Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede

Afgelopen zondag was het zover de herstart van de NKS Zander Masters 2018, met als strijdtoneel de Nieuwe Merwede. Met Dragon als sponsor voor deze herstart stond er een prachtige prijzentafel klaar om voor te strijden. Neem daar bij dat de vooruitzichten voor de wedstrijd qua weer goed waren en niemand die voor kennis van het water had maakte de spanning compleet…


De Dragon Teams, in "shape"en klaar voor de strijd...


Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede
De Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede konden klokslag 8.30 uur van start gaan, vanuit het midden van het parcours zochten de deelnemers hun hotspots voor het vangen van de maatse vissen.


Het weer zoals voorspeld, echter bleef het niet zo mooi...

De Nieuwe Merwede is altijd een mooi strijd toneel met lang gestrekte taluds, diepere gaten, kribben, lange stenen oevers kortom voor elke snoekbaarsvisser een lust om hier te vissen. Het duurde dan zeer zeker ook niet lang of de eerste vissen lieten zich verschalken door de aangeboden dode aasvis of shad. Een echte lijn was er niet te trekken in het voorkeurs kunstaas, waar de ene goed ving op aasvis kreeg de andere hier geen enkele reactie op.
De wind die dwars over het parcours stond betekende het uiterste vergen van de captains, secuur de taluds volgen werd hierdoor een stuk lastiger. De fishfinders van de deelnemers aan de Dragon Zander Masters toonde echter voldoende activiteit zo rond de 4-6 meter, tel hierbij een mooie stroming op en de aanbeten kwamen door.

In de ochtend van de Dragon Zander Masters waren de aanbeten nog hard te noemen later zwakte deze aanbeten af, wat resulteerde in de nodige lossers bij de deelnemers. Een lossers kan altijd een mooie klassering kosten zeker als er diverse mooie vissen gevangen worden.
Gedurende de wedstrijd werd er echter relatief ondiep gevist, dit is traditie getrouw in de NKS Dutch Zander Masters een teken dat er mooie bijvangsten ten tonele komen. Zo was daar voor het team Ray Cannas & Bjorn Neve een welkome bonus baars van 507mm.


Een prachtige baars als bonus voor Ray & Bjorn....

Tijdens de Dragon Zander Masters werden er regelmatig oude krijgers van baarzen gevangen zo allen tussen de 44 en 48 cm. Kogel ronde vissen, die voor een mooie sport zorgden bij de deelnemers. De snoek liet zich echter minder zien, toch werd ook deze verschalkt door Charles & Mees Roling met een lengte van 728mm.


Charles & Mees normaal Kneiterkoningen van de snoekbaars, nu even de snoek...

Het merendeel van de vangsten vond plaats in de ochtend uur. Een verklaring hiervoor zou te verklaren kunnen zijn door het afnemen van de stroming en de weersverandering. De vissen waren nog wel zichtbaar op de diverse dieptemeters maar lieten zich moeilijk tot een aanbeet verleiden.
Dat de Nieuwe Merwede bekend staat om zijn mooie snoekbaarzen werd vandaag ook weer eens bewezen. De top 10 van grootste snoekbaarzen eindigde met een vis van 67.0 en begon met een kneiter van 79.5cm voor Bob Molenaar & Ron Heijne.


De 10 grootste snoekbaarzen allen boven de 67.0cm...

De heren Bob & Ron sloegen deze prachtige 79.5cm al snel aan de haak een prachtige start van de dag voor de heren die op een roze wolk zaten.


De grootste snoekbaars voor Ron & Bob, een prachtig kasteel...

Altijd komt er gedurende een wedstrijddag tegen het einde van de wedstrijd nog een bijtmoment, waar diverse teams ook tijdens de Dragon Zander Masters gretig gebruik van maakten. Spanning dus voor de prijsuitreiking…..

Dag klassement Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede
Tijdens de druk bezochte prijsuitreiking bij Watersportvereniging de Dordtse Kill werd duidelijk dat de spanning te snijden was. Mooie grote vissen zijn er gevangen en het zou weleens op een paar millimeter kunnen aankomen.

De volledige top 10 van de Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede had meer dan 60+ gemiddeld verdeeld over 5 vissen. Dus spanning alom.
Voor we naar de top 5 van de Dragon Zander Masters gaan dienen wij ons te verontschuldigen voor de kwaliteit van de foto’s. Problemen met de camera hebben er voor gezorgd dat de kwaliteit wat te wensen over laat, onze oprechte excuses.

Op de 5e plaats met een totale lengte van 3076mm vinden we Els Bonte & Luc Vermeerbergen. Dit team schoot in de ochtend uit de start blokken en met name Els die had er zin in, missen was geen optie voor haar.


Luc & Els een ware topprestatie....

De gemene 4e plaats was er voor de heren Kevin van der Toorn & Jan Boomsma. Kevin viste zijn  eerste wedstrijd samen met Jan en zette meteen de toon met een aantal prachtige snoekbaarzen. Uiteindelijk kwamen de heren tot een totaal van 3088mm.


Jan & Kevin bewezen hun klasse, bij je debuut meteen op het podium...

De strijd om het ere metaal was ongekend spannend. Tussen de plaatsen 2 en 3 zat maar een goeie 4.4cm. Uiteindelijk was de bronzen plak voor Tonnie Roskam & Rob van de IJssel met een totale lengte van 3140mm.


Mario & Wim vs Tonnie & Rob, 44mm verschil! Top gevist mannen!

Het zilver ging mee naar België. Mario van Dyck kon met zijn maat Wim net iets meer mm bij elkaar vangen. Het uiteindelijke totaal van 3188mm was genoeg voor zilver.

De winnaars van de Dragon Zander Masters Nieuwe Merwede wisten een klasse groter te vangen dan de concurrentie. Beide heren zijn net terug van een uitgebreide vakantie op Ibiza, dus fris en fruitig konden ze aan de start staan. De onzichtbare “lucky charm” aan boord bracht de heren Bas Halsema & Rob Kroezen de overwinning met 3255mm.


Bas & Rob waren de snoekbaarsmeesters van de Dragon Zander Masters! Gefeliciteerd!

De vooruitblik
Na terugkijken komt altijd het vooruitkijken naar de volgende spannende strijd. We hoeven niet ver vooruit te kijken, naar 10 juni het Gooimeer. Het Gooimeer stond altijd bekend om zijn prachtige snoekbaarzen een echt walhalla voor de penvisser.

Dit jaar keert het Gooimeer weer terug in de kalender en jawel als penwedstrijd. De sponsor voor deze wedstrijd is Humminbird. We spreken dan ook van de Humminbird Zander Masters Gooimeer Pennen.

Het beloofd een prachtige wedstrijd te gaan worden, waar finesse en gevoel een grote rol zullen gaan spelen in het succes.

Wij willen Dragon bedanken voor de prachtige prijzentafel! Tevens ook een woord van dank aan Watersportvereniging de Dordtse Kill voor de mooie locatie.


Bedankt!

Tight Lines,
NKS Dutch Zander Masters