Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Fair for Luren en Fly 2010

Na een uitstapje in 2009 naar Stellendam wordt de zesde editie van de
Fair for Lure & Fly wederom gehouden in het hart van het land. Dit feestje van kunstaas- en vliegvissend Nederland en Vlaanderen vindt in het weekend van 4 en 5 september a.s. plaats op het vertrouwde ‘Eiland van Maurik’ in de Betuwe.Voor de duizenden bezoekers is er op ook op de komende Fair for Lure & Fly weer van alles te zien en te doen. Dit evenement is, zoals iedereen die een vorige editie heeft bezocht zal kunnen beamen, geen gewone verkoop- en informatiebeurs, maar vooral ook een doe-, uitprobeer- en beleef-het-zelf-evenement! Prominente hengelsportauteurs geven op het gezellige buitenterrein en op het water praktijkdemonstraties. Ze geven zo extra uitleg bij de theoretische informatie die volop verkrijgbaar is op de Fair. Veel van de deelnemende standhouders zullen de mogelijkheid van demonstraties en proefvaren ook graag benutten. Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma, dat elke week nog groeit. De bezoeker kan zich door een breed scala aan gespecialiseerde bedrijven optimaal laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen zijn favoriete discipline binnen het roofvissen of vliegvissen.

Indoor
Zo half juli werden ook de indoor-activiteiten in de beurshal van zo’n 3.000 m2 nog steeds verder ingevuld. Naast belangenbehartigers als de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) en de Stichting Schub, zullen diverse prominente en gespecialiseerde bedrijven (nationaal en internationaal) dit deel van het evenement compleet maken. De bezoekers van de Fair mogen zich dan ook verheugen op een keur aan noviteiten, productinformatie en lucratieve aanbiedingen. Net als in de vorige edities zal het aanbod worden bepaald door groothandels, winkeliers, botenleveranciers, reisbureaus, aanbieders van buitenboordmotoren en vele anderen.

Outdoor
Op het buitenterrein van ruim 25.000 m2 aan het water wordt een levendige activiteiten-fair opgetrokken. Deze zal bestaan uit een grootse show van de aanbieders van specialistische sportvisboten, buitenboordmotoren en trailers, met de mogelijkheid tot proefvaren. Op uitgezette werpbanen zullen specialisten hun kunnen vertonen in precisiewerpen en verzorgen specialisten instructies, bijvoorbeeld in het vliegvissen. De landelijke belangenorganisatie Sportvisserij Nederland zal op het activiteitenterrein prominent aanwezig zijn met voorlichting en demonstraties. Natuurlijk zijn daarbij ook Vis TV-prominenten Ed Stoop en Marco Kraal van de partij.

NKS
Maar er is meer. Veel meer zelfs. Zo heeft de vereniging Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS) haar voor zaterdag 4 september a.s. te houden bootwedstrijd op de Lek nabij de Fair gepland.

Rondom dit spektakel met ongeveer 55 deelnemende boten zullen ludieke wedstrijden worden georganiseerd met onder meer bellyboats. Verder is er de mogelijkheid om proef te varen met een specifieke viskano of kajak. Sommige deelnemers aan het NKS zullen ook de zondag op de Fair aanwezig zijn en proefvaarten verzorgen.

Arrangementen visweekend Maurik

Het Eiland van Maurik is een schitterende uitvalsbasis om als sportvisser het enorme waterareaal in de omgeving te verkennen. Een langer verblijf dan één bezoekdag is dan ook beslist geen straf. In alle rust kunt u de fraaie omgeving eens rustig bekijken, kamperen, vissen en wie weet langer op het terras verblijven.

Voor de nablijvers zijn met Recreatiepark Eiland van Maurik de volgende zeer aantrekkelijke arrangementen overeen gekomen:

Huur van een mobilehome, maximaal vier personen, normale prijs e 125,00, voor dit weekend van vrijdag 3 september tot maandag 6 september e 99,00. Voor een week van vrijdag 3 september tot vrijdag 10 september normale prijs e 205,00 - nu € 159,00. Bijkomende kosten € 6,50 reserveringskosten, € 37,50 eindschoonmaak en € 7,00 p.p. bedlinnen.

Kampeerplaats van vrijdag 3 september tot zondagavond 5 september 20.00 uur. Normale prijs € 49,90 voor twee personen inclusief toeristenbelasting, auto, kampeermiddel en douches. Aanbiedingsprijs € 34,90 voor twee personen. Extra persoon € 5,10 per nacht.

Deze aanbiedingen zijn via het internet te boeken onder de actiecode ‘visbeurs’.
Kijk verder op www.eilandvanmaurik.nl en www.hengelsporthuis.com