Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Minn Kota Zander Masters Volkerak Pennen

Afgelopen zondag is de Minn Kota Zander Masters Volkerak Pennen vervist, de 5e wedstrijd in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen. Een wedstrijd waar met gemengde gevoelens naar uitgekeken werd. De vangsten waar niet top, maar de formaten daarin tegen super. Een mogelijkheid om het gemiddelde aantal millimeters flink op te kloppen. Spanning ten top dus tijdens de Minn Kota Zander Masters.


Een stevig bries maar controle ten top...

De Wedstrijd
Door de collegialiteit en samenwerking en de toestemming van de daartoe bevoegde instanties kon de Minn Kota Zander Masters eerder van start gaan. Altijd positief als er meer vistijd over blijft voor het zoeken naar de gewilde glasogen.
Tijdens deze wedstrijd werd er uitsluitend op traditioneel anker gevist, een techniek waaruit het snoekbaarzen eigenlijk is ontstaan. We kunnen dan ook spreken dat het een echte old skool wedstrijd was waar de deelnemers wederom diep in het geheugen moesten graven. Het ankeren was van cruciaal belang tijdens de Minn Kota Zander Masters, het goed positioneren van de boot voor het talud, richel of plaat maakt een groot deel van het succes.


Kneiterkoning Röling alias King Charles gaf het goede voorbeeld...

Het Volkerak is ideaal voor het penvissen, tijdens  de Minn Kota Zander Masters hadden de deelnemers ruime keuze uit mosselbanken, ondiepe kuilen, diepere gaten perfect om de glasoog te belagen. De glasoog liet zich echter niet makkelijk verschalken en het uiterste werd gevraagd van de deelnemers, ook over de te bevissen dieptes varieerde de meningen enorm. De snoekbaars hield zich op tussen de 2.5 en 10 meter een ruim begrip waar dus weinig informatie uit kwam.


De 9 grootste vissen allen dik 60+.....

Als er ondiep gevist wordt is de kans op een kneiter of vette monster snoek altijd aanwezig. Zo ook tijdens de Minn Kota Zander Masters. Chris Bloemert & Michel Ligthart wisten een ware kneiter te vangen van 81.2cm. Een handlanding bracht na een spectaculaire dril uitkomst, onderweg naar de eerste stek besloten de heren om de wedstrijd een extra dimensie te geven. De twee netten die ze bij zich hadden zijn gezonken naar de eeuwige snoekbaarsvelden.


Zonder net maar met Vlugge Jaapie Bloemert aanboord is dat geen enkel probleem...

De baarzen lieten zich echter niet zien tijdens de Minn Kota Zander Masters, gek waar het Volkerak toch bekend staat om zijn kapitale baarzen. Waar de baarzen het lieten afweten, was de snoek uiterst actief. Veelal de kleinere exemplaren lieten de pen wegschuiven. Wie altijd fan zijn van groen zijn Ron Heijne & Bob Molenaar of het nu een groen flesje bier is na afloop of een dikke groene muiter tijdens de wedstrijd. Zo ook tijdens de Minn Kota Zander Masters wisten deze heren een dikke vis te vangen van 118cm. Dit op de pen met nylon heeft de heren aardig doen zweten, maar ze bezetten momenteel wel de plek van de grootste snoek.


Een dikke dame, waar menig snoekvisser jaloers op zou zijn...

De wedstrijd kabbelde voort, vele teams verplaatsten zich continu. Zwaar werk de ankers keer op keer lichten en laten zakken. In het laatste uur vielen diverse teams toch weer op de snoekbaars en konden zo nog mee dingen voor de dagprijzen en natuurlijk de felbegeerde finaletickets.


Toegang tot de Dutch Zander Masters Grand Final...


De Prijsuitreiking
Tijdens het traileren werd al duidelijk dat de Minn Kota Zander Masters een moeilijke pot was, maar voor degene die ze gevonden hadden waren het wel dikke vissen. In totaal werden er 22 maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden, waarvan er 20 boven de 60cm waren.

In the house of the Zander Masters de Hoezemoos kon de top 5 richting het podium, om hun dagprijs in ontvangst te nemen.
Op de 5e plaats vinden we twee oud gediende terug Tom Kroon & Eric Marteijn hebben er dit jaar voor gekozen om de Old Skool wedstrijd te pakken. Een techniek die overeenkomt met hun ervaring en leeftijd en waar ze dan ook nog eens in uitblinken.


De ervaring bracht ze tot de 5e plaats...

De 4e prijs was er voor twee echte rivier vissers, binnen het NKS ook wel bekend als de Westerhofjes. Dat ze meer in hun mars hebben bewezen ze tijdens de Minn Kota Zander Masters Henk & Eric wisten een totaal bij elkaar te vissen van 1357mm.


Twee prachtige vissen leverde een mooie 4e plaats op...

Dan maken we ons op voor het podium, dit keer een gemengd podium. Een internationaal, ervaren, jong podium van alles door elkaar. Wat aantoont dat Old Skool vissen van alle leeftijden is en voor iedereen is weg gelegd. Het brons gaat mee naar huis met twee jonge krijgers, die Old Skool vissen als een uitdaging en passie beschouwen Donny Potemans & Mark Tervoort. De heren visten 1400mm bij elkaar op de Minn Kota Zander Masters.


Onze eigen Leontien trekt veel bekijks, gelukkig dat Donny de pennen wel zag vertrekken...

Zilver was er voor vader en zoon Röling. De ervaren kneiterkoning Charles wist de eerste vis van 75+ te vangen tijdens de Minn Kota Zander Masters. Hij zette de deur open voor een pracht prestatie, Mees tikte hem uiteindelijk binnen. Het een-tweetje van de heren Röling zorgde voor 1447mm.


Heerlijk om samen de passie te delen en nog succesvol ook...

Het internationale aspect komt bij het goud. De heren Sebastian Kiron & Arne Zocher weten niet alleen raad met shad en fireball maar ook Old Skool slaan ze hun slag. In totaal wisten de heren 1855mm bij elkaar te vissen wat voldoende was voor de over winning in de Minn Kota Zander Masters Volkerak Pennen.


3x zakte de pen weg en drie keer was het raak, van harte Gefeliciteerd!

Bedankt
Aan alle mooie dingen komt een einde zo ook aan de Minn Kota Zander Masters Volkerak Pennen. Via deze weg willen wij dan Minn Kota en Technautic hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzentafel.


Bedankt Minn Kota & Technautic...

Houdt de site in de gaten want de Dutch Zander Masters staan niet stil op 6 oktober zal de volgende wedstrijd plaats vinden. De sponsor en team worden binnenkort bekend gemaakt.

Wil je deelnemen schrijf je dan snel in!

Tight Lines,
NKS Dutch Zander Masters