken dat het verschalken niet zo makkelijk was. De Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet was een lastige wedstrijd.


Mooie dikke vissen werden er gevangen op het Haringvliet...

Als dan rond de klok van 11 uur de stroming ook nog eens grotendeels wegvalt wordt het helemaal zoeken en volhouden. Wisselen van aas en potentiele hotspots waren voor diverse teams de sleutel tot succes. Zo links en rechts werd er een mooie snoekbaars ter meting aangeboden.

Het is een gegeven als er ondiep gevist worden dat er andere soorten zich zouden gaan melden. Om te beginnen met de snoek, deze liet zich gedurende de dag meerdere malen fotograferen. Meldingen van teams die 6 snoeken gevangen hadden, liet blijken dat deze juist wel goed los was. De grootste van de dag was uiteindelijk geen monster, maar Wim Hak & Ben Oskam wisten er de grootste tussen uit te plukken 864mm.


Vorig jaar nog Nederlands Kampioen, dit jaar snoekenkoning?...

Ook ridder perca liet veelvuldig van zich spreken, zo was er tijdens één van de trainingssessies al een baars van 50+ gevangen. In de wedstrijd bleken er diverse oude krijgers gevangen te zijn . De nieuwkomers Patrick van Kleef & Jeroen Wolst wisten met 468mm de grootste te pakken.


Als nieuwkomers gelijk in de dagprijzen, dat heet een prachtige start...

Aanbeten geven altijd vertrouwen of het nu snoek, baars of snoekbaars is het geeft de burger moed. Zeker als de stand van de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet om 13.00 uur van de site gaat kon 1 vis wel eens het verschil maken.
Keuvelend en al grappen makend lieten de deelnemers zich niet uit het veld slaan en werd er geconcentreerd door gevist tot het eindsignaal.


Snoek was er in overvloed te vangen tijdens de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet...

Wie vangt de grootste en wie gaat er met de dagprijzen aan de haal het zou allemaal duidelijk worden tijdens de prijsuitreiking.

Dagklassement  Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet
De 39 deelnemende boten wisten een totaal van 69 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. De Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet was dus een uiterst moeilijke wedstrijd. De aanwezige vis liet zich niet foppen door de getalenteerde matadoren.

Hoewel het aantal vissen mogelijk wat tegenviel was het formaat zeer goed te noemen. De top drie van de grootste vissen zat binnen 45mm van elkaar. De drie grootste snoekbaarzen in de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet waren allen 70+. Om te beginnen op de derde plaats met Martijn Reitsema & Herman Schuurman die al vroeg in de wedstrijd een prachtige glasoog konden vangen van 710mm.

Het zilver was er voor Willem Beijeman & Dennis de Jong die het net 40mm beter deden en een vis van precies 750mm ter meting aanboden.

Goud was er uiteindelijk voor de waaghalzen van de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet Peter Roeg & Henk Roos. Ze durfden het aan om met de pen op 1 meter water te gaan vissen en met resultaat een prachtige 755mm snoekbaarzen leverde hun de eerste plek op in de strijd om de grootste snoekbaarzen.


De kneiterkoningen van de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet...

Van de grootste snoekbaarzen is het een kleine stap naar het eremetaal in het klassement van de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet.

Om te beginnen met de 5e plaats deze ging mee naar huis met Peter & Peter Kirsch. Vader en zoon wisten gedurende de dag 4 maatse snoekbaarzen te vangen die hen om een totaal bracht van 2411mm wat neer komt op 60+ gemiddeld.


Een mooie begin voor vader & zoon Kirsch...


De 4e plaats was er voor de inmiddels oudgediende Sebastian Krion & Arne Zocher die hun benodigde 5 maatse snoekbaarzen wisten te vangen en een totaal van 2883mm op de meetlat legden.


Sebastian & Arne maken een prima start in het klassement...

Dan komen we bij het podium van de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet, een podium waar het verschil tussen de nummers 1 en 3 wel geteld 101mm was.

Het brons was er voor Donny Potemans & Mark Tervoort  met 2901mm. De heren ging zeer voortvarend van start en lagen gedurende het merendeel van de wedstrijd strak aan kop.  In het laatste half uur kwamen er helaas nog twee teams voorbij.


Mark & Donny leverden een prachtprestatie....

Emanuel Zimmer & Nico Wollgarten  waren één team wat in het laatste half uur toesloeg en hun 5 maatse vissen compleet konden maken.  Deze heren kwamen in totaal uit 2942mm wat uiteindelijk 60mm te kort was voor de overwinning.


Nieuwkomers in het NKS wedstrijden maar geduchte concurrenten voor de titel...

De winnaars van het goud in de Fauna Hengelsport Zander Masters , leken van start tot finish een pechdag te hebben. De auto liet hun bij het traileren in de steek zowel in de ochtend als de middag. Uiteindelijk pakte het goed uit voor de nieuwkomers Thorsten Gollnick & Markus Masloh. In totaal wisten ze 5 maatse snoekbaarzen te vangen met een 3002mm aan lengte. Een gemiddelde van 60+ maakt deze heren de terechte winnaars.


Pech was het woord van de dag, maar na alle pech uiteindelijk de terechte winnaars...

Het terugkijken is gebeurd, de neuzen van de NKS Dutch Zander Masters  deelnemers zijn weeral gericht op de nieuwe battle namelijk de Navionics Zander Masters Oude Maas.

De vooruitblik
De NKS Dutch Zander Masters 2018 gaat verder  met na de carnaval in het zuiden de eerste wedstrijd op een rivier. Maar niet voor we onze dank uitspreken naar Fauna Hengelsport voor het beschikbaar stellen van de prachtige prijzentafel. Team Fauna Hengelsport hartelijk bedankt voor de schitterende prijzen.


Fauna Hengelsport Hartelijk bedankt voor de prachtige prijzentafel...

De aankomende wedstrijd wordt gesponsord daar Navionics met als strijdtoneel de Oude Maas. We kunnen dus vanaf nu spreken van de Navionics Zander Masters Oude Maas.

Een wedstrijd waar de gedetailleerde kaarten van Navionics zeer zeker van pas kunnen komen met de grillige bodemstructuur die de Oude Maas reik is.

De rivier heeft alles waar we op zitten te wachten als snoekbaarsvissers; stroming, kribben, lange taluds, gaten, grillige bodem en een normaliter goed bestand aan snoekbaars. De Navionics Zander Masters Oude Maas beloofd dus wederom een spannende manche te worden in de strijd om de NKS Ducth Zander Masters.

De inschrijving voor de Navionics Zander Masters is geopend dus schrijf je snel in.

Tight Lines,
De Organisatie NKS Dutch Zander Masters