Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS IJSSELSPORT ZANDER MASTERS


 
Afgelopen zondag was het weer zover de een na laatste wedstrijd in de 2018 Dutch Zander Masters Series.
De wedstrijd die op naam werd gezet door IJsselsport/Lund en de boeken in zal gaan als de IJSSELSPORT Zander Masters 2018
The battlefield voor deze wedstrijd de IJssel bij kampen staat bekend om zijn regelmatig hele sterke stroming en herbergen van vaak veel maar wat kleinere snoekbaarzen deze wedstrijd zou de extra uitdaging hebben tot het vangen van maatse vissen met altijd wel een paar flinke uitschieters naar boven.
Op het strijdtoneel was de opkomt deze keer een bijna vol deelnemersveld van 45 boten die of gingen proberen om hun klassement vaster in het zadel te krijgen of gingen voor de inmiddels bijna zeldzame finaletickets en dagprijzen.
 
 
 
De wedstrijd
Na het startschot een paar minuten na 8.30 uur knalden de boten als formule 1 wagens richting de door hun gekozen stekken om daar aangekomen de snoekbaarzen te bestoken met alles wat ze in macht hadden.
Ook nu zag je al snel de diversiteit aan technieken die de teams gebruikten er werd werpend gevist om de grotere vissen uit de oeverzone over te kunnen halen tot een aanbeet, anderen hanteerde het klassieke vertikaal vissen al dan niet op de lange drift of het uitpeuteren van de stek.

Zelfs werden er driften gemaakt waarbij een beaasde pen langzaam werd mee gesleept.
Het bleef stil heel stil langzaam werd toch wel heel duidelijk dat het geen makkelijk potje zou worden om 10.00 waren er nog geen maatse vissen aangemeld waar in de weken zelfs dagen voor de wedstrijd meldingen waren van boten met vangsten van heel dik in de dubbele cijfers bleven de vangsten tot nu toe uit.
Zo links en recht werd er wat baars gevangen maar ook die formaten waren nu niet echt om over naar huis te schrijven, maar de snoek daar in tegen was op het parcours rijk vertegenwoordicht en werden ook aangemeld door de teams om dan toch nog een prijsje te kunnen oplepelen voor de grootste baars of snoek nog steeds gaf vader glasoog niet thuis.

Rond 10.30 kwam de eerste melding van snoekbaars binnen en dat was gelijk een goede ook team IJSSELSPORT 1  bestaande uit Frank Helming en Bas Jansen hadden werpend een vis weten te vangen van 75,9 cm de sponsor van deze wedstrijd deelde de eerste klap uit die later de daalder ook waard bleek
.
Rond de klok van 13.00 uur kwam de tweede melding van maatse snoekbaars door team nr 8 Sebastian Kirion & Arne Zocher deze vis bracht een lengte van 54 cm rond op de meetplank.
Naarmate de tijd verstreek werd duidelijk dat deze wedstrijd een ramp zou worden voor wat betreft de vangsten en na 15.00 uur een wedstrijd geworden was die de boeken in kon als runner up voor de slechtste wedstrijd ooit voor wat betreft snoekbaars vangsten.
De Prijsuitreiking
Gezien de vangsten zou deze niet veel tijd in beslag gaan nemen het was een combinatie van slecht nieuws en van goed nieuws. Het slechte nieuws, er lagen op het parcours slechts 2 maatse snoekbaarzen en het goede nieuws ze zijn beide gevangen.
Dat brengt ons als eerste bij de grootste baars gevangen deze wedstrijd een baars van 28,7 cm werd gevangen door team nr 71 Koene en Jeffrey van Houten.
 
 
 
Vervolgens was het de beurt voor team nr 33  Michael en Dennis Klockow met de grootste snoek van 99,1 cm.
 
 
 
 
Aangekomen bij de summiere gevangen snoekbaarzen komen we bij de 2e vis van deze wedstrijd 54 cm rond gevangen door Sebastian Kirion & Arne Zocher.
 
 
 
Dit betekend dat de grootste snoekbaars van de wedstrijd overblijft en gevangen is door team IJSSELSPORT 1 Frank Helming en Bas Jansen met een lengte van 75,9 cm.
 
Met deze minimale uitslag zijn dus gelijk de winnaars van deze wedstrijd bekend
De 2e plaats ging naar de duitse top vissers Kirion en Zocher die met hun 2e plaats in het algemeen klassement weer 450 mm inlopen op de nummer 1
 
 
Heel ironisch ging het goud voor deze ronde de IJSSELSPORT Zander Masters op de IJssel naar team IJSSELSPORT 1 Frank Helming en Bas Jansen.
Die tevens ook hun klassering voor de finale binnen sleepte in de vorm van waarschijnlijk een van de laatste finale tickets.
Heren gefeliciteerd!
 
Wij willen Frank Helming en zijn teams IJsselsport / Lund bedanken voor de sponsoring en mogelijk maken van deze voorronde voor The NKS Dutch Zander Masters 2018.
 
De laatste voorronde en tevens laatste kans om de finale ticket te winnen vind plaats op 21 Oktober op het Hollands Diep en zal voor de laatste keer een Old Skool wedstrijd zijn die gevist word op de klassieke manier op traditioneel anker alleen met nylon lijnen en alleen de pen of het sleepje.
De inschrijving is open dus als je mee wil doen schrijf je snel in!!
Tight Lines
Dutch Zander Masters