Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Westin Zander Masters HolandsDiep Lure Only

Afgelopen zondag heeft de special in de NKS Dutch Zander Masters 2019 plaats gevonden. En het was een kraker van een wedstrijd. In totaal ging het maximale aantal deelnemers om 8.30 uur van start gewapend met alleen kunstaas. Westin had de eer om de sponsor te zijn van de eerste Lure Only wedstrijd in de NKS Dutch Zander Masters. Voor velen was het wennen alleen met kunstaas op pad, maar de kansen waren voor één ieder gelijk.


Wachten op de start van de Westin Zander Masters....

De Wedstrijd

Het trainen voor de Westin Zander Masters werd voor velen moeilijk, de weersgoden waren de NKS deelnemers niet gunstig gezind. De gelukkigen voor wie het wel mogelijk was om te trainen werden er niet veel wijzer van. De snoekbaarzen lagen verspreid en hielden hun kaken op elkaar dit gekoppeld aan een grote afvoer en koffiebruin water maakt het er niet makkelijker op.

Zo ook in de eerste uren van de Westin Zander Masters, een zware afvoer en koffiebruin water maakte de snoekbaarzen niet los. Vanaf het eerste moment was het zoeken voor de deelnemers en wisselen van shad en techniek. Taluds tussen de 5 en 8 meter werden driftig bestookt met aller handen technieken die de snoekbaarsvisserij rijk is.


Mooie stevige snoekbaarzen...

Het scorebord zag er tot de middag niet heel vrolijk uit. Een aantal hadden een snelle start gemaakt, maar velen hadden na de middag een kleine achterstand goed te maken. De aantallen waar één ieder het over heeft op het HollandsDiep werden niet gehaald. De kansen lagen dus volledig open voor alle teams.

De snoekbaarzen werden op relatief ondiep water gezocht dit betekend dus ook een grote kans op knappe bijvangsten. De heren Uithol mochten zich één van die gelukkige teams noemen die een prachtige baars van 49cm mochten fotograferen.


Een voetbal bezorgde Jan & Jaap de prijs voor de grootste baars...

Naast de baarzen worden er op het HollandsDiep regelmatig dikke snoeken gevangen. Wil je in het NKS meedoen om de titel grootste snoek van het seizoen moet je over de meter. Ook in de Westin Zander Masters diende de deelnemers een snoek van meer dan een meter te vangen voor de dagprijs. Johan Volkaerts & Hubert Verschoten wisten een prachtige dame van 1022mm te vangen.


Johan & Hubert pakten een dikke dame....

Na de middag leek het erop dat de vangsten iets aantrokken, diverse teams konden na de middag hun totaal omhoog krikken en hielden uitzicht op een top 10 klassering. Zo ook Igor Vucenic & Robbert de Xhofleer zie wisten pelagic een waar kasteel te vangen. De grootste snoekbaars van de dag was dan ook met vlag en wimpel voor dit duo. De 94,6cm die tijdens de Westin Zander Masters op de meetlat legden zou tevens weleens kunnen meedingen voor de grootste van het seizoen.


Pelagic Igor & Sidekick Robbert gingen er voor dat ene ware kasteel...

Een bonusvis doet altijd wonderen in het dagklassement, in moeilijkere wedstrijden kan het wel eens tot de overwinning leiden. Het werd allemaal duidelijk in de Hoezemoos.

De prijsuitreiking

Tijdens de Westin Zander Masters werd er niet alleen een record aan dagprijzen uitgereikt maar ook de winnaar van de Like & Share actie op facebook. Dit keer werd er niet meer ouderwets geloot maar volledig digitaal en Dennis de Jong kwam als winnaar uit de bus.


Dennis de Jong deelde er op los en met succes...

Na het bekendmaken van de Like & Share winnaars werd het tijd voor de top tien van de Westin Zander Masters. Op de 10e plaats vinden we Donny Potemas & Mark Tervoort.

Een ruime 300mm meer was er voor Daan de Rijk & Jan Baar. Vlak voor drie uur hadden de heren onder de tijdsdruk hun 7e maatse snoekbaars gelost, met zes prachtige vissen toch nog een mooie 9e plek.


Jan & Daan hebben na een tussenjaar de snoekbaarzen weer gevonden...

Als je om 12 uur nog maar 1 vis hebt dan wordt het puzzelen geblazen. Sommigen gaan dan met de handen in de haren zitten, daar heeft dit team gelukkig geen last van. Op de 8e plek vinden we Wim Hak & Ben Oskam met 3693mm.


Ook met shads weten de heren raad...

De 7e plaats is er voor de mannen waarbij half gas geen optie is, lachen is gezond is het tweede motto. Ron Heijne & Bob Molenaar vingen een totaal bij elkaar van 3807mm. Deze prestatie leverde hun ook nog eens de koppositie in de NKS Dutch Zander Masters op, vol gas dus de komen de 6 wedstrijden.


Het was vandaag echt volgas voor de heren, speedjiggend naar de top 10....

Pelagic Igor en sidekick Robbert wisten beslag te leggen op de 6e plaats, met 6 maatse snoekbaarzen en een kasteel van 94,6cm. Een knappe prestatie van de mannen op een moeilijke dag voor de pelagische vissers.


Pelagic bleek voor de heren een succes formule...

De Dutch Zander Masters Haringvliet verliep voor dit duo niet volgens plan. De Westin Zander Masters was voor hun de revanche wedstrijd. Johan Vos & Kris Eysermans visten zich naar een welverdiende 5e plek.


Wat een revanche van deze heren...

Op de 4e plek vinden we Hans Ruigrok & Manuel Doulis terug. De heren volgenden het NKS een aantal jaar vanaf de zijlijn, mogelijk om de plannen te smeden hoe ze keihard terug konden komen. Dit jaar staan ze 3e in de tussenstand en tijdens de Westin Zander Masters pakten ze met 4106mm net naast het podium.


Ze zijn terug en hoe? een team om rekening mee te houden...

We zijn aangekomen bij het podium. Een podium waar deze wedstrijd de term pelagic regeert. Op de 3e plaats vinden we de nieuwkomers Joffrey & Johnny Vanalken die pelagisch met 6 vissen tot een totaal kwamen van 4264. Met nog 1 snoekbaars erbij zouden zij het record verpulverd hebben.


Vader en Zoon altijd een succes formule in het NKS...

Tussen al de halfwater vissers door vinden we een team waar het woord pelagic niet in het woordenboek staat. Ook dit team heeft de haken geruime tijd geslepen om uiteindelijk terug te keren in het NKS. De Westin Zander Masters was voor hun ideaal op toe te slaan. Een totaal score van 4444mm leverde Maurits Kuys & Arno Hartgers het zilver op.


They are back and ready to rumble...

 

Het goud ging naar een team dat de afgelopen jaren een waslijst aan topprestaties leverde. De kamers van beide heren zijn gevuld met trofeeën en de prijzenkast is een volledige schuur geworden. Wat er bij deze heren nog niet in de prijzenkast stond was het goud tijdens de Westin Zander Masters. Hendry Vis & Gerald Vierhout namen hem afgelopen zondag mee naar huis met een gemiddelde van 4722mm, slechts enkele mm van het record vandaan.


De Westin Zander Masters stond nog niet in de prijzenkast, na zondag wel... Gefeliciteerd!

De Westin Zander Masters Lure Only was een sportief succes. We willen Westin dan ook bedanken voor de prachtige prijzentafel. Na deze terugblik is het echter tijd om vooruit te kijken want de volgende wedstrijd staat voor de deur.

Vooruitblik

De NKS Dutch Zander Masters karavaan dendert vol gas door. Op 17 maart mag het peleton zich aan de start melden voor de challenge, namelijk de NKS Dutch Zander Masters Oude Maas.

Een water waar vele technieken mogelijk zijn, er altijd wel snoekbaars te vinden is. De stroming in combinatie met de wispelturige snoekbaars maken het altijd een lastige wedstrijd. Een echte rivier dus die het uiterste van de deelnemers zal vergen.

Wil je deelnemen een ga je een uitdaging niet uit de weg schrijf je dan snel in via www.nksnoekbaarsvissen.nl. Ook de resterende wedstrijden in de NKS Dutch Zander Masters 2019 staan open voor inschrijving.

Tight Lines & Fair Play,

 

NKS Dutch Zander Masters