Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Navionics Zander Masters Oude Maas

Afgelopen zondag was het zover de alom gevreesde Navionics Zander Masters Oude Maas. Een wedstrijd die bol stond van de spanning. De vangstberichten waren matig en 1 snoekbaars zou wel eens voldoende kunnen zijn voor de gouden plak. In totaal gingen 35 boten de strijd met elkaar aan op deze snel stromende rivier opzoek naar de glasoog…

De Wedstrijd
De Navionics Zander Masters Oude Maas kon klokslag 8.30 uur van start gaan. Het elf kilometer lange parcours, voldeed aan alle wensen van de deelnemers. De Oude Maas beschikt over lang gestrekte taluds, diepere gaten, kribben, ondiepe platen kortom de ideale habitat voor onze vriend de glasoog.


Team Navionics 1 maakt zich klaar voor de battle..

In de eerste minuten was het voor twee teams direct raak een shad laten zakken op een van de favoriete hotspots en bingo. Dit gaf de burger moed na de slechte berichten van de afgelopen weken. Zou het dan toch een topwedstrijd gaan worden die Navionics Zander Masters Oude Maas?.. Niks bleek minder waar, de volgende aanbeten bleven uit en het zoeken was vanaf minuut één begonnen.

De diverse taluds en kribben werden bestookt met shads, fireball, dropshot alles werd werkelijk uit de kast gehaald. Diverse teams zochten hun succes in trollend vissen met pluggen, in de hoop dat dit de magische sleutel zou zijn. Ook de dieptes waarop de deelnemers de glasogen aan het zoeken waren varieerde enorm tussen de 1 en 10 meter werd er tijdens de Navionics Zander Masters gezocht naar die ene gouden snoekbaars.

Als er zo ondiep gevist worden en zeker tussen de 1 en 3 meter dan worden er met enige regelmaat mooie bijvangsten geboekt. Zo zijn enkele snoeken overboord gezet omdat er gedacht werd dat ze toch te klein zouden zijn. De baarzen lieten wel goed van zich horen tijdens de NKS Navionics Zander Masters Oude Maas, het vissen strak tegen de stenen of de verankerde boten leverde mooie 40+ exemplaren op. De grootste was uiteindelijk voor Arie van de Camp & Perry Verstappen met 45cm.


Een mooie bijvangst voor Arie & Perry...

Zo makkelijk dat de baarzen zich lieten verleiden tot een aanbeet zo moeilijk was het voor de deelnemers om een glasoog te vangen. Uiteindelijk lukten het toch diverse teams op de gewenste snoekbaars te verleiden. Het duo Michel Ligthart & Chris Bloemert wisten de grootste te vangen met 613mm.


Michel met een mooie 60+ vis, ze lagen er dus wel....

Als het een moeilijke strijd is zoal de Navionics Zander Masters Oude Maas was dan kan het vangen van 1 maatse snoekbaars voldoende zijn. Vele teams bleven daarom ook strijden tot de laatste minuut.

De Prijsuitreiking
Dat het een moeilijk wedstrijd was bleek tijdens de prijsuitreiking de 35 deelnemende teams aan de Navionics Zander Masters Oude Maas wisten een totaal van 13 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Iedere gemiste aanbeet telde in dit geval als een echte gemiste kans.

De spanning steeg de 8 teams die wel maatse vissen ter meting hadden aangeboden maakten allen kans op de dagprijzen en eventueel één van de vier finaletickets.

Op de zesde plaats vinden we Johan Vos & Bart van Dijck die al heel vroeg in de wedstrijd hun maatse snoekbaars wisten te verleiden tot een aanbeet.


Een heerlijke taart, die zal smaken bij de koffie na een koude dag...

Op de vijfde plek vinden we het team Bas Halsema & Rob Kroezen die al in de eerste seconden van de wedstrijd hun enige maatse snoekbaars konden strikken. Rob zat zo scherp als een mes en wist de eerste aanbeet direct te verzilveren, tot ongeloof van zijn maatje.


Rob zette de toon in deze wedstrijd met de eerste snoekbaars...

De heren Ray Cannas & Björn Neve wisten net 1cm meer te vangen en legden met 1 maatse snoekbaars van 525mm beslag op de vierde plaats.


In lastige wedstrijden zijn ze er vaak bij...

De huidige Nederlands Kampioenen Wim Hak & Ben Oskam wisten met 2 maatse snoekbaarzen de bronzen medaille in de wacht te slepen. Hun totaal kwam uit op 962mm.


Buurman & Buurman zijn ook dit jaar weer scherp...

De nummers 1 & 2 van de Navionics Zander Masters wisten beiden 3 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Uiteindelijk maakte de bonus snoekbaarzen van Michel Ligthart & Chris Bloemert het verschil.

Het zilver ging mee naar huis met Peter & Peter Kirsch die met een totaal van 1350mm en drie maatse snoekbaarzen hun 2e top 5 klassering van het jaar pakten.


Niet weg te denken uit de top 5 dit jaar...

Goud was er voor de heren Michel Ligthart & Chris Bloemert, die qua aantallen vissen de Navionics Zander Masters Oude Maas hebben gedomineerd. Een berg aan ondermaatse snoekbaarzen die ze vingen. Uiteindelijk een terechte overwinning.


Heer en Meester qua aantallen tijdens Navionics Zander Masters Oude Maas...

Vooruitblik
Na het terugkijken op de moeilijke Navionics Zander Masters Oude Maas is het tijd om vooruit te kijken.
Vooruitkijken naar de Zunnebeld Zander Masters HollandsDiep Pennen. Een wedstrijd die in het teken staan van back to the roots. Het belagen van de snoekbaars met de pen en het sleepje, dat allen op traditioneel anker.

Het strijdtoneel is iedere deelnemer wel bekend het HollandsDiep. Bekend op zijn snoekbaarzen, mooie taluds, gaten, ondiepe platen. Kortom een perfecte omgeving om de snoekbaarzen te gaan belagen met de pen en het sleepje.
Wil je deelnemen aan de Zunnenbeld Zander Masters HollandsDiep Pennen schrijf je dan snel in via de website.

Bedankt
Via deze weg wille we Navionics bedanken voor de sponsoring van de Navionics Zander Masters Oude Maas.


Bedankt!


Tevens bedanken wij de federaties die de NKS Dutch Zander Masters medemogelijk hebben gemaakt en visclub de Waal voor het beschikbaar stellen van hun club huis.

Tight Lines,

NKS Dutch Zander Masters