Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Dutch Zander Masters Haringvliet

Afgelopen zondag was het zover de start van de NKS Dutch Zander Masters 2019 met als strijdtoneel het Haringvliet. De inschrijving zat ruim van te voren vol op 50 boten, helaas konden door omstandigheden uiteindelijk 43 boten aan de start verschijnen. Prachtig weer, weinig wind ideale condities om de glasogen te belagen.


Klaar voor de start....


De Wedstrijd
Klokslag half negen was het zover, na lang wachten de start van de NKS Dutch Zander Masters wel geteld 84 mannen en 2 vrouwen gingen verdeeld over 43 teams de strijd met elkaar aan op het Haringvliet.

Tot op de tanden bewapend met een arsenaal aan shads, aasvis, diverse technieken gekoppeld aan een gezonden vangdrang werden de taluds, kuilen en gaten op gezocht door de deelnemers.
Alle ingrediënten klopten deze wedstrijd; weinig wind, zon, en voldoende vis aanwezig op de dieptemeters. Tussen de 8-10 meter gingen de deelnemers vol vertrouwen aan de slag om de grootste 7 snoekbaarzen van de dag te vangen. Het was minder makkelijk dan verwacht, maar er kwamen vele mooie vissen boven.

Diverse teams bestookten de vissen werpend met shads. Van ondiep naar diep werd ieder talud uitgekamd niet vreemd dus dat er ook diverse andere soorten zich te goed deden aan het aangeboden aas.

De gebroeders Piersman bijvoorbeeld wisten een prachtige butterball van een baars te vangen. Éénmaal  om de meetplank en via de app aangeboden bleek deze 49cm te meten. Tijdens de prijsuitreiking bleek deze de grootste van de dag te zijn.


1e wedstrijd en meteen podium, werpend vissen loont...

Naast de baarzen was een andere rover erg actief op het Haringvliet. Het maakte niet uit welke techniek er ingezet werd maar de snoek liet zich overal gelden. Ook het formaat wisselde enorm van dappere strijders die net 40cm haalden tot een big mama van 108,3cm voor Mario van Dijck en Wim van de Velde.


Na vele minuten zweten is het tijd voor lachen...

De vangsten namen richting de middag gestaag af, om vervolgens bijna helemaal stil te vallen. Focus en concentratie waren de sleutelwoorden tot het eindsignaal van 15.00 uur. In feesthut de Hoezemoos zou uiteindelijk het verlossende woord worden gegeven wie heeft het meeste aantal millimeters verdeeld over 7 snoekbaarzen.

De Prijsuitreiking
Onder het genot van een heerlijk kopje soep en een verdiend drankje kwamen de deelnemers bij elkaar om al keuvelend de prijsuitreiking af te wachten.
De prijsuitreiking begon met het huldigen van de vissers die de grootst gevangen snoekbaars van het seizoen 2018 wisten te vangen. De heren Eric Bleije & Rudi van der Sleen mochten een prachtige electromotor en een Navionics Kaart in ontvangst nemen voor hun prachtprestatie.


De grootste van het seizoen en op de pen 2018....

Het valt iedere wedstrijd weer op dat het niveau jaar na jaar stijgt en iedere millimeter telt in de spannende strijd. De grootste snoekbaars vangen of in de top 5 vissen is dus een prestatie van formaat. De mogelijke oorzaak van deze niveau stijging, zover wij kunnen nagaan de groei van de vrouwelijk deelnemers. Ook dit jaar stapt er wederom een vrouw in de competitie, dit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.


Josephine legt het mannelijke deelnemersveld het vuur aan de schenen...

Voor we naar de top 5 in het dagklassement gaan is er natuurlijk nog de grootste snoekbaars van de dag. Garant voor prachtige vissen tijdens de wedstrijden zijn vader en zoon Kirsch. Dit keer dit Papi het wederom voor aan zijn zoon hoe je nu een kneiter van een snoekbaars vangt. Met 88,7 een prachtkasteel die het Haringvliet prijsgaf.


Papi deed het wederom voor hoe je grote Zanders vangt...

De grootste snoekbaarzen zijn verdeeld en iedereen weet dat een bonusvis het verschil kan maken in een wedstrijd om de Dutch Zander Masters. Op de 5e plek vinden we een oude bekende terug Frank Doetch & Werner Muller wisten een totaal bij elkaar te vissen van 4322mm.

De 4e een meest oneervolle plaats werd eveneens binnen gesleept door twee oude bekenden die dit jaar aan partnerruil hebben gedaan. Uli Köster & Michael Klockow vormen dit jaar een team samen en zijn meteen succesvol.


Partnerruil loont in dit geval....

We komen bij het brons, deze ging mee naar de Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen van 2017. Hun oude vertrouwde Haringvliet dat ze kennen als hun eigen broekzak leverde hun 4366mm op. We hebben het natuurlijk over Wim Hak & Ben Oskam.


Buurman & Buurman melden zich weer in de top....

Vol gas is de strijdkreet van Ron Heijne & Bob Molenaar. In de ochtend komen ze altijd wat traag op gang omdat ze naar eigen zeggen eerste de scherpe kantjes eraf moeten halen. Als ze éénmaal op gang zijn dan gaan ze Vol Gas! Het resulteerde op het Haringvliet in het Zilver.


Met Vol Gas als motto, maken deze heren het gelijk waar...

Naast plezier en strijd gaat het natuurlijk ook om het Goud. Dit keer gingen Sebastian Kirion & Arne Zocher aan de haal met het hoogst haalbare eremetaal. Een waanzinnig totaal van 4407mm maakte dat ze niet in te halen waren voor de concurrentie.


Arne & Sebastian van Harte met deze prachtige overwinning...

Wie van deze top teams kan over twee weken tijdens de volgende wedstrijd hun positie handhaven?

Vooruitblik
De eerste volgende wedstrijd komt er in een sneltrein vaart aan. Op zondag 17-02 gaat de special van start namelijk de Westin Zander Masters HollandsDiep Lure Only van start. Deze wedstrijd zit momenteel volledig vol met 50 boten en de reservelijst groeit gestaag.

Een wedstrijd op zich die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen waar alle deelnemers alleen kunstaas mogen gebruiken. Een moeilijkheidsgraad die duidelijk zal maken wie de beste kunstaasvisser is.

Het HollandsDiep bied voldoende ruimte en uitdagingen om de diverse kunstaastechnieken toe te passen. Wie o Wie zal hier als sterkste uit de strijd komen..

Wil je niet alleen lezen wie er gewonnen heeft maar zelf deelnemen dit kan. Kies je favoriete water uit en schrijf je in voor één van de wedstrijden in de NKS Dutch Zander Masters 2019. Check www.nksnoekbaarsvissen.nl.
 
Tight Lines & Fair Play,
 
NKS Dutch Zander Masters